Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje od januarja do marca 2023
PONUDBA MOJ TELEKOM PODPORA
TLSG novice št. 2 maj 2023
Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije za obdobje od januarja do marca 2023
Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na svoji 13. redni seji, ki je potekala v sredo, 10. maja 2023, obravnaval Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije za obdobje od januarja do marca 2023.

Skupina Telekom Slovenije je v prvih treh mesecih letošnjega leta ustvarila 163,2 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je za 8 % več kot v enakem obdobju leta 2022. Višje prihodke na trgu so v navedenem obdobju dosegle vse družbe skupine. Telekom Slovenije dosega rast na veleprodajnem trgu in na področjih finančnih storitev, eZdravja in zavarovanj, višji so tudi prihodki od mobilnega trgovskega blaga. Skupno je Skupina Telekom Slovenije v obdobju od januarja do marca 2023 ustvarila 164,1 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je za 8 % več kot v enakem obdobju leta 2022.

Na dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA), dobiček iz poslovanja (EBIT) in čisti dobiček vpliva cena energentov. Tako je EBITDA na ravni Skupine Telekom Slovenije v prvih treh mesecih letošnjega leta dosegel 54,2 milijona evrov, kar je za 2,6 milijona evrov manj kot v primerljivem obdobju leta 2022, vendar bolje od načrtovanega. Če bi bila cena energentov na ravni leta 2022, bi bil EBITDA glede na primerljivo obdobje leta 2022 višji za 3 %. EBITDA marža na ravni skupine predstavlja 33,2-odstotni delež v prihodkih od prodaje.

EBIT je v prvih treh mesecih letošnjega leta dosegel 14,0 milijona evrov, kar je bolje od načrtovanega. Če bi bila cena energentov na ravni leta 2022, bi bil dobiček iz poslovanja za 13 % višji glede na primerljivo obdobje leta 2022.

Po obračunu davka iz dobička z odloženimi davki je Skupina Telekom Slovenije v treh mesecih leta 2023 ustvarila čisti dobiček v višini 8,2 milijona evrov, kar je več od načrtovanega.

DOKUMENTI
Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d. d., za obdobje januar - marec 2023
Klikni za prenos .pdf dokumenta
Sklic 36. skupščine delničarjev
Klikni za prenos .pdf dokumenta
Gradivo za 36. skupščino delničarjev
Klikni za prenos .pdf dokumenta
POSLOVNE NOVICE
Politika trajnostnega poslovanja Skupine Telekom Slovenije
V Skupini Telekom Slovenije dejavno prepoznavamo priložnosti, kjer lahko s svojim znanjem, s finančnimi sredstvi in z drugimi viri prispevamo k razvoju gospodarskega in družbenega ter ohranjanju naravnega okolja, v katerem delujemo. Trajnostno poslovanje razumemo kot odgovorno upravljanje ekonomsko upravljavskih, družbenih in ekosistemskih vplivov svojega poslovanja (ESG - Enviromental Social Governance). Politika trajnostnega poslovanja Skupine Telekom Slovenije, ki je bila sprejeta aprila 2023, predstavlja krovne smernice našega trajnostnega poslovanja ter opredeljuje naše bistvene trajnostne teme in ključne strateške usmeritve.
Tudi letos smo sodelovali na mednarodni kibernetski vaji Locked Shields 23
V aprilu so naši strokovnjaki za kibernetsko varnost že tretje leto zapored sodelovali na tridnevni mednarodni kibernetski vaji Locked Shields 23. Locked Shields je največja in najbolj kompleksna mednarodna vaja s področja kibernetske obrambe, ki jo organizira Center odličnosti za kibernetsko obrambo organizacije NATO (NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence). V Sloveniji sodelovanje v vaji koordinira ministrstvo za obrambo skupaj s sekcijo za kibernetsko varnost pri Gospodarski zbornici Slovenije.
Prejeli smo napredni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec
Po tem, ko smo v letu 2021 prejeli certifikat Družbeno odgovoren delodajalec, smo v marcu letos uspešno prestali njegovo revizijo in konec aprila prejeli Napredni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec. Certifikat temelji na smernicah mednarodnega standarda za družbeno odgovornost ISO 26000, njegov namen in cilj pa sta izboljšanje družbeno odgovornega upravljanja v podjetjih z aktivnim vključevanjem zaposlenih. S prejetim naprednim certifikatom izkazujemo, da na področjih organizacijskega upravljanja, varnosti in zdravja pri delu, usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja ter medgeneracijskega sodelovanja delujemo dobro. Seveda pa se aktivnosti s prejetim certifikatom ne končajo. Certifikat nas motivira, da svoje aktivnosti še nadgradimo in da nenehno stremimo k izboljšavam.
PRODAJNE NOVICE
Takojšen priklop interneta in televizije
Ne pristajamo na kompromise in nenehno izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Odslej novim naročnikom priklop interneta in televizije omogočamo takoj po sklenitvi pogodbe. Tovrstna rešitev je še posebej dobrodošla za naročnike, pri katerih, na primer, optični priključek še ni vzpostavljen, ga bomo pa zgradili ali dogradili v kratkem. V lanskem letu smo sicer priklop na dostopovno optično omrežje omogočili dodatnim 30.909 gospodinjstvom, skupno priklop na svoje optično omrežje omogočamo že več kot 442.000 gospodinjstvom.
Preberi več
Majska ponudba programa zvestobe
Članom programa zvestobe je v maju na voljo posebna ponudba izdelkov, med katerimi so tudi električni skiroji, pametne ure, BT-zvočniki in druge naprave. Člani programa zvestobe lahko svoje točke zamenjajo za nakup izdelkov na obroke in uveljavljajo ugodnosti ali pa jih unovčijo za katero od drugih ugodnosti. Trenutno je v okviru programa zvestobe na voljo več kot 3.100 izdelkov – od najsodobnejših mobitelov, računalnikov, televizorjev, tablic in pametnih ur do izdelkov za zabavo, prosti čas, dom, vrt …
Preberi več
Brezskrbno v tujino
Tehnično rešitev, prek katere Zavarovalnica Sava omogoča edino turistično zavarovanje v Sloveniji z jamstvom in obračunom premije po načelu »plačaj, kolikor gostuješ«, smo patentirali na Uradu za intelektualno lastnino. Turistično zavarovanje Brezskrbni je na voljo naročnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije, ki lahko zavarovanje hitro in enostavno aktivirajo na daljavo, zavarovalna premija pa se obračuna samodejno, in sicer le za čas, ko je mobilna številka uporabnika prijavljena v omrežjih tujih operaterjev.
Preberi več
Bodite hitrejši od strele
Približujejo se toplejši dnevi, s tem pa tudi večje možnosti za močnejše nevihte z udari strel, ki lahko poškodujejo ali popolnoma uničijo elektronske naprave, priključene na električno napetost in v telekomunikacijsko omrežje. Naprave pred poškodbami ali trajnim uničenjem zaradi električnih sunkov najenostavneje zaščitite tako, da jih izklopite iz električnega in komunikacijskega omrežja. Poskrbite pa tudi, da boste o možnih udarih strel na vaši lokaciji pravočasno obveščeni prek SMS-sporočila; naročite se na brezplačno storitev Strela alarm.
Preberi več
NAPOVED DOGODKOV
16. 6. 2023 36. skupščina delničarjev družbe
19. 6. 2023 Objava sklepov 36. skupščine delničarjev družbe
Z veseljem se bomo odzvali na vaša dodatna vprašanja, želje ali predloge, ki nam jih lahko sporočite na naslova IR@telekom.si ali PR@telekom.si.

Prijava na TLSG-novice je možna prek naše spletne strani www.telekom.si.
Sledite Telekomu Slovenije na družbenih omrežjih
                                  
080 8000
NAROČILA IN INFORMACIJE
 
info@telekom.si
IMATE VPRAŠANJE? PIŠITE NAM
To elektronsko sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na prejemanje TLSG novic Telekoma Slovenije.


Če v prihodnje tovrstnih obvestil ne želite prejemati, kliknite odjava.

Ogled sporočila v brskalniku
Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova ulica 15, SI-1000 Ljubljana