0

Storitev E-oskrba zagotavlja 24-urno povezavo s centrom za pomoč na daljavo in takojšnje proženje klica na pomoč s pritiskom na gumb na obesku ali na varovalni enoti v primeru padca ali slabosti.
Za naročila ali informacije pokličite 080 8000 ali pošljite povpraševanje.

 • O storitvi
 • Paketi
 • Varni in povezani na domu
O storitvi

24 ur na dan omogoča enostaven in hiter klic na pomoč v primeru padca ali nenadne slabosti ter organizacijo pomoči. E-oskrba je pripomoček, ki starejšim, invalidom, bolnikom s kroničnimi boleznimi, bolnikom po težjih operativnih posegih in osebam z demenco omogoča, da bolj samostojno in neodvisno bivajo na svojem domu. Svojcem pa omogoča, da bolje in lažje poskrbijo za svojce. E-oskrba se enostavno in brez velikih vlaganj prilagaja potrebam uporabnika.


Akcija: VARNI IN POVEZANI NA DOMU

Izberite enega izmed paketov E-oskrbe in si zagotovite brezplačno namestitev naprav in ugodnejšo ceno za 3 oz. 6 mesecev:
 • ob vezavi za 24 mesecev: brezplačna namestitev (redna cena 61 EUR) in 6 mesecev popust 3,00 EUR na mesečno naročnino,
 • ob vezavi za 12 mesecev: brezplačna namestitev (redna cena 61 EUR) in 3 mesece popust 3,00 EUR na mesečno naročnino.

Predlagamo, da preverite ali vaša občina sodeluje v projektu Varni in povezani na domu ter zagotavlja subvencijo za uporabo tega socialnega servisa. Občine, ki so se pridružile projektu, zagotavljajo delno ali v celoti subvencioniranje storitve E-oskrba, tako da je za uporabnike lahko celo brezplačna.

Občine z objavljenimi razpisi
 • Občine z objavljenimi razpisi

  Slovenj Gradec, Kranj, Ajdovščina, Lenart, Ribnica, Trbovlje, Postojna, Zagorje ob Savi, Ruše, Brežice, Novo mesto. Maribor, Metlika, Črna na Koroškem, Ivančna Gorica, Pesnica, Šmartno pri Litiji, Litija

  Seznam občin se bo osveževal. Razpisna dokumentacija je oz. bo objavljena na spletnih straneh občin.


 

Svojcem omogoča:

 • stalen stik z uporabnikom in občutek varnosti
 • lažje usklajevanje dnevnih obveznosti
 • hitro obveščanje v primeru klica na pomoč in strokovno podporo usposobljenega osebja v asistenčnem centru
 • detekcijo dima (požarna varnost) in detekcijo izliva vode (poplavna varnost)
 • enostavno uporabo in montažo brez vrtanja in posebnih napeljav
 • hitro prilagoditev spremenjenim potrebam uporabnika z razširitvijo funkcionalnosti
 • uporabniško aplikacijo z grafičnim prikazom podatkov

Uporabniku omogoča:

 • varnost 24 ur na dan
 • samostojno in bolj neodvisno bivanje na svojem domu
 • pomoč, tudi kadar zaradi zdravstvenega stanja ne more sprožiti klica na pomoč

            PREVERI POGOJE ZA BREZPLAČNO UPORABO

Sodoben pripomoček za varno bivanje na domu

V stanovanju uporabnika je nameščena posebna oprema, ki omogoča hitro in enostavno proženje klica na pomoč s pritiskom na gumb na obesku ali na varovani enoti. Sodobna oprema zazna potrebo po pomoči tudi v primeru, ko uporabnik ne more pritisniti na gumb zaradi slabosti ali poškodbe. Pomoč organizira medicinsko osebje v asistenčnem centru in o tem obvesti svojce.

Kako deluje E-oskrba?

shema

Storitev vključuje:
 • najem opreme (odvisno od vrste paketa),
 • SIM-kartico, ki omogoča dohodne in odhodne klice,
 • asistenčne storitve 24 ur na dan,
 • aplikacijo za spremljanje svojca,
 • vzdrževanje opreme,
 • tehnično pomoč.

Storitev je na razpolago v dveh paketih, ki se razlikujeta po opremi in funkcionalnosti.

 

 

Paketi
V sklopu storitve E-oskrba sta na voljo Osnovni in Premium paket. Paketa vsebujeta varovalno enoto z gumbom za klic na pomoč, 24-urno asistenco, ponujata pa tudi možnost dodatne opreme. V zavihkih preverite, kaj paketa ponujata in se odločite za paket, ki vam oz. oskrbovancu ustreza.

Osnovna oprema, vključena v paketOsnovni paketPremium paket
varovalna enota z gumbom za klic na pomoč
daljinski prožilec klica
senzorska rešitev
(5 senzorjev gibanja in 2 magnetna senzorja)
aplikacije za oskrbovalce
Asistenca 24/7
Možnost vključitve dodatne opreme
daljinski prožilec
detektor padca (verižica)
detektor dima
detektor izliva vode
potezno stikalo z razširitvijo
govorne komunikacije
dodaten senzor gibanja
dodaten magnetni senzor
Izberite paket:

 • Osnovni paket
 • Premium paket
Osnovni paket
Paket vključuje posebno varovalno enoto z gumbom za klic na pomoč, ki se namesti v stanovanje. S pritiskom na gumb se uporabnik prek mobilnega omrežja poveže z asistenčnim centrom, ki mu organizira ustrezno pomoč. V primeru aktiviranega klica na pomoč asistenčni center lahko vzpostavi kontakt z uporabnikom na daljavo, saj sta na varovalni enoti zvočnik in mikrofon. V primeru, da gre za nujna stanja, operater organizira pomoč prek ustrezne intervencijske službe (nujna medicinska pomoč, gasilci, policija ipd.). V asistenčnem centru so usposobljeni operaterji na razpolago 24 ur na dan in vse dni v letu. Klic na pomoč v asistenčni center lahko uporabnik sproži tudi z daljinskim prožilcem klica na pomoč, ki se uporablja kot zapestnica ali obesek. Daljinski prožilec je vodoodporen, tako da se ga lahko uporablja tudi med tuširanjem.
Oprema za delovanje potrebuje samo električno napajanje (220 V).
Uporabniku je na voljo tehnična pomoč in podpora Telekoma Slovenije ki spremlja delovanje opreme in jo tudi redno vzdržuje ter servisira, vključno z menjavo baterij.
Funkcionalnost osnovnega paketa lahko nadgradite z dodatno opremo in s tem še dodatno povečate varnost.
Osnovni paket, varovalna enota in daljinski prožilec klica na pomoč - navodila za uporabo
Dodatna oprema

Detektor padca se uporablja kot obesek in je vodoodporen, tako da ga je mogoče uporabljati tudi med tuširanjem. Omogoča različne načine proženja klica na pomoč. Uporabnik lahko sproži klic na pomoč s pritiskom na gumb. Napredna tehnologija obeska pa tudi samodejno prepoznava padec in sproži klic na pomoč v asistenčni center ter svojcem.Detektor dima se namesti v kuhinji ali drugem prostoru. Detektor samodejno sproži obvestilo asistenčnemu centru ter svojcem v primeru, da zazna nevarnost požara (dim). Z zvočnim opozorilom na to opozori tudi uporabnika.Detektor izliva vode se namesti v kopalnici ali kuhinji. Detektor samodejno sproži obvestilo asistenčnemu centru ter svojcem v primeru, da zazna izliv vode. Z zvočnim opozorilom na to opozori tudi uporabnika.

Povlečno stikalo se namesti v kopalnico. Uporabniku omogoča, da sproži klic na pomoč z vrvico. V primeru aktiviranega klica na pomoč asistenčni center lahko vzpostavi kontakt z uporabnikom na daljavo, saj sta na stikalu zvočnik in mikrofon.Cenik

Osnovni paket
Mesečna naročnina 24,40 21,40 €*
Namestitev61,00 €


Dodatna oprema Mesečna naročnina
Daljinski prožilec0,85 €
Detektor padca2,07 €
Detektor dima1,53 €
Detektor izliva vode0,98 €
Povlečno stikalo z razširitvijo govorne komunikacije2,38 €
Premium paket
Premium paket omogoča varnost tudi v primerih, ko uporabnik zaradi slabega zdravstvenega stanja sam ne more sprožiti klica na pomoč.

Klic na pomoč se sproži na dva načina:
 • samodejno prek tehnične rešitve, ki zazna neobičajno obnašanje na domu uporabnika, npr. uporabnik se ni vrnil iz kopalnice, kar lahko pomeni, da je padel in potrebuje pomoč,
 • s pritiskom na gumb na obesku ali zapestnici - oba sta vodoodporna in se lahko z njima tudi tuširate.

Nato se vzpostavi kontakt s centrom za pomoč na domu, ki je na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu. Center za pomoč na domu organizira pomoč, ki jo uporabnik potrebuje.
Oprema za delovanje potrebuje samo električno napajanje (220 V).
Uporabniku je na voljo tehnična pomoč in podpora Telekoma Slovenije, ki spremlja delovanje opreme in jo tudi redno vzdržuje ter servisira, vključno z menjavo baterij.
Navodila za uporabo: Premium paket in aplikacija E-oskrba
Dodatna oprema

Detektor padca se uporablja kot obesek in je vodoodporen, tako da ga je mogoče uporabljati tudi med tuširanjem. Omogoča različne načine proženja klica na pomoč. Uporabnik lahko sproži klic na pomoč s pritiskom na gumb. Napredna tehnologija obeska pa tudi samodejno prepoznava padec in sproži klic na pomoč v asistenčni center ter svojcem.

Senzor gibanja spremlja gibanje uporabnika in opravlja iste funkcije kot senzorji, vključeni v Premium paket. Dodatni senzorji se uporabljajo kot nadgradnja Premium paketa v primeru večjih bivalnih enot.

Magnetni senzor spremlja odpiranje in zapiranje vrat ter opravlja iste funkcije kot senzorji, vključeni v Premium paket. Dodatni senzorji se uporabljajo kot nadgradnja Premium paketa v primeru večjih bivalnih enot ali potrebe po spremljanju dodatnih vhodov v bivališče.

Detektor dima se namesti v kuhinji ali drugem prostoru. Detektor samodejno sproži obvestilo asistenčnemu centru ter svojcem v primeru, da zazna nevarnost požara (dim). Z zvočnim opozorilom na to opozori tudi uporabnika.Detektor izliva vode se namesti v kopalnici ali kuhinji. Detektor samodejno sproži obvestilo asistenčnemu centru ter svojcem v primeru, da zazna izliv vode. Z zvočnim opozorilom na to opozori tudi uporabnika.

Povlečno stikalo se namesti v kopalnico. Uporabniku omogoča, da sproži klic na pomoč z vrvico. V primeru aktiviranega klica na pomoč asistenčni center lahko vzpostavi kontakt z uporabnikom na daljavo, saj sta na stikalu zvočnik in mikrofon.

Na senzorju, ki spremlja gibanje uporabnika in opravlja iste funkcije kot senzorji, vključeni v Premium paket, je nizkoresolucijska kamera, ki omogoča, da v primeru aktiviranega klica na pomoč svojci preverijo, ali je z uporabnikom vse v redu.

Leče za domače živali se namestijo na senzorje gibanja v primeru, ko ima uporabnik hišnega ljubljenčka. S tem se namreč prepreči proženje napačnih klicev na pomoč.

Optični limitator se namesti na senzor gibanja, ko je potrebno omejiti območje zaznavanja (npr. stranišče in kopalnica v istem prostoru) zaradi bolj zanesljivega zaznavanja posameznih aktivnosti.Cenik

Premium paket
Trenutno ni na zalogi
Mesečna naročnina 36,60 33,60 €*
Namestitev61,00 €

Cenik paketov E-oskrbe


Dodatna oprema Mesečna naročnina v EUR z DDV
Daljinski prožilec0,85 €
Detektor padca2,07 €
Senzor gibanja1,10 €
Magnetni senzor0,98 €
Detektor dima1,53 €
Detektor izliva vode0,98 €
Povlečno stikalo z razširitvijo govorne komunikacije2,38 €
Varni in povezani na domu

Telekom Slovenije skupaj z Zvezo društev upokojencev Slovenije (ZDUS) izvaja projekt Varni in povezani na domu z namenom povečanja dostopnosti do socialnega servisa pomoči na daljavo oz. varovanja na daljavo s celodnevno povezavo prek telefonskega alarma.

Osnovni namen je zagotoviti starejšim, kronično bolnim in invalidom višjo kakovost življenja in čim daljše samostojno bivanje v domačem okolju, razbremeniti družine v stalni skrbi za njihove svojce, posledično pa tudi kronično prepolne in kadrovsko podhranjene institucionalno varstvene ustanove.

V okviru projekta Varni in povezani na domu Telekom Slovenije sofinancira storitev in omogoča:

 • brezplačno namestitev in vzpostavitev delovanja,
 • 3 EUR popusta za 6 mesecev (v primeru vezave za 24 mesecev) oz. 3 mesece (v primeru vezave za 12 mesecev).


Projektu so se že pridružile številne občine, ki subvencionirajo socialni servis pomoči na daljavo, tako da je storitev za občane na voljo z majhnim doplačilom ali v celoti brezplačno.

Trenutno projekt Varni in povezani na domu podpirajo občine Slovenj Gradec, Kranj, Ajdovščina, Lenart, Ribnica, Trbovlje, Postojna, Zagorje ob Savi, Ruše, Brežice, Novo Mesto, Maribor, Metlika, Črna, Ivančna Gorica, Pesnica, Šmartno pri Litiji, Ravne na Koroškem, Litija, Štentilj in Kočevje... Število občin, ki se vključujejo v ta projekt, pa se postopoma povečuje. Pred naročilom E-oskrbe preverite, ali vaša občina že sodeluje pri tem projektu.

Trenutno projekt Varni in povezani na domu podpirajo občine a ... Število občin, ki se vključujejo v ta projekt, pa se postopoma povečuje. Pred naročilom E-oskrbe preverite, ali vaša občina že sodeluje pri tem projektu.


Izjave uporabnikov

Tone, 59 let

Danes smo imeli pri mojih starših, ki imata E-oskrbo, urgentni primer. Mama je omedlela in pohvaliti moram vašo E-oskrbo, da je vse steklo tako, kot mora. Pišem vam zato, ker je bila to res pozitivna izkušnja za moje starše, ki živijo sami, in tudi zame, saj zaradi slabe izkušnje v preteklosti nisem vedel, kako učinkovito delujte ta pomoč. Oče je kontaktiral asistenčni center in vse je bilo urejeno v trenutku. Tudi zdravnik in rešilec sta prišla takoj, tako da se je na srečo vse dobro končalo. Tudi po zaslugi tehnologije.

Ivanka, 65 let

Ko sva se z možem upokojila in oba tudi »uradno« postala starejša, je hčerka vztrajala, da si urediva E-oskrbo, saj, kot pravi, nikoli ne veš, kdaj pride prav. Stara sem 65 let in sem sladkorna bolnica, mož pa je star 67 let. Oba uživava v pokoju in sva precej aktivna.

Nekega dne sva se s prijateljico odpravili na bližnji hrib. Pot je bila zahtevnejša, zato sem se pri hoji malo bolj utrudila in zadihala kot sicer, kar sem pripisala pomanjkanju kondicije. Ko sem prišla domov, pa se je hitro izkazalo, da ni bila kriva samo moja slaba forma. Zaradi padca krvnega sladkorja se mi je nenadoma stemnilo pred očmi in padla sem v nezavest. Imela sem še ravno toliko moči, da sem pritisnila na gumb detektorja E-oskrbe, ki ga nosim okoli vratu. Preostalega se ne spominjam več. Asistenčni center je takoj poslal reševalce in po približno 20 minutah so me že odpeljali v bolnišnico. Le E-oskrbi se lahko zahvalim, da me je rešila, saj se je mož vrnil domov šele zvečer in bi lahko bilo že prepozno.

Osnovni pojmi

Storitev E-oskrba je socialnovarstvena storitev socialnega servisa – celodnevna povezava prek osebnega telefonskega alarma, ki je regulirana in nadzorovana s strani pristojnega ministrstva. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS je dne 27. 2. 2017 Telekomu Slovenije izdalo dovoljenje za izvajanje socialnovarstvene storitve socialnega servisa – varovanje na daljavo.
Skladno z veljavnimi predpisi mora imeti uporabnik oskrbovanega stanovanja ves čas trajanja najema sklenjeno pogodbo/dogovor o izvajanju storitve 24-urnega varovanja na daljavo z enim izmed izvajalcev, ki ima dovoljenje za izvajanje te dejavnosti.
Osnovni namen storitve E-oskrbe je izboljšati dostopnost socialnovarstvenega servisa za pomoč na daljavo v Sloveniji, ki bo ljudem z zmanjšanimi zmožnostmi, predvsem pa starejšim, kronično in akutno bolnim ali invalidnim osebam ter njihovim skrbnikom predstavljala dodatno pomoč v prizadevanjih, da bi čim dlje kakovostno in samostojno ostajali v domačem okolju. Končni cilj je povezati deležnike v sistemu zdravstvenega varstva in dolgotrajne oskrbe v sistem integriranega zdravstva in oskrbe ter tako uporabnikom zagotoviti celovito oskrbo na daljavo. Razvoj na področju biosenzorjev in komunikacijske tehnologije omogoča oblikovanje naprednih ter stroškovno učinkovitih rešitev spremljanja našega zdravja. Zagotavlja izboljšanje ravni oskrbe in kakovosti življenja za paciente ter pospešitev premika zdravstvene oskrbe iz bolnišnic v skupnost.

V primeru ugovora zoper storitev je treba ugovor vložiti na enega od naslednjih načinov:

 • pisno na naslov Telekom Slovenije, Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, s pripisom: reklamacija;
 • osebno na prodajnih mestih Telekoma Slovenije;
 • s klicem na telefonsko številko 041 700 700, 080 8000 ali 080 1000, pri čemer mora naročnik/uporabnik obvezno izpostaviti, da gre za ugovor zoper odločitev/ravnanje/storitev, in jasno opisati težave, navesti lokacijo, na kateri je prišlo do težav, podati ime in priimek, naslov, telefonsko številko, uporabniško ime in šifro naročnika, za katero se podaja ugovor, ter način, na katerega želi prejeti odgovor;
 • pisno na e-naslov reklamacije@telekom.si.

Naročnik storitve E-oskrba lahko skladno z določili Zakona o socialnem varstvu zoper opravljeno storitev vloži ugovor tudi na Socialno zbornico Slovenije, ki ugovor rešuje skladno z določili Pravilnika o reševanju ugovorov zoper opravljene socialnovarstvene storitve zasebnikov (Ur. list RS, št. 117/2003). Ugovor mora vložiti v roku 8 dni od opravljene storitve.


Asistenčne storitve izvaja pogodbeni partner, podjetje Doktor 24 d.o.o., ki ima vsa dovoljenja za izvajanje asistenčnih storitev s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS.
Doktor 24 d.o.o. ima dolgoletne izkušnje z izvajanjem asistenčnih storitev, saj je leta 2011 prevzel izvajanje t. i. rdečega gumba. Skupaj s Telekomom Slovenije je oblikoval prenovljeno rešitev Teleoskrba, v sklopu katere so v ponudbi tri storitve: SOS Zdravnik, ki omogoča 24-urno možnost posvetovanja z zdravnikom, SOS Doma in SOS Mobilni.
V asistenčnem centru so zaposleni usposobljeni in izkušeni asistenti, ki imajo bogate izkušnje z uspešno organizacijo pomoči v težkih trenutkih, kot so npr. padci, nenadne slabosti ipd. Doktor 24 je s svojim delom prepoznan tudi s strani nacionalnih organizacij, ki so zadolžene za organizacijo pomoči državljanom (npr. gasilci, postaje nujne medicinske pomoči itd.). Pri delu uporablja sodobno platformo, ki omogoča učinkovito in kakovostno obvladovanje klicev in organizacijo pomoči. Delo v asistenčnem centru poteka pod nadzorom in v sodelovanju z zdravstvenim osebjem. Podjetje Doktor 24 je aktivno na različnih področjih zdravstvenega in socialnega varstva. Aktivno sodeluje v mednarodnem projektu INLIFE, v okviru katerega se razvija pametna ura z detektorjem padcev. Na Planet TV ima Doktor 24 v sodelovanju s PZA svojo oddajo v živo, v kateri vsak petek gosti zdravnika specialista, ki odgovarja tudi na vprašanja gledalk in gledalcev. Enkrat mesečno izdaja revijo Doktor, ki je priložena Nedeljskemu dnevniku.Strokovni vodja je strokovno usposobljena oseba s področja socialnovarstvenih storitev, ki je vpisana v register in je bila imenovana v soglasju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS. Strokovni vodja opravlja nadzor nad izvajanjem storitve E-oskrbe in s tem skrbi za kakovostno zagotavljanje storitev skladno s predpisanimi standardi. Strokovni vodja se tudi aktivno vključuje v razvoj in nadgradnjo storitev ter sodeluje pri reševanju morebitnih pritožb naročnikov.


Akcijska ponudba za naročnike Telekoma Slovenije Za vse naročnike Telekoma Slovenije od 1. 7. do 31. 8. 2021 velja posebna akcijska ponudba.
Redna cena namestitve opreme in vzpostavitve priključka za Osnovni paket in Premium paket je 61,00 EUR. Za vse naročnike Telekoma Slovenije, ki na novo naročijo Osnovni paket ali Premium paket in sklenejo naročniško razmerje z vezavo za 12 ali 24 mesecev, velja akcijska ponudba brezplačne namestitve opreme in vzpostavitve priključka.
Za vse naročnike Telekoma Slovenije, ki na novo naročijo Premium paket in sklenejo naročniško razmerje z vezavo za 24 mesecev, velja akcijska ponudba brezplačne uporabe za prve 3 mesece naročniškega razmerja. Za vse naročnike Telekoma Slovenije, ki na novo naročijo Premium paket in sklenejo naročniško razmerje z vezavo za 12 mesecev, velja akcijska ponudba brezplačne uporabe za prvi mesec naročniškega razmerja. Redna mesečna naročnina je 36,60 EUR z DDV.
Za vse naročnike Telekoma Slovenije, ki na novo naročijo Osnovni paket in sklenejo naročniško razmerje z vezavo za 24 mesecev, velja akcijska ponudba brezplačne uporabe za prve 3 mesece naročniškega razmerja. Za vse naročnike Telekoma Slovenije, ki na novo naročijo Osnovni paket in sklenejo naročniško razmerje z vezavo za 12 mesecev, velja akcijska ponudba brezplačne uporabe za prvi mesec naročniškega razmerja. Redna mesečna naročnina je 24,40 EUR z DDV.
Akcijska ponudba ne velja za dodatno opremo.
Akcijska ponudba se ne more uveljavljati v primeru koriščenja akcije Varni in povezani na domu, tj. v primeru, da naročnik ob sklenitvi naročniškega razmerja predloži odločbo občine ali drugega ustreznega organa za subvencijo socialnovarstvene storitve socialnega servisa (celodnevna povezava prek osebnega telefonskega alarma).

Pri izvajanju storitve E-oskrba Telekom Slovenije zbira in obdeluje osebne podatke naročnika, uporabnika in oskrbovalcev. To so osebni podatki, ki jih ob sklepanju pogodbenega razmerja (npr. na pogodbi in pripadajočih obrazcih) Telekomu Slovenije sporoči naročnik in se nanašajo na:
- naročnika (kdo je naročnik)
Naročnik je oseba, ki s Telekomom Slovenije ob upoštevanju splošnih in posebnih pogojev uporabe storitve sklene naročniško pogodbo za storitev E-oskrbe. Naročnik je lahko uporabnik ali druga oseba. V kolikor naročnik ni uporabnik, mora naročnik za sklenitev naročniške pogodbe in namestitev E-oskrbe imeti soglasje uporabnika.

- uporabnika (kdo je uporabnik)
Uporabnik je ena ali več oseb, pri katerih je nameščena terminalna oprema za storitev E-oskrbe. Uporabniki so na pogodbi za E-oskrbo navedeni z naslovom.

- uporabnikove oskrbovalce (kdo je oskrbovalec)
Oskrbovalec je oseba, ki jo naročnik in uporabnik določita kot kontaktno osebo v primeru sproženega klica na pomoč s strani uporabnika. Asistenčni center bo oskrbovalca kontaktiral in ga obvestil o razlogih za klic ter morebitni intervenciji. Oskrbovalec hrani ključ bivališča uporabnika, pri katerem se izvaja E-oskrba, in ga dostavi v primeru, da je pri intervenciji oz. pri nudenju pomoči uporabniku potrebno odklepanje vrat. Vloga oskrbovalca je opredeljena tudi v splošnih pogojih storitve E-oskrba, ki je dodatek k pogodbi. Asistenčni center stopi v stik s kontaktnimi osebami po vrstnem redu, kot so vpisani. Podatke o oskrbovalcih Telekomu Slovenije posreduje naročnik. Pred posredovanjem podatkov je dolžan osebe, katerih podatke bo navedel, o tem seznaniti in od njih pridobiti ustrezno soglasje.


Pri naročnikih, ki uporabljajo storitve z vključenimi senzorskimi rešitvami, se pri izvajanju storitve obdelujejo tudi podatki, zbrani s pomočjo senzorjev, nameščenih pri uporabniku. Te podatke lahko vidijo uporabnik, naročnik, oskrbovalci in izvajalec storitve. Za izvajanje storitve E-oskrbe se v centru za pomoč na daljavo (asistenčnem centru) zbirajo in beležijo podatki o posebnostih pri izvajanju storitve pri posameznem uporabniku, podatki o sproženih klicih na pomoč ter podatki, pridobljeni iz senzorske opreme.

Klici v centru za pomoč na daljavo se snemajo.

Podatki se uporabljajo za izvajane storitve in druge namene v skladu s Posebnimi pogoji uporabe storitve E-oskrba družbe Telekom Slovenije, d.d., in Politiko zasebnosti. Za trženje se podatki naročnika uporabljajo le v primeru, da naročnik poda ustrezno soglasje.

Več o obdelavi podatkov je na voljo v Posebnih pogojih uporabe storitve E-oskrba družbe Telekom Slovenije, d.d., in v Politiki zasebnosti. Podatki se obdelujejo skladno z veljavno zakonodajo.
Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: