0

Osrednja komunikacijska postaja za pametna mesta v obliki ulične svetilke združuje vrsto tehnoloških rešitev s področij, ki skrbijo za varnost in udobnost bivanja v urbanem okolju. Prek interaktivnega zaslona so na voljo meritve okoljskih parametrov v realnem času, pregled zasedenosti (z ustreznimi tipali) opremljenih parkirnih mest in informacije o dogajanju v mestu.

Polnilnica električnih vozil

Osrednji del postaje je funkcionalnost polnjenja električnih vozil. V enoto sta integrirani dve polnilni mesti. Sejo polnjenja na posameznem priključnem mestu pa je mogoče videti na zaslonu polnilne postaje oziroma v za to namenjeni mobilni aplikaciji.

Povezljivost

Integrirano WiFi-omrežje je popolnoma varno za uporabo.

Spremljanje/nadzor

Na drogu postaje je nameščena visokoresolucijska kamera za zagotavljanje varnosti, promocijo turizma (kamera za prenos v živo), štetje prometa, spremljanje razpoložljivosti parkirišč, prepoznavo registrskih tablic in možnost dvigovanja/spuščanja zapornice itd.

Razsvetljava

Možnost izbire integracije javne in zasebne razsvetljave s pametnimi sistemi za krmiljenje. Razsvetljava je LED, z nizko porabo električne energije.

Okoljski senzorji

Osnovni nabor okoljske senzorike vključuje spremljanje temperature, vlage, tlaka ter ravni plinov in prašnih delcev. Nabor tipal senzorike je poljubno razširljiv na zvočno in svetlobno onesnaženost ter druga področja meritev kakovosti ozračja.Glavne prednosti

  • Možnost sofinanciranja razvoja rešitve za pametna mesta
  • Enotna rešitev, ki zagotavlja celovito pokritost razvoja pametnih mest (polnilnice, razsvetljava, okoljska senzorika …)Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: