0

Prehod na 5G je navdihujoč in vznemirljiv, hkrati pa skrbno premišljen in varen

Zmogljivo mobilno omrežje bo ključno vplivalo na razvoj storitev e-zdravja, telemedicine ter e-oskrbe in javne varnosti. Ključna je varnost in zanesljivost delovanja tudi v najzahtevnejših primerih, kjer 5G uvaja še višje standarde od dosedanje tehnologije. S tem bo možna zdravstvena obravnava bolnikov na daljavo, kot to zagotavlja telemedicina, razvoj pa je usmerjen tudi v specifične kompleksne rešitve (diagnostika, svetovanje in operacije na daljavo).

5G prinaša prednosti tudi pri javni varnosti. Predstavljajte si gasilce, ki vstopajo v gorečo stavbo. Iščejo ponesrečence. Pri tem so povezani z ostalimi ekipami in med sabo. Zvočno, z videom in točno lokacijo vsakega gasilca v stavbi, polni dima. Ob tem dogajanje že spremlja medicinska ekipa in pripravi vse za sprejem in obravnavo ponesrečencev. Več informacij v pravem trenutku, na pravem mestu. Sekunde lahko rešujejo življenja.

Pomemben dejavnik delovanja v nesrečah in dogodkih, ki terjajo odziv različnih reševalnih in varnostih sistemov, so zanesljive komunikacije in takojšen dostop do kritičnih podatkov. 5G bo s svojimi zmogljivostmi pristojnim službam omogočil še boljšo odzivnost in bo dodatno podprl reševanje ljudi in premoženja ter varnost za vse nas.

Za izvajanje storitev javne varnosti in reševanja se v svetu uporabljajo različna omrežja za potrebe kritičnih in kriznih komunikacij. Omrežja imajo različne omejitve kapacitet prenosa podatkov, predvsem pa bodo v naslednjih letih tehnološko zastarela in občasno ne zagotavljajo visoke stopnje medsebojne povezljivosti.

5G bo na vseh teh področjih omogočil napredne komunikacijske rešitve, saj bo zagotovil zelo visoko zanesljivost, kapacitete, varnost in povezljivost.Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: