Poslovanje Skupine Telekom Slovenije v prvih treh mesecih leta 2019
PONUDBA MOJ TELEKOM PODPORA
TLSG novice št. 2 maj 2019
Poslovanje Skupine Telekom Slovenije v prvih treh mesecih leta 2019
Skupina Telekom Slovenije je v prvih treh mesecih letošnjega leta ustvarila 172,0 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, skupno pa 172,8 milijona evrov poslovnih prihodkov. Tako čisti prihodki od prodaje kot poslovni prihodki, ustvarjeni v prvih treh mesecih letošnjega leta, so, v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta, sicer nižji za 6 odstotkov, vendar niso neposredno primerljivi, saj prihodki v letu 2019 ne vključujejo več prihodkov družbe Blicnet, prodane v letu 2018. Družba Telekom Slovenije, d.d., je v prvih treh mesecih ustvarila 157,5 milijona evrov poslovnih prihodkov.

Skupina Telekom Slovenije je v prvih treh mesecih letošnjega leta dosegla dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) v višini 56,5 milijona evrov, kar je za 8 odstotkov več kot v enakem obdobju lanskega leta. Družba Telekom Slovenije, d.d., je dosegla EBITDA v višini 49,9 milijona evrov, kar je za 13 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. V čistih prihodkih od prodaje je imel EBITDA na ravni Skupine Telekom Slovenije 32,9-odstotni delež, kar je za 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lanskega leta, ko je imel 28,8-odstotni delež.

Dobiček iz poslovanja (EBIT) je na ravni Skupine Telekom Slovenije dosegel 11,8 milijona evrov, kar je za 15 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Po obračunu davka iz dobička z odloženimi davki pa je Skupina Telekom Slovenije prvo tromesečje leta 2019 zaključila s čistim poslovnim izidom v višini 10,1 milijona evrov, kar je za 4 odstotke več kot v enakem obdobju leta 2018.

Za naložbe je Skupina Telekom Slovenije v prvih treh mesecih namenila 27,7 milijona evrov.
DOKUMENTI
Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d. d., za obdobje od januarja do marca 2019
Klikni za prenos .pdf dokumenta (1,90 MB)
POSLOVNE NOVICE
Predsednik uprave Telekoma Slovenije, Rudolf Skobe, se je odločil za predčasno prenehanje mandata
Nadzorni svet Telekoma Slovenije se je na svoji 23. redni seji, ki je potekala, 16. aprila 2019, seznanil z odločitvijo predsednika uprave, Rudolfa Skobeta, o predčasnem prenehanju mandata. Nadzorni svet in predsednik uprave sta se na tej osnovi sporazumela o predčasnem prenehanju mandata z dnem podpisa sporazuma, to je 16. aprila 2019. Družbo do imenovanja novega predsednika uprave vodi podpredsednik uprave, Tomaž Seljak.
Telekom Slovenije vložil pritožbo zoper sodbo Okrožnega sodišča v Ljubljani
Telekom Slovenije je na podlagi mnenja Odvetniške družbe Ilić & Partnerji o.p., ki jo je skupščina s sklepom z dne 7. 3. 2012 imenovala za posebnega zastopnika, vložil pritožbo zoper sodbo Okrožnega sodišča v Ljubljani, izdano dne 4. 12. 2018, v gospodarskem sporu Telekoma Slovenije zoper tožene stranke Bojan Dremelj, Dušan Mitič, Filip Ogris Martič, Željko Puljić in Darja Senica zaradi plačila 7.635.500,00 EUR s pripadki. Z navedeno sodbo je sodišče v ponovljenem postopku tožbeni zahtevek Telekoma Slovenije v celoti zavrnilo.
Zagotavljanje kibernetske varnosti sodi med naše strateške prioritete
Strokovnjaki Telekoma Slovenije so na mednarodni konferenci Dnevi kibernetske varnosti, ki je potekala 13. in 14. marca, predstavili naše izkušnje s področja zagotavljanja storitev kibernetske varnost. Operativni center kibernetske varnosti Telekoma Slovenije, ki je bil osnovan v letu 2018, z vpetostjo v mednarodno operatersko okolje ter v sodelovanju z mednarodnimi organizacijami s področja kibernetske varnosti predstavlja enega najpomembnejših centrov kibernetske obrambe v Sloveniji. Pri tem predstavlja jedro operativnih zmogljivosti tako za Telekom Slovenije kot druge organizacije, javne ustanove in podjetja.
Neodvisni test potrjuje: naše mobilno omrežje je najboljše v Sloveniji
Na neodvisnem testu, ki ga je opravilo nemško podjetje P3, se je mobilno omrežje Telekoma Slovenije dokazalo kot najboljše omrežje v Sloveniji. V Telekomu Slovenije smo tako prejeli certifikat P3 »Najboljši na testu«, ki velja za globalni panožni standard merjenja kakovosti omrežja in zadovoljstva uporabnikov. Strokovnjaki podjetja P3 so merjenje opravili med oktobrom in decembrom 2018 na več kot 88 odstotkih naseljenih območij in na številnih prometnih povezavah po Sloveniji. Test je bil opravljen na petih elementih omrežja: pokritost govorih storitev, pokritost prenosa podatkov, pokritost z LTE/4G, hitrost prenosa podatkov do uporabnikov in dostopnost podatkovnega omrežja, naše omrežje pa je prejelo največ točk v skupnem seštevku vseh navedenih elementov.
Kolesarsko dirko Po Sloveniji podpiramo že 26 let
V Telekomu Slovenije smo dolgoletni in tradicionalni pokrovitelj Dirke po Sloveniji, saj jo podpiramo vse od začetkov. 16. aprila smo tako v naših prostorih gostili novinarsko konferenco, na kateri so organizatorji 26. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo letos potekala med 19. in 23 junijem, predstavili tehnične podrobnosti dirke. Na trasi, dolgi 814 kilometrov, se bo pomerilo 18 ekip.
PRODAJNE NOVICE
Mobilno omrežje smo v celoti nadgradili s tehnologijo Narrowband-IoT
V Telekomu Slovenije smo mobilno omrežje v celoti nadgradili s tehnologijo NB-IoT (Narrowband Internet of Things). Gre za standardizirano tehnologijo za učinkovito množično komunikacijo naprav (povezanih v internet stvari), ki ustvarjajo nizek podatkovni promet. Tehnologija odpira nove priložnosti za razvoj inovativnih rešitev z visoko dodano vrednostjo za optimizacijo procesov, upravljanje z viri, zagotavljanje visoke stopnje varnosti, pa tudi višje kakovosti bivanja. Hkrati predstavlja nadaljnji mejnik v smeri razvoja pete generacije mobilnih omrežij (5G).
Preberi več
Uporabniki pri mobilni telefoniji in internetnih storitvah najbolj zaupajo Telekomu Slovenije
V Telekomu Slovenije podrobno spremljamo komunikacijske potrebe in navade uporabnikov, saj lahko le tako zanje razvijamo najsodobnejše ter hkrati varne in zanesljive komunikacijske storitve. S tem namenom veliko skrbi namenjamo tehnološkemu razvoju in nadgrajevanju tako mobilnega kot dostopovnega optičnega omrežja. Tako ni presenetljivo, da so uporabniki tudi v letošnji raziskavi Trusted Brand 2019 Telekom Slovenije izbrali kot najbolj zaupanja vredno blagovno znamko tako na področju internetnih storitev kot mobilne telefonije.
NAPOVED DOGODKOV
27. 5. 2019 Bralna značka: vseslovenski dogodek za zlate bralce
19. – 23. 6. 2019 Kolesarska dirka Po Sloveniji
24. 7. 2019 Objava sklica 30. skupščine in Poročila o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje januar – junij 2019
Z veseljem se bomo odzvali na vaša dodatna vprašanja, želje ali predloge, ki nam jih lahko sporočite na naslova IR@telekom.si ali PR@telekom.si.

Prijava na TLSG-novice je možna prek naše spletne strani www.telekom.si.
Sledite Telekomu Slovenije na družbenih omrežjih
                                  
080 8000
NAROČILA IN INFORMACIJE
 
info@telekom.si
IMATE VPRAŠANJE? PIŠITE NAM
To elektronsko sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na prejemanje TLSG novic Telekoma Slovenije.


Če v prihodnje tovrstnih obvestil ne želite prejemati, kliknite odjava.

Ogled sporočila v brskalniku
TELEKOM SLOVENIJE, d.d., Cigaletova ulica 15, SI-1000 Ljubljana