0

Mnogi programi oziroma mobilne aplikacije vsebujejo občutljive podatke oziroma omogočajo dostop do njih, zato jih je vredno dodatno zavarovati.

Redne nadgradnje programske opreme so dobra navada

Ne glede na to, ali govorimo o mobitelih, tablicah oziroma prenosnikih ali namiznih računalnikih, naj postanejo nadgradnje in nameščanje varnostnih popravkov programske opreme vaša dobra navada. S popravki proizvajalci skrbijo za zagotavljanje optimalne varnosti programov ter nove funkcije, hkrati pa vam za to ni treba storiti ničesar drugega, kot vsake toliko časa dovoliti prenos popravkov in počakati na dokončanje postopka nadgradnje.

To seveda pomeni, da je priporočljivo uporabljati programe, za katere imate licence, oziroma odprtokodno programsko opremo, saj boste deležni vseh popravkov in zagotovili pravilno delovanje svojih naprav. Piratska programska oprema namreč velikokrat vsebuje zlonamerno kodo oziroma viruse, ki lahko resno ogrozijo vaše podatke in programsko opremo.

Svoj internetni promet lahko v omrežju Telekoma Slovenije enostavno zaščitite in upravljate z rešitvijo Varen splet.

Preverite ponudbo

S pozabljenimi aplikacijami so lahko težave

Nameščene imejte programe, ki jih redno uporabljate. Sploh pri mobitelih in tablicah se zgodi, da nanje namestimo mnoge igre in aplikacije, se z njimi zabavamo krajši čas in potem nanje pozabimo. Mnoge mobilne aplikacije si zagotavljajo prihodek tudi s prikazovanjem oglasov in trženjem uporabniških podatkov. Z velikim številom nameščenih aplikacij prispevate k temu, da vaši podatki pršijo na več koncev. Hkrati pa se lahko zgodi, da bo zaradi varnostne luknje v kateri od pomanjkljivo izdelanih aplikaciji ogrožen celoten operacijski sistem na vaši napravi.Si.cert odzivni center

SI-CERT (Slovenian Computer Emergency Response Team) je nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost.

Safe.si središče za pomoč

SAFE.SI od leta 2005 deluje kot nacionalna točka osveščanja otrok in najstnikov o varni rabi interneta in mobilnih naprav.

Varni na internetu

Projekt Varni na internetu izvaja nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT, ki deluje pod okriljem javnega zavoda Arnes.

Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: