0

Moja prva pogodba

Moja prva pogodba je projekt, s katerim v Telekomu Slovenije staršem otrok in mladostnikov z uporabo različnih gradiv omogočamo enostaven in tudi zabaven dogovor o uporabi mobitelov in drugih komunikacijskih naprav.

Projekt je zasnovala organizacija Logout, ki ima dolgoletne izkušnje pri ozaveščanju in pomoči staršem, otrokom in mladostnikom pri uporabi sodobnih digitalnih te​hnologij.

 

Otroci si želijo postati odgovorni uporabniki, zato jim pri tem pomagajmo. Staršem in skrbnikom priporočamo podpis Prve pogodbe ter spremljanje, v kolikšni meri se otrok oz. mladostnik drži dogovorjenega.

Vabljeni v Telekomove centre, kjer ob nakupu mobitela za otroka, lahko dobite Prvo pogodbo za otroke in Prvo pogodbo za mlade. K otroški različici so priložene tudi nalepke, ki jih otrok prejme ob tedenskem ali mesečnem upoštevanju zapisanih dogovorov. Ker se lahko zgodi, da pogodb za otroke in mladostnike ni na zalogi, si Prvo pogodbo za otroke in Prvo pogodbo za mlade lahko tudi natisnete:

  • Prvo pogodbo za otroke natisnite tukaj.
  • Prvo pogodba za mlade natisnite tukaj.

Smernice za starše

Pred končno odločitvijo za nakup mobitela se z otrokom pogovorite in prek vprašanj prehodite kratko, a pomembno pot do vzpostavljanja pravil in dogovorov. Z organizacijo Logout smo pripravili nasvete in smernice za starše, kako se lahko z otrokom pogovorijo glede na otrokovo starost. Letak Smernice za starše dobite lahko v Telekomovih centrih ali si jih ogledate tukaj.

​​

Pomagajmo otrokom in mladostnikom, da bodo postali odgovorni uporabniki. Pri tem vam priporočamo podpis prve pogodbe ter spremljanje, v kolikšni meri se otrok oz. mladostnik drži dogovorjenega.

Pri tem si pomagajmo z Mojo prvo pogodbo za mlade, ki jo dobite v Telekomovem centru ali jo lahko natisnete tukaj.

Za mlajše otroke pa vabljeni v Telekomove centre, kjer ob nakupu mobitela za otroka, lahko dobite tudi otroško različico Moje prve pogodbe, kjer so priložene tudi nalepke, ki jih otrok prejme ob tedenskem ali mesečnem upoštevanju zapisanih dogovorov. Lahko se tudi sami dogovorite za način nagrajevanja.

Kako izbrati otroku mobitelu?


Komu je namenjena Moja prva pogodba, kako se jo uporablja in zakaj je tako odličen pripomoček staršem in skrbnikom, si preberite v prispevku Moja prva pogodba na Telekomovem Tehniku.
Več o tem, kako izbrati otroku mobitel, najdete tukaj.

Namen projekta je predvsem ozaveščanje staršev o zdravi, uravnoteženi, varni in odgovorni uporabi mobilnih naprav ter pomoč staršem pri vzgoji otrok in mladostnikov. Z nasveti in priporočili spodbujamo pogovor med starši in otroki, kako ravnati z mobitelom za nemoten razvoj otrok in mladostnikov, pa tudi o drugih aktualnih temah odraščanja, ki jih prinaša digitalni svet, kot so varnost, zasebnost, spletni bonton, spletno nasilje, pomen osebne komunikacije ipd. Ob tem jim nudimo tudi pripomoček, ki na enostaven, celovit in pregleden način opredeljuje pravila dogovora med starši in otroki o uporabi mobitela. Pogodba za otroka in pogodba za mladostnika sta prilagojeni starostnim skupinam otrok do 10. oziroma do 18. leta. Gradiva so namenjena predvsem staršem, ki otroku kupujejo prvi mobilni telefon, ali pa mladostnikom, ki že imajo svoj mobitel. Prav pa pridejo vsem, ki se dnevno srečujejo z odraščajočimi otroki in mladostniki.Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: