0


KAKO IZBRATI OTROKU PRVI MOBITEL?

Kdaj je pravi čas? Kako postaviti pravila? In kakšen mobitel otroku sploh kupiti? To je le nekaj vprašanj, s katerimi se ob odraščanju svojih otrok soočamo starši. Skupaj s predstavniki Logout smo za vas pripravili nekaj nasvetov.
Veliko staršev se najprej odloči za predplačniški mobilni paket Mobi, ki otroku omogoča, da za klice, sporočila in dostop do interneta porabi le toliko, kot ima prednaloženega stanja na računu. Otrok se z Mobijem nauči preudarno razpolagati s sredstvi na svojem računu, staršem pa Mobi omogoča nadzor nad stroški.


MOJA PRVA POGODBA

Ob prvem mobitelu priporočamo otrokom in staršem uporabo Moje prve pogodbe, ki smo jo zasnovali z organizacijo Logut. Namenjen je ozaveščanju o odgovorni uporabi mobilnih naprav ter informiranju staršev pri vzgoji otrok, ki vstopajo v digitalni svet.
Preberite več o Prvi pogodbi
Za več informacij in svetovanje o varni rabi interneta na brezplačni številki 080 7376 in na www.logout.si


 • Zakaj si želiš svoj mobitel?
 • Ali poznaš šolska pravila glede rabe mobitela? (Naj se otrok sam pozanima v šoli.)
 • Naštej primere, ko mobitela ni primerno uporabljati.
 • Kaj v primeru, če mobitel uničiš ali izgubiš? (Vnaprej se dogovorite, na kakšen način bo poravnal škodo.)
 • Moja prva pogodba - preberite več

Kdaj kupiti otroku prvi mobitel?

Če so se starši še ne tako dolgo nazaj spraševali, kdaj lahko otroku zaupajo ključe avtomobila, so zdaj aktualna druga vprašanja. Ali je otrok že dovolj star, da ima svoj mobitel? Katerega naj mu sploh kupim? Za kaj ga bo pa uporabljal?

Preberite članek na Tehniku
Uporaba mobitela za otroke ni škodljiva … če ga le uporabljajo odgovorno

Nekje do 9. leta starosti otrok svojega mobitela ne potrebuje, lahko pa mu že dovolite občasno uporabo vašega. Seveda pod vašim nadzorom.

Preberite članek na Tehniku
 • STARŠE ALI SKRBNIKE LAHKO
  OTROK KLICE BREZPLAČNO

  S storitvijo Moja številka Mobi, izbrano številko uporabnik Mobi kliče brezplačno tudi ob praznem računu

 • OTROKU LAHKO PODARITE
  SVOJ STARI MOBITEL

  Otroku podarite svoj stari mobitel s paketom MultiSIM MOBI, ki vsebuje le kartico SIM z novo telefonsko številko

 • ENOSTAVEN MOBITEL NA
  TIPKE ALI ENOSTAVEN PAMETNI MOBITEL

  Za prvi otrokov mobitel preverite ponudbo paketov Mobi z mobiteli ali izkoristite točke Programa zvestobe za cenejši nakup mobitela na obroke

 • ZAKUPI MOBI ZA UGODNO
  KOMUNIKACIJO

  Za ugodnejšo komunikacijo priporočamo zakup enot glede na potrebe in navade

Uporabniki Mobi za obveščanje o ugodnostih in novostih Mobi pošljite sporočilo SMS z vsebino SOGLASJE DA na 1917.

MODRI NASVET

Mobitel ni igrača, čeprav ima lahko naložene tudi igrice. Otroku pokažite, za kaj vse lahko uporablja mobitel. Vnaprej se dogovorite, kakšni so pogoji uporabe mobitela in kakšne so lahko posledice, če dogovorov ne bo spoštoval.

Več o tem preberite v članku na Tehniku.
Več o tem si oglejte v video prispevku.
Nokia
 • PRIMEREN ZA PRVI MOBITEL

Paket Nokia 3.1 Plus

Izberite novi paket Mobi, ki vključuje mobitel Nokia 3.1 Plus in kartico SIM s telefonsko številko in dobroimetjem v višini 5 €, ki je naloženo na računu Mobi.

KUPI

Naročniška ponudba za večje otroke in najstnike

Otrokom se potrebe po uporabi mobitela spreminjajo tudi glede na njihovo starost. Postopoma se naučijo odgovorne uporabe mobitela in takrat priporočamo sklenitev naročniškega razmerja z enim od spodaj navedenih paketov, ki prinašajo večjo izbiro mobitelov po nižji akcijski ceni na 24 obrokov in brez obresti.

 • Naj A z Ugodnostjo Otrok

  Paket Naj A z Ugodnostjo Otrok prinaša dvoje: naročniški paket z neomejenimi klici v Telekomovo omrežje ter 500 minut za klice v druga slovenska omrežja ter 2 GB za prenos podatkov. Ugodnost Otrok pa prinaša kar 5 EUR popusta na paket Naj A.

 • NekiNeki

  Naročniški paket NekiNeki prilagojen mladim, ki potrebujejo že več. Neomejeni klici ter sporočila SMS in MMS in kar 100 GB za prenos podakov. S prijatelji se lahko povežete v Pleme in pridobite dodatne GB in dodatni popust. Paket je primerna rešitev za otroke in mladostnike med 11. in 31. letom.

 • DRUGA ŠTEVILKA

  Podrejeno naročniško razmerje Druga številka, ki ga lahko vključite pri paketih Dostopni A, B, C ali Modri Svet. Na ta način lahko več otrok koristi neomejene klice in sporočila ter ostale storitve izbranega nosilnega paketa.

MODRI NASVET

Najstniki se izražajo s fotografijo in videoposnetki, zato bodo veseli mobitela, ki ima kakovostno kamero. Ob nakupu zmogljivejšega mobitela naročnikom Telekoma Slovenije priporočamo zavarovanje s paketom zavarovanje PREMIUM.

Več o tem
Letak z nasveti Kako izbrati otroku prvi mobitel

Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: