Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

3 razlogi, zakaj je aplikacija Učim se fajn

Tamara Harb
Tamara Harb
Pred 183 dnevi
·
Čas branja: 4 min
·
Poslušaj vsebino

Ko preberemo ime aplikacije Učim se, morda pomislimo na šolo, a brez skrbi, čeprav gre za poučno zadevo, so vsebine izredno zabavne.

Otroci nedvomno radi igrajo igre, rešujejo uganke, trejo miselne orehe, predvsem pa so veseli, če se stvari naučijo mimogrede skozi zabavne aktivnosti. In vse to ponuja mobilna aplikacija Učim se, ki je na voljo ekskluzivno za naročnike Telekoma Slovenije.

Če vaši otroci že uporabljajo portal https://ucimse.com/, veste, da so tudi tam naloge za utrjevanje snovi zabavne in igrive, a vendarle bolj šolsko urejene, po razredih in šolskih predmetih, V aplikaciji je precej drugače, saj otroci poiščejo področje, ki jih zanima, ali vrsto igre, ki jo radi igrajo, kot so na primer sestavljanke, nato skozi igro utrjujejo znanje, gradijo besedni zaklad, delajo na logičnem razmišljanju, itd. Seveda pa jih tudi starši lahko napotite na področje, ki naj ga otroci utrjujejo – tako boste v razdelku Potujem s črkami denimo našli obilo iger povezanih z učenjem branja. Z aplikacijo imate dostop do vseh vsebin in ne le do posameznih razredov oz. predmetov kot na portalu.

Aplikacija je na voljo v slovenščini za naprave Android.

Ucim Se Tharb Avg23 Clanek2

Preprosto zabavna

Aplikacija je idealna za otroke v prvi triadi, saj bodo lahko poglobili znanje naučenega v šoli. Lahko se lotijo branja, pisanja, učenja mesecev in praznikov, pa seveda tudi naravnih in družbenih zakonitosti in pojavov. Vsebine so primerne za otroke med šestim in dvanajstim letom. Učenje poteka skozi igro, ko na primer spoznavajo praznike, mesece, dneve s pomočjo sestavljank.

Otroci bodo hitro našli vsebine, ki jih nagovarjajo, razvrščene so namreč po temah: Telovadba za možgane, Zabava z Nandetom, Za najmlajše, Potujem med črkami, Igram se s števili ter Raziskujem in spoznavam. Najljubše lahko dodajo med priljubljene in do njih dostopajo z domačega zaslona igre, poleg tega tam najdejo še najbolj igrane in najnovejše vsebine.

Uporaba je povsem preprosta. Ko si enkrat uredijo svojega avatarja, kar je pri otrocih vedno pomembna zadeva :) pa je najbolje, da malo raziskujejo, saj je iger res veliko. Nabor se bo še dopolnjeval in nadgrajeval, predvidoma bo letno dodanih 100 novih nalog, v aplikaciji pa so tudi nove igre, ki jih na portalu ne najdete.

Z igro do znanja

S pomočjo interaktivnih iger, ugank, kvizov, itd. otroci krepijo razvijanje logičnega razmišljanja, večajo besedni zaklad, utrjujejo matematično znanje in spoznavajo svet. Pri nekaterih igrah so na voljo tri težavnostne stopnje, super lahka, srednja in težka, Nande pa jih podobno kot na portalu med reševanjem vzpodbuja.

Desno v meniju dostopajo do profila, priljubljenih iger, tem in vseh iger, medtem ko so na domači strani igre zbrane v šestih kategorijah. Razdelek Telovadba za možgane ponuja kviz, kjer moramo kombinirati znanje z različnih področij, igro logičnega razmišljanja ter besedne igre. Zabava z Nandetom je točno to, kar pove že ime, množica zabavnih iger z Nandetovo spodbudo. Zabava za najmlajše ponuja preproste naloge za prepoznavo tiskanih črk, igre s števili, sestavljanke in iskanje vsiljivca. Potujem med črkami je seveda povezan z jezikom, tako najdemo obilo nalog za učenje in utrjevanje branja, pa tudi bolj resno obarvane slovnične naloge, na primer za učenje pravilnega zapisa. Matematično je obarvana tema Igram se s števili, kjer najdete vse, računanje, geometrijo in seveda poštevanko z igrivimi pripravami na deljenje, ko pikapolonice razdelimo po listih, da jih je na vseh enako. Tema Raziskujem in spoznavam pa je posvečena okolju, naravi in družbi, kjer se na primer s pomočjo sestavljank otroci učijo o življenjskih okoljih živali.

Ucim Se Tharb Avg23 Clanek1

Domača kakovost

Mobilna aplikacija je nastala v sodelovanju Telekoma Slovenije in Mladinske knjige, ki ima že dolgoletno zgodovino ustvarjanje poučnih in igrivih vsebin za otroke. Aplikacija dopolnjuje spletni portal Učim se, igre so tako seveda v slovenskem jeziku, otroci pa se s pomočjo njih učijo tudi branja in razumevanja navodil. Poleg tega so zabavne in poučne igre, ki so prilagojene delovanju na mobilnih napravah, vedno na voljo in poleg zabave prinašajo še novo znanje. Aplikacija je ekskluzivno na voljo za naročnike Telekoma Slovenije.

Kako do aplikacije Učim se?

Najprej v Mojem Telekomu aktivirajte aplikacijo Ucim se in določite podatke za prijavo v aplikacijo.
Nato v trgovini Google Play naložite aplikacijo in se vanjo prijavite s prej določenimi podatki.

Ob prvem naročilu je prvi mesec aplikacija na voljo brezplačno, nato se zaračunava mesečna naročnina v višini 3,99 €.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in TikTok.