Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Obveščanje o kibernetskih grožnjah

Omejite napad, še preden pride v vaš ekosistem, in tako preprečite škodo, ki bi nastala pri uspešnem kibernetskem napadu.

Oddaj povpraševanje
Obvescanje O Kibernetskih Gronjah

Temni splet (dark net), globoki splet (deep web), zaprte hekerske skupine, zaprti forumi, socialna omrežja… Vse to so lokacije, kjer potekajo dogovori o kibernetskih napadih. Z analitičnim pristopom in sodobnimi orodji lahko pravočasno zaznamo načrtovanje napada in se primerno zaščitimo.

Storitev Obveščanje o kibernetskih grožnjah je ena izmed najpomembnejših orodij napredne kibernetske zaščite in omogoča izvajanje proaktivnih dejanj, ki lahko preprečijo ali vsaj drastično ublažijo kibernetske napade.

S pomočjo sodobnega orodja pridobimo podatke iz različnih virov svetovnega spleta, tudi globokega spleta in temnega spleta. Gre za orodje, ki podatke pridobiva iz namenskih forumov, zaprtih hekerskih skupin in družbenih omrežij. Na ta način odkrivamo zlonamerne dejavnosti v najzgodnejših fazah. Ekipa analitikov preverja iskano ontologijo v večjem številu svetovnih jezikov. Strokovnjaki dogodke kibernetskega kriminala, haktivizma in kibernetskega terorizma spremljajo 24/7. Analitiki pa morajo poskrbeti za to, da pravočasno ustvarijo celovite informacije o grožnjah in jih pravočasno posredujejo potencialnim žrtvam.

Tako ekipe Operativnega centra kibernetske varnosti in obveščevalni analitiki pravočasno dobijo ciljno usmerjene podatke o grožnjah.

Spletni seminar: Bodite pravočasno obveščeni o kibernetskih grožnjah

Kakšna je razlika med proaktivno in reaktivno kibernetsko varnostjo?

Osnovna razlika med proaktivno in reaktivno kibernetsko varnostjo je v tem, da proaktivni pristop vključuje preventivno prepoznavanje varnostnih pomanjkljivosti, še preden se te javno pojavijo. Po drugi strani pa reaktivni pristop vključuje odzivanje na incidente, kot so vdori in kršitve podatkov, ko so ti že aktivni.

Preglede izvajamo s pomočjo orodja Luminar v sodelovanju s podjetjem COGNYTE.

Hitra vprašanja - strokovnjak odgovarja