Poslovanje Skupine Telekom Slovenije v devetih mesecih leta 2019
PONUDBA MOJ TELEKOM PODPORA
TLSG novice št. 4 november 2019
Poslovanje Skupine Telekom Slovenije v devetih mesecih leta 2019
Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na svoji 2. redni seji, ki je potekala v sredo, 6. novembra 2019, obravnaval Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije za obdobje od januarja do septembra 2019.

Skupina Telekom Slovenije je v devetih mesecih letošnjega leta dosegla dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) v višini 166,2 milijona evrov, kar je za 9 odstotkov oz. za 13,3 milijona evrov več kot v enakem obdobju lanskega leta. V čistih prihodkih od prodaje je imel EBITDA na ravni Skupine Telekom Slovenije 32,8-odstotni delež, medtem ko je bil ta delež v enakem obdobju lanskega leta 28,4-odstoten. Družba Telekom Slovenije je v devetih mesecih dosegla EBITDA v višini 139,0 milijona evrov, kar je za 12 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Skupina Telekom Slovenije je v devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 507,4 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, skupno pa 511,4 milijona evrov poslovnih prihodkov. Čisti prihodki od prodaje in poslovni prihodki so v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta nižji, vendar prihodki v letu 2019 ne vključujejo več prihodkov družbe Blicnet, ki je bila prodana v letu 2018. V letošnjem letu so nižji prihodki mobilnega blaga na končnem trgu, prihodki IT blaga in licenc ter prihodki na veleprodajnem trgu.

Dobiček iz poslovanja (EBIT) je na ravni Skupine Telekom Slovenije v devetih mesecih letošnjega leta dosegel 35,9 milijona evrov, kar je za 29 odstotkov oz. za 8,1 milijona evrov več kot v enakem obdobju lani. Družba Telekom Slovenije je v navedenem obdobju dosegla EBIT v višini 32,7 milijona evrov, kar je za 31 odstotkov več kot v enakem obdobju lanskega leta.

Po obračunu davka iz dobička z odloženimi davki je Skupina Telekom Slovenije v devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 29,4 milijona evrov čistega dobička, kar je za 25 odstotkov oz. za 5,8 milijona več kot v enakem obdobju leta 2018.

Za naložbe je Skupina Telekom Slovenije v devetih mesecih namenila 116,1 milijona evrov.
DOKUMENTI
Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje od januarja do septembra 2019
Klikni za prenos .pdf dokumenta (2,02 MB)
SPOROČILA ZA MEDIJE
9. 8. 2019
Občina Zagorje ob Savi je prva slovenska občina, ki z uporabo osrednje komunikacijske postaje Telekoma Slovenije uvaja storitve pametnega mesta
23. 9. 2019
Platforma za pametno življenje NEO navdušila na globalno najvplivnejšem dogodku s področja medijev, zabave in tehnologije
POSLOVNE NOVICE
Imenovanje predsednika uprave Telekoma Slovenije
Nadzorni svet Telekoma Slovenije je 27. avgusta 2019 za predsednika uprave družbe imenoval mag. Matjaža Merkana, ki je štiriletni mandat nastopil 16. septembra. Matjaž Merkan je magister znanosti (Ekonomsko-poslovna fakulteta, Univerza v Mariboru) in univerzitetni diplomirani inženir fizike (Fakulteta za matematiko in fiziko, Univerza v Ljubljani), ki ima več kot 20 let izkušenj na področju vodenja podjetij, poslovnih področij in timov. Od aprila 2019 je bil svetovalec generalnega direktorja družbe Weiler Abrasives, d.o.o. V družbi, ki je do septembra 2018 na trgu nastopala z imenom Swatycomet, d.o.o., je bil zaposlen od junija 2010, in sicer je bil sprva direktor strateške poslovne enote, v februarju 2013 pa je kot generalni direktor prevzel njeno vodenje. Družbo je vodil do marca 2019, v času njegovega vodenja pa je družba med drugim izboljšala dobičkonosnost, prodrla na nove trge, nadgradila proces razvoja izdelkov in tehnologij, optimizirala proizvodne procese, spreminjala organizacijsko kulturo in nadgradila sistem razvoja zaposlenih, ob tem pa se tudi uspešno integrirala v enega vodilnih globalnih podjetij na področju abrazivov. Pred tem je od decembra 2005 do maja 2010 kot direktor vodil družbo Siteco Sistemi, d.o.o., od oktobra 2001 do novembra 2005 pa je bil direktor prodaje in marketinga v družbi Siteco, d.o.o. Poslovno kariero je junija 1996 pričel v podjetju Elektrokovina svetilke, d.o.o., in sicer najprej kot prodajni inženir, od avgusta 1997 do septembra 2001 pa je v podjetju vodil področje prodaje in marketinga.
Izvolitev predsednice in namestnikov predsednice nadzornega sveta
Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na seji, ki je potekala 13. septembra 2019, za predsednico izvolil Barbaro Kürner Čad, za namestnico pa Barbaro Gorjup kot predstavnico kapitala. Drago Kijevčanin je namestnik predsednice kot predstavnik zaposlenih.
Imenovanje članice uprave – delavske direktorice
Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na seji, ki je potekala 13. septembra 2019, skladno z Zakonom o sodelovanju delavcev pri upravljanju in na predlog sveta delavcev za članico uprave – delavsko direktorico imenoval Špelo Fortin. Špela Fortin, ki je bila zaposlena v strateški poslovni enoti Množični trg, je 4-letni mandat nastopila 14. septembra 2019.
Ustanovitev družbe SIOL Prishtina L.L.C.
Z namenom celovitega upravljanja regionalnega optičnega omrežja smo ustanovili družbo SIOL Prishtina L.L.C., ki je v 100-odstotni lasti Telekoma Slovenije. Družba je bila v poslovni register na Kosovu vpisana 16. oktobra 2019. Za direktorja je bil imenovan Matjaž Pogačnik.
Skupaj s Samsungom smo v rožnatem oktobru donirali sredstva za boj proti raku dojk
V oktobru, ki je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, smo tudi v letošnjem letu skupaj s Samsungom od vsakega prodanega mobitela Samsung Galaxy A30s namenili 10 evrov za Združenje Europa Donna Slovenija. Združenje osvešča širšo javnost o raku dojk ter opozarja na pomen zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja bolezni.
Otroci v Vrtcu Trbovlje spoznavajo moderne tehnologije
Vrtec Trbovlje je v minulem šolskem letu pristopil k projektu, v okviru katerega ustvarjalnost in socialne veščine najmlajših spodbuja tudi skozi spoznavanje in uporabo modernih tehnologij. Tako je nastal projekt multimedijskega vrtca, ki se nadaljuje tudi v letošnjem šolskem letu. V Telekomu Slovenije smo za namen spoznavanja sodobnih tehnologij, samostojno izdelavo risank in drugih multimedijskih vsebin vrtcu podarili osem pametnih mobitelov za osem skupin starejših otrok.
Vabljeni k izpolnitvi vprašalnika za deležnike Telekoma Slovenije
Skladno s priporočili za finančno in nefinančno poročanje in ker želimo še izboljšati uporabniško izkušnjo deležnikov tudi pri pripravi letnega poročila, nas zanima vaše mnenje. Vljudno vas vabimo k izpolnitvi kratkega vprašalnika, s pomočjo katerega želimo izvedeti, na kakšen način pridobivate informacije o naši družbi, kaj vas v letnem poročilu najbolj zanima, in predvsem, kaj pogrešate pri poročanju tako družbe kot skupine. Vprašalnik je na voljo tukaj. Veseli bomo vašega sodelovanja, ki vam bo vzelo 5 minut.
PRODAJNE NOVICE
Gigabajte lahko odslej tudi delite z drugimi uporabniki
V Telekomu Slovenije naročnikom izbranih mobilnih paketov omogočamo, da lahko gigabajte oz. prenos podatkov, ki jih imate vključene v svojem paketu, tudi delite oz. podarite drugim uporabnikom. Edini pogoj pri tem je, da je prejemnik gigabajtov naročnik naših mobilnih storitev ali uporabnik predplačniških mobilnih storitev Mobi. Uporabnik lahko dodatne gigabajte porabi v mesecu, v katerem jih je prejel.
Preberi več
Da Vinci Kids ekskluzivno v slovenščini
Naročnikom mobilnih storitev od septembra dalje omogočamo uporabo mobilne opcije Da Vinci Kids. Gre za mobilno aplikacijo z izobraževalno video vsebino za otroke, stare od 6 do 12 let, ki na interaktiven in humoren način otrokom približa znanost, matematiko, tehnologijo, zgodovino, kulturo, naravo in šport. Aplikacija Da Vinci Kids je v slovenščini ekskluzivno na voljo le pri Telekomu Slovenije.
Preberi več
Turbo WiFi za odlično brezžično povezavo v vseh prostorih
Turbo WiFi rešuje izziv zagotovitve odličnega brezžičnega omrežja v vseh kotičkih stanovanj, večnivojskih hiš in poslovnih prostorov zaradi oddaljenosti od modema ali fizičnih ovir, vključno z mansardami, kletmi in vrtovi. Rešitev za najboljšo uporabniško izkušnjo združuje vrhunski modem in ojačevalnik signala, ki se povežeta v t. i. WiFi Mesh, s samodejnim preklapljanjem med WiFi-kanali pa prepozna zasičenost omrežja in sproti preklaplja na kanal z najboljšim signalom in najmanjšo zasedenostjo. Na ta način zagotavlja visoke hitrosti prenosa podatkov, tudi več kot 1 Gbit/s.
Preberi več
Na voljo so najnovejši mobiteli iPhone in pametne ure Apple Watch 5
Hkrati s pričetkom globalne prodaje smo najnovejše mobitele iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS), ponudili tudi slovenskim Apple navdušencem. iPhone 11 Pro in iPhone Pro Max sta na voljo s 64 GB, 256 GB in 512 GB spomina ter v štirih barvnih različicah (zelena, siva, srebrna in zlata), iPhone 11 pa s 64 GB, 128 GB in 256 GB spomina ter v šestih barvnih različicah (črna, bela, rdeča, rumena, zelena in viola).
Preberi več
NAPOVED DOGODKOV
21. 11. 2019 Sprejem poslovnih partnerjev Skupine Telekom Slovenije
13. - 24. 11. 2019 30. ljubljanski mednarodni filmski festival LIFFe
Z veseljem se bomo odzvali na vaša dodatna vprašanja, želje ali predloge, ki nam jih lahko sporočite na naslova IR@telekom.si ali PR@telekom.si.

Prijava na TLSG-novice je možna prek naše spletne strani www.telekom.si.
Sledite Telekomu Slovenije na družbenih omrežjih
                                  
080 8000
NAROČILA IN INFORMACIJE
 
info@telekom.si
IMATE VPRAŠANJE? PIŠITE NAM
To elektronsko sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na prejemanje TLSG novic Telekoma Slovenije.


Če v prihodnje tovrstnih obvestil ne želite prejemati, kliknite odjava.

Ogled sporočila v brskalniku
Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova ulica 15, SI-1000 Ljubljana