0

​​

​Kaj je eSIM?

eSIM je kartica SIM, ki je trajno nameščena v mobilni napravi. Nadomešča klasično SIM-kartico, ki jo poznamo v fizični obliki. To seveda pomeni ogromno tehnološko novost, saj vam v svojo novo napravo ne bo več treba vstavljati SIM-kartice.


  • Povezano

    eSIM v svet mobilnega omrežja dodaja naprave, ki do sedaj niso imele možnosti uporabe fizične SIM-kartice. Omogoča vzpostavitev komunikacije s pametnimi urami, napravami IoT, gospodinjskimi aparati …

  • Univerzalno

    Vsi smo se že kdaj srečali z zamenjavo fizične SIM-kartice − zaradi neustrezne velikosti, ko smo menjali mobilno napravo. Kartica eSIM deluje na vsaki napravi, ki ustreza GSMA-standardu.

  • Brez orodja

    SIM-kartice postajajo vse manjše in proizvajalci nam z vsakim novim modelom pokažejo, da še vedno lahko dodatno otežijo vstavitev SIM-kartice. Prenos kartice eSIM na mobitel prek podatkovne povezave je novost, ki bo razveselila veliko uporabnikov.


Naprave, ki trenutno poleg klasične SIM-kartice omogočajo uporabo kartice eSIM:
Podarimo vam polovico naročnine

Ob nakupu pametne ure Samsung Galaxy Watch LTE ali Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE pridobite 50 % popusta na naročnino paketa Druga številka oz. SIM 2, če podaljšate vezavo naročnikega razmerja Druga številka oz. SIM 2 za 24 mesecev in aktivirate eSIM na naročniškem razmerju Druga številka oz. SIM 2.
Več v prodajnih ponudbah paketov:

Druga številka
SIM 2

eSIM na Tehniku
​​​​​​O eSIM na Tehniku

Nič več ni plastičnih kartic, dobimo zgolj papir, na katerem so vsi podatki, tudi kodi PIN in PUK ter na veliko natisnjena koda QR. Ta je »okno« do strežnika in moramo jo le prebrati s kamero mobitela, nato pa samodejno steče prenos profila nanj in ko je zaključen, je naprava polno uporabna. Preberi več na Tehniku.Kako pridobiti in aktivirati eSIM? 

Navodila za Apple

Navodila za Galaxy WatchNajpogostejša vprašanja

eSIM je čip v napravi oz. virtualna SIM-kartica, ki vsebuje vse informacije, ki so bile predhodno shranjene na fizični SIM-kartici. eSIM namestite na svojo napravo prek WiFI-ja ali mobilnega omrežja. Standard eSIM je potrdilo združenje GSMA.

Preverite, ali ima vaša naprava najnovejšo različico operacijskega sistema in ali je povezana v internet. Po potrebi izvedite posodobitev. Nato znova zaženite prenos. Uporabite lahko isto aktivacijsko QR-kodo. V primeru težav nas pokličite na 080 1000.

To pomeni, da ste s svoje naprave odstranili eSIM. Za ponoven prenos kartice eSIM potrebujete novo aktivacijsko QR-kodo, ki jo pridobite na podlagi pisnega zahtevka za menjavo SIM-kartice. Pri izbrisu kartice eSIM mora biti naprava povezana z internetom.

Ob prodaji naprave, ki uporablja eSIM, je zelo pomembno, da v celoti izbrišete vsebino svoje kartice eSIM. V primeru težav pri izbrisu preverite, ali je kartica eSIM izklopljena. V navodilih naprave preverite, kakšen je postopek izbrisa kartice eSIM.

Prenos kartice eSIM med napravami ni mogoč. Če želite eSIM uporabiti na drugi napravi, obiščite prodajno mesto Telekoma Slovenije, zahtevajte menjavo SIM-kartice in prejeli boste novo QR-kodo za kartico eSIM. Pri tem pa ne pozabite na trenutni napravi izbrisati kartice eSIM, če je ne potrebujete več.

V primeru novega naročnika je aktivacija eSIM kartice vračunana v ceni priključne takse. V primeru menjave SIM za eSIM kartico se uporabniku zaračuna menjava v višini 2,95€ in cena je enaka ceni menjave klasične SIM kartice.


Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: