0

Kinodvorane so še zmeraj zaprte, a videoteka DKino vam ponuja možnost abonmajskega ogleda uspešnic lanskega festivala Liffe iz udobja domačega kavča.

Telekom Slovenije je v sodelovanju s Cankarjevim domom v izbranih terminih med 21. marcem in 3. junijem pripravil sklop filmov Liffe po Liffu, ki bodo na voljo gledalcem za izposojo. Gre za festivalske filme, ki si jih od zaključka Liffa v Sloveniji ni bilo mogoče ogledati in ob zaprtih kinodvoranah tudi ne kaže, da bo to kaj kmalu mogoče. Vsak film bo na sporedu en teden, podobno kot bi bili v Cankarjevem domu, če bi bil ta odprt, le da ogled doma seveda omogoča, da predvajanje začnete ob katerikoli uri dneva, ali ga začasno ustavite in nadaljujete kasneje.

Dragi tovariši!
Dear Comrades!

V DKino na voljo od 8. do 15. aprila 2021 od 00.00 do 23.59

Igrajo:
Julija Visotskaja (Ljudmila), Vladislav Komarov (Loginov), Andrej Gusev (Viktor), Julija Burova (Svetka), Sergej Erliš (Ljudmilin oce), Aleksander Maskelin (profesor Ovodov)

Režija:
Andrej Končalovski

Jezik: ruščina in podnapisi: slovenščina

Opis:
Novočerkask, Sovjetska zveza, leta 1962. Ljudmila je članica lokalnega odbora komunistične partije. Vrednote partije zagovarja z vso vdanostjo in prezira vsakršno nasprotovanje. Nekega dne pa je priča dogodku, ki ji za vedno spremeni pogled na svet. Oblasti v bližnjo tovarno pošljejo vojsko, da bi zadušila stavko delavcev, vendar pa se vse skupaj sprevrže v masaker. Mesto preplavijo izgredi, veliko je poškodovanih in pogrešanih. Izgine tudi Ljudmilina hčerka, zato se zaskrbljena mati nemudoma odpravi na nevarno, a odločno iskanje. Film natančno prikaže potek dogodkov, ki epilog dobijo šele po razpadu Sovjetske zveze.

Več o filmu
OGLEJ SI V DKINO

Asistentka
The Assistant

V DKino na voljo od 6. do 13. maja 2021 od 00.00 do 23.59

Igrajo:
Julia Garner (Jane), Matthew Macfadyen (Wilcock), Makenzie Leigh (Ruby), Kristine Froseth (Sienna), Jon Orsini (asistent), Noah Robbins (asistent), Alexander Chaplin (Max), Jay O. Sanders (šef, glas), Juliana Canfield (Sasha), Dagmara Dominczyk (Ellen)

Režija:
Kitty Green

Jezik: angleščina in podnapisi: slovenščina

Opis:
Zgodba mlade asistentke, ki je v službi priča vprašljivim aktivnostim svojega vplivnega šefa, pomenljivo spominja na afero spolnih zlorab, povezanih s Harveyjem Weinsteinom, ki je sprožila gibanje #MeToo. Pred Jane, ki se je pred kratkim zaposlila kot asistentka vplivnega medijskega producenta, je nov delovni dan. V službo kot ponavadi prispe prva in odide zadnja, njeno delo je naporno in enolično. Tiskanje urnikov in potovanj, naročanje kosil in skrb, da je šefova pisarna kot iz škatlice. Tiho prenaša nenehno sovraštvo sodelavcev in šefovo grajanje ter molče opazuje, kako številne privlačne mladenke vstopajo v njegovo pisarno. Kmalu ji postane jasno, da je njen sum upravičen in da je nehote del sistema, ki dopušča oziroma podpira tudi spolne zlorabe.

Oče
Father (original naslov: Otac)

V DKino na voljo od 27. maja do 3. junija 2021 od 00.00 do 23.59

Igrajo:
Goran Bogdan (Nikola), Boris Isakovic (Vasiljevic), Nada Šargin (Biljana), Milica Janevski (uradnica), Muharem Hamzic (Miloš), Ajla Šantic (Sanja), Vahid Džankovic (uradnik), Jovo Maksic (Goran), Milan Maric (Jovanovic) Nikola Rakocevic (Radoje)

Režija:
Srdan Golubović

Jezik: srbščina in podnapisi: slovenščina

Opis:
Četrti celovečerec Srdana Golubića prikazuje boj preprostega srbskega očeta s togimi mlini socialnega skrbstva, da bi dosegel skrbništvo za svoja otroka. Presunljiv slavospev človeški vztrajnosti in starševski ljubezni.

Sadeži pozabe
Apples (original naslov: Mila)

V DKino na voljo od 21. do 28. marca 2021 od 00.00 do 23.59

Igrajo:
Aris Servetalis (Aris), Anna Kalaitzidou (Anna), Sofia Georgovasili, Argiris Bakirtzis

Režija:
Christos Nikou

Jezik: grščina in podnapisi: slovenščina

Opis:
Alegorična in duhovita filmska pripoved o tem, kako čustva vplivajo na človekov spomin in kakšno vlogo ima pri tem sodobna tehnologija. Aris, samotar v tridesetih, nenadoma izgubi spomin, ta nepojasnljiva amnezija pa prizadene tudi številne druge prebivalce njegovega domačega mesta. Arisa v bolnišnici vključijo v eksperimentalno zdravljenje, med katerim podoživi nekatere dogodke iz mladosti in zgodnje odraslosti. Tam spozna Anno, ki se spopada z enako težavo kot on. Njuno srečanje Arisa spodbudi, da znova razmisli o svojih dejanjih in sprejme nekatere nove odločitve.

Zlo ne obstaja
There is No Evil (original naslov: Sheytan vojud nadarad)

V DKino na voljo od 1. do 8. aprila 2021 od 00.00 do 23.59

Igrajo:
Ehsan Mirhosseini (Heshmat), Shaghayegh Shoorian (Razieh), Kaveh Ahangar (Pouya), Alireza Zareparast (Hasan), Salar Khamseh (Salar), Kaveh Ebrahim (Amir), Pouya Mehri (Ali), Darya Moghbeli (Tahmineh), Mahtab Servati (Na'na), Mohammad Valizadegan (Javad), Mohammad Seddighimehr (Bahram), Zhila Shahi (Zaman), Baran Rasoulof (Darya), Reza Bahrami (Shahram)

Režija:
Mohammad Rasoulof

Jezik: perzijščina in podnapisi: slovenščina

Opis:
Štiri zgodbe na temo smrtne kazni so iranskemu režiserju Mohammadu Rasoulofu prinesle zlatega medveda za najboljši film na letošnjem Berlinalu. V današnjem Iranu se štirje posamezniki vsak na svojem koncu znajdejo v razcepu med izvrševanjem črke zakona in sočutjem do sočloveka. Hashmat je družinski oče, čigar služba je v popolnem nasprotju s toplino, s kakršno je obdan v domačem krogu. Pouya je vojak, ki so mu naročili, da mora obesiti ujetnika, a mu vest ne dovoli, da bi sledil ukazu. Spet drugje vojak Javad tridnevni dopust preživlja z dekletom, a njegova služba vse bolj ogroža njuno skupno prihodnost. In na koncu je tu še Darya, ki se kljub miroljubni naravi sooča s temačno družinsko skrivnostjo. Ti protagonisti s svojimi dejanji odločijo, kako njihova okolica ohrani nekatere najpomembnejše človeške vrednote.


Cena posameznega filma je 6,90 €.

Navodila za izposojo filma:
Ogled filma na NEO Smartboxu  Ogled filma na BOX-uSledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: