0

Zabava v dnevni sobi

Otroški park

Otroški park je namenjen varni uporabi televizije za otroke. Otroški park vam omogoča, da izbrani sklop risank zaklenete s starševsko kodo PIN in tako poskrbite, da gledajo otroci le tiste risanke, ki so primerne za njihovo starost. Z otroškim parkom ste starši brez skrbi, saj lahko otrok samostojno izbira vsebino, ki jo želi gledati, vi pa veste, da lahko brska samo med vsebinami, ki so primerne zanj.

Kako se Otroški park obnese v praksi, si oglejte v videovodniku.

Otroški park je na voljo na NEO Smartboxu in na neo.io.


Poučne vsebine Da Vinci

Mobilna opcija Da Vinci Kids prinaša številne izobraževalne videoposnetke in interaktivne vsebine za otroke, stare od 6 do 12 let. Videoposnetki bodo vašemu otroku na humoren in zanimiv način približali znanost, matematiko, tehnologijo, zgodovino, kulturo, naravo in šport. Vse vsebine, ki se nenehno posodabljajo so v slovenskem jeziku in brez oglasov. Aplikacija je na voljo za mobitele Android in iOS, z enostavnim naročilom v Mojem Telekomu ali prek sporočila SMS na 1918 s ključno besedo DAVINCIKIDS.

VEČ

   


Otroški TV-programi in vsebine na zahtevo

Na televiziji Telekoma Slovenije bo prav vsak otrok našel vsaj en TV-program, na katerem so vsebine, primerne in zanimive za njegovo starost. Iščete risanke Radovedni George, Maša in medved, Mali šef, Mija in jaz ali Divja brata Kratt? Te in številne druge najdete na več kot 10 TV-programih (Minimax, OTO, Nickelodeon, Baby TV ...) in v videotekah (Minimax+, VOYO, HBO OD ...). Minimax+ in HBO lahko nekaj časa celo spremljate brezplačno.
Varna zabava z mobitelom

Mobilne storitve za najmlajše in tiste malo starejše otroke

Veliko staršev se najprej odloči za predplačniški mobilni paket Mobi, ki otroku omogoča, da za klice, sporočila in dostop do interneta porabi le toliko, kot ima prednaloženega stanja na računu. Otrok se z Mobijem nauči preudarno razpolagati s sredstvi na svojem računu, staršem pa Mobi omogoča nadzor nad stroški.

Odločite se lahko tudi za naročniško razmerje. Za otroke med 6. in 15. letom smo pripravili Ugodnost Otrok, s katero izkoristite 5 € popusta na naročnino paketa Naj A. Na voljo pa je tudi podrejeno naročniško razmerje Druga številka, ki ga lahko vključite, če imate mobilni paket Naj B ali Naj C.
Naročniški paket omogoča tudi nakup mobitelov po akcijskih cenah.


Prvi mobitel in prva pogodba

Kdaj je pravi čas? Kako postaviti pravila? Katere aplikacije lahko otrok uporablja? To je le nekaj vprašanj, s katerimi se ob odraščanju otrok soočamo starši. Skupaj s predstavniki organizacije Logout smo pripravili nekaj nasvetov, kako otroku pomagati postati odgovoren uporabnik.

Priporočamo, da z otrokom podpišete Prvo pogodbo, v kateri se z otrokom vnaprej dogovorite o pravilih uporabe mobitela, nagradah in posledicah. Prvo pogodbo dobite tukaj.
Za svetovanje o varni rabi interneta obiščite www.logout.si ali pokličite brezplačno številko 080 7376.

Kdaj kupiti otroku prvi mobitel?

Če so se starši še ne tako dolgo nazaj spraševali, kdaj lahko otroku zaupajo ključe avtomobila, so zdaj aktualna druga vprašanja. Ali je otrok že dovolj star, da ima svoj mobitel? Katerega naj mu sploh kupim? Za kaj ga bo pa uporabljal?

PREBERITE ČLANEK NA TEHNIKU
Uporaba mobitela za otroke ni škodljiva … če ga le uporabljajo odgovorno

Nekje do 9. leta starosti otrok svojega mobitela ne potrebuje, lahko pa mu že dovolite občasno uporabo vašega. Seveda pod vašim nadzorom.

PREBERITE ČLANEK NA TEHNIKU
Organizacija Logout predstavlja Rokout

Mala šola spletnih vsebin za mladostnike in otroke Rokout na zanimiv in humoren način predstavlja različne internetne pasti in izzive s katerimi se soočajo najstniki s svojim mobiteli in računalniki, starši pa lahko preberejo aktualen blog.

OBIŠČITE ROKOUT

Delim znanje, delim GB

Starši, svojim otrokom lahko razdelite tudi GB iz svojega paketa Naj ali drugega mobilnega paketa pri Telekomu Slovenije. S paketom Naj C lahko tako razdelite tudi do 140 GB na mesec. Gigabajte, po 1, 5, 10 ali 20, lahko podarite otrokom z naročniškim ali Mobi paketom in to večkrat mesečno. Otroci, vi pa lahko svoje starše ali stare starše naučite nekaj novega pri komunikaciji z mobitelom - recimo, kako nekomu pošljejo sliko okrasnih rastlin.

VEČ O STORITVI DELIM GB


Varnost na mobilnih napravah

Mobilna aplikacija Kaspersky Safe Kids je odlična za postopno uvajanje otroka k odgovorni uporabi mobitela, hkrati pa poskrbi za njegovo večjo varnost pri uporabi interneta. Prva dva meseca je aplikacija brezplačna.

VEČ O KASKERSKY KIDS

Na Tehniku preberite duhovit in poučen članek o tem, kako je čisto običajna slovenska mama na svoj in otrokov mobitel povsem enostavno naložila in nastavila aplikacijo Safe Kids.
VEČ​​​​

Zabava, ko odložite mobilne naprave in ugasnete TV


CELOTNA PONUDBA IGRAČ

Uporabni dokumenti
Moja prva pogodba za otroke
Moja prva pogodba za mlade
Letak z nasveti Kako izbrati otroku prvi mobitel
Prodajna ponudba paketa Naj A
Prodajna ponudba Ugodnost Otrok
Prodajna ponudba paketa Druga številka
Navodila za sklenitev naročniškega razmerja za mlade

Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: