0

Nasveti in storitve
za varno in uravnoteženo
uporabo naprav, spleta in televizije

Na spodnjih straneh vam predstavljamo nasvete in storitve za varnost ter zaščito vaših naprav, varno uporabo svetovnega spleta in za uravnoteženo uporabo vseh sodobnih komunikacijskih pripomočkov in naprav za zabavo.


 

V Telekomu Slovenije se zavedamo svoje odgovornosti do naših uporabnikov, kjer je varnost ključna. Seveda pa varnost ni samo v naši domeni ampak svetujemo uporabnikom tudi, na kater način lahko zaščitijo svoje naprave in kako lahko učinkovito in hkrati varno uporabljajo naše omrežje, naše storitve in naprave.

Zraven varnosti pa je pomembna tudi uravnotežena uporaba tako naprav kot tudi uravnotežena uporaba spleta in spremljanja televizije. Z uravnoteženo uporabo naših storitev in naprav želimo naše uporabnike spodbuditi k zdravemu in uravnoteženemu življenju. Trenutki, ki jih poživimo z družino in najbližjimi naj bodo namenjeni stikom, smehom in zabavi, trenutkom, ki nas spodbujajo in delajo boljše ljudi, boljše starše, boljše prijatelje, sodelavce. 

 

 

V TELEKOMU SLOVENIJE POSKRBIMO ZA


 • ZAŠČITO
  OMREŽJA

 • ZAŠČITO IN
  ZAVAROVANJE
  NAPRAV

 • ZAŠČITO
  IDENTITETE


Zaščita omrežja z rešitvijo Varen splet

Z rešitvijo Varen splet lahko enostavno upravljate ali zaščitite svoj internetni promet v omrežju Telekoma Slovenije.

Varen splet poskrbi za:

 • spletni filter, s katerim omejite dostop do nezaželenih ali spornih internetnih vsebin,
 • blokado oglasov za nezaželeno prikazovanje oglasov med brskanjem,
 • varovanje pred zlonamernimi internetnimi prevarami,
 • nastavitev protivirusne zaščite na ravni omrežja.

Filter

SPLETNI FILTER

Omejite dostop do nezaželenih ali spornih internetnih vsebin, npr. pornografskih strani, in onemogočite prenašanje okuženih datotek. Nastavite lahko različne filtre, blokado določenih kategorij, blokado datotek, časovno omejite uporabo interneta in podobno. Spletni filter lahko uporabljate tudi kot starševski nadzor.

BLOKADA OGLASOV

BLOKADA OGLASOV

Izkoristite različne možnosti blokiranja neželenih oglasov med brskanjem po spletu (angl. AdsFree), kot je npr. blokiranje vseh pojavnih oken (angl. pop-up), samo pojavnih oken oglasov (angl. Ads pop-up), zamrznitev animacij ali skrivanje oglasnih pasic (angl. banners).

PROTIVIRUSNA ZAŠČITA

PROTIVIRUSNA ZAŠČITA

Zaščitite svoj internet pred različnimi virusi, vohunsko programsko opremo (angl. spyware), trojanskimi konji (angl. trojans) in računalniškimi črvi (angl. worms), ki bi lahko škodljivo vplivali na vašo programsko opremo prek elektronske pošte ali zlonamernih internetnih naslovov.

ANTI-PHISHING

ANTI-PHISHING

- Izognite se zlonamernim internetnim prevaram, kot je npr. kraja spletnih gesel in osebnih podatkov.

Preveri več o Varnem spletu:
ZA ZASEBNE UPORABNIKE   ZA MAJHNA PODJETJA   ZA VELIKA PODJETJA
Zaščita naprav z rešitvami Kaspersky

Uporabljate v omrežju različne vrste naprav, pa bi jih želeli zaščiti z eno rešitvijo? Rešitev Kaspersky Internet Security Multi-Device omogoča zaščito do treh naprav. Tudi v kombinaciji z različnimi operacijskimi sistemi. Zaščitite lahko računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows, MAC OS in mobilne naprave z operacijskim sistemom Android.

Kaspersky Total Multi-Device pa je namenjen zahtevnejšim in narednim uporabnikom ter majhnim podjetjem, ki želijo maksimalno zaščititi naprave s sistemom Microsoft Windows.


RAČUNALNIK WINDOWS ALI MAC

MOBITEL ANDROID

TABLICA ANDROID


Kaspersky Internet Security Multi-Device omogoča:

 • zaščito pred vsemi vrstami groženj
 • zaščito pred škodljivo programsko opremo
 • zaščito identitete in zasebnosti
 • varno bančništvo in nakupovanje
 • varovanje otrok pri uporabi spleta
 • filtriranje klicev in sporočil - velja za tablice in mobitele Android
 • zaščito pred krajo - velja za tablice in mobitele Android

Kaspersky Total Security Multi-Device poleg antivirusne zaščite vaše naprave dodatno omogoča:

 • zaščito zasebnosti in digitalne identitete
 • varno bančništvo
 • starševski nadzor
 • zaščito, arhiviranje in obnovitev podatkov
 • kriptiranje informacij
 • varno hranjenje gesel

Rešitev Internet Security Android vašo pametno napravo s sistemom Android zaščiti pred:

 • škodljivi programi za mobilne naprave
 • nevarnimi sporočili
 • krajo podatkov ob kraji ali izgubi naprave
 • nezaželenimi klici in sporočili

Rešitev poskrbi tudi za lociranje, zaklep in izbris podatkov na daljavo ob izgubi ali kraji naprave.


VEČ O REŠITVI KASPERSKY   PREIZKUSI
Zaščita identitete z rešitvami Kaspersky

Rešitve Kaspersky omogočajo varno bančništvo, starševski nadzor, varno hranjenje in zaščito pomembnih datotek ter varno hranjenje vaših gesel.

Varnost otrok je na prvem mestu

Navadimo otroke na odgovorno rabo mobilnih naprav in interneta. Začnimo pri mladih in ohranjajmo dobro prakso.Mobilna aplikacija Kaspersky Safe Kids je odlična za postopno uvajanje otroka k odgovorni uporabi mobitela, hkrati pa poskrbi za njegovo večjo varnost pri uporabi interneta. Preizkusite aplikacijo že danes. Prva dva meseca je aplikacija brezplačna, uporablja pa jo lahko več članov družine.

Koliko časa lahko uporablja?

Kje je?

Kaj počne na telefonu?

Sami izberite omejitve, ki so za vas pomembne. Glede na potrebe pa lahko le-te kadarkoli enostavno spremenite kar prek svojega mobitela.


Kako se obnese v praksi

Na Tehniku preberite duhovit in poučen članek o tem, kako je čisto običajna slovenska mama na svoj in otrokov mobitel povsem enostavno naložila in nastavila aplikacijo Safe Kids. Kako je videti, ko mati tehnično "shodi" in kako je aplikacijo sprejel otrok?

Vse to v naši kolumni

TEHNIK

2 meseca brezplačno

Aplikacija Kaspersky Safe Kids je prva dva meseca na voljo brezplačno. Uporablja jo lahko več članov družine. Izkoristite možnost preizkusa enostavne aplikacije, ki jo lahko predvsem izkoristite kot pripomoček pri učenju uporabe mobilne naprave. Za vklop aplikacije pošljite SMS: VARNOST OTROK na 1918.

VARNOST
OTROK
na 1918


Zavarovanje naprav

Brezskrbno zavarujte svoj mobitel, pametno uro, tablico, mobilni modem ali prenosni računalnik proti nepredvidljivim dogodkom, ki niso kriti z garancijo proizvajalca.

Zavarovanje lahko sklenete ob nakupu mobitela, tablice, prenosnega računalnika ali pametne ure v Telekomovih centrih, pri naših pooblaščenih prodajalcih, preko našega klicnega centra in preko naše E-trgovine.

Preverite več o zavarovanju naprav

Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: