Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Registracija za koriščenje vključenih količin za uporabo enot v EU za nove uporabnike Mobi

3. 6. 2019

Obveščamo vas, da bo od 4. 6. 2019 dalje za nove predplačniške uporabnike Mobi za koriščenje enot iz zakupov v državah območja EU-tarife potrebna registracija, s katero uporabnik dokaže trajne vezi s Slovenijo. Obstoječim uporabnikom Mobi se pogoji ne spreminjajo.

Za namene zagotavljanja reguliranih storitev gostovanja v mobilnih omrežjih operaterjev v državah območja EU-tarife (RLAH – Roam Like At Home, enake cene kot doma) je za koriščenje enot iz paketov v državah območja EU-tarife za nove predplačniške uporabnike od 4. 6. 2019 dalje nujna registracija pri Telekomu Slovenije.

Neregistrirani, ki so svojo predplačniško št. aktivirali od 4.6.2019 in ki ne bodo opravili registracije, pri uporabi mobilnih storitev v državah območja EU-tarife ne bodo mogli koristiti količin iz zakupov. Zakupljene enote za klice, sporočila in prenos podatkov bodo tako lahko nemoteno uporabljali le doma, v državah območja EU-tarife pa bodo predplačniške storitve sicer lahko uporabljali, a se bodo zaračunavale po ceniku za gostovanje in se ne bodo odštevale od zakupljenih enot.

Podrobnosti:

  • Za novega predplačnika se šteje predplačnik, ki je svojo številko prvič aktiviral od 4. 6. 2019 dalje. Od tega datuma dalje ločimo predplačnike na registrirane in neregistrirane. V praksi to pomeni, da tudi če je uporabnik kupil kartico SIM pred tem datumom, aktiviral pa od tega datuma dalje, šteje kot nov predplačnik (šteje namreč datum aktivacije in ne datum nakupa).
  • Obstoječim predplačnikom se ni potrebno registrirati. Enote bodo v EU lahko porabljali na enak način kot pred tem datumom oz. bodo veljale kot za registrirane uporabnike = RLAH (kot doma).

Uporabnik lahko registracijo opravi na www.telekom.si ali izpolnjen obrazec za registracijo pošlje po elektronski pošti na naslov registracijamobi@telekom.si

Dodatne informacije so uporabnikom Mobi na voljo na spletni strani www.telekom.si, prodajnih mestih Telekoma Slovenije in na brezplačnih številkah Centra za pomoč uporabnikom 041 700 700 ali 080 8000.