Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Napotki za nakup visokotlačnega čistilnika

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 337 dnevi
·
Čas branja: 4
·
Poslušaj vsebino

Nameravate kupiti nov visokotlačni čistilnik oziroma še razmišljate, da bi ga kupili? Pri Tehniku smo se odločili, da v tem članku zapišemo nekaj napotkov za nakup takšnega čistilnika. Upamo, da boste z njihovo pomočjo prišli do primernega modela. Hkrati pa smo v tem članku predlagali še dva, ki se nam zdita dobra.

Razlogov, zakaj kupiti visokotlačni čistilnik, je več. Z njimi je mogoče hitreje očistiti določene zunanje površine, kot bi jih npr. z roko in krpo. Očistiti je mogoče tudi mesta, ki jih je z roko težko doseči. Še posebej pomembno pa je, da je z njimi mogoče površine dobro očistiti.

Uporabi se jih lahko za čiščenje številnih stvari, na primer za čiščenje avtomobila, stopnic, bazena, dovoza …

Pred uporabo modela, ki ga boste uporabljali, se vseeno pozanimajte pri proizvajalcu, za čiščenje česa se ga lahko uporablja, oziroma ta podatek poiščite v navodilih.

Visokotlacni Cistilec Kavcic Mar21 Visokotlacni Cistilec

Napotki za nakup


Pri nakupu visokotlačnega čistilnika moramo upoštevati več stvari. Pogledati moramo, kakšen je največji tlak pri posameznem modelu in kakšen je največji pretok vode. Veliko se da postoriti že z visokotlačnimi čistilniki, ki imajo okrog 120 barov tlaka in pretok vode 330 l/h – še več pa seveda s še zmogljivejšimi. Ne kupujte premočnih čistilnikov, ki so namenjeni za profesionalno rabo in bi vam lahko naredili več škode kot koristi.

Visokotlačni čistilnik je lahko na toplo ali hladno vodo. S takšnim, ki je na toplo vodo, je mogoče lažje odstraniti kakšno umazanijo. Takšni se bolje odrežejo pri razmaščevanju. Vseeno pa to ne pomeni, da se je potrebno tistim na hladno vodo izogibati, saj tudi ti lahko zelo dobro opravijo marsikatero čiščenje.

Visokotlačni čistilniki so pogosto na elektriko, na voljo pa so tudi takšni na bencin ali dizel. Električni so po našem mnenju več kot dobra izbira za povprečnega uporabnika, ki bi takšen čistilnik potreboval za svoj dom. Električni čistilniki so sicer omejeno prenosljivi, a po drugi strani so precej lažji, pogosto pa so tudi tišji.

Visokotlačni čistilniki lahko pridejo s kolesi ali brez. Zelo priročno je, če jih imajo, saj jih je tako lažje prestavljati z enega na drugo mesto.

Pred nakupom je dobro biti tudi pozoren, kateri dodaten pribor ima visokotlačni čistilnik priložen in kateri je zanj na voljo za naknaden nakup. Najbolje je, da ima tistega, ki ga bomo potrebovali, priloženega. Tako nam pribora pozneje ne bo treba kupovati. Če čistilnik omogoča, da se ta pribor lahko shrani kar na njem, je to še dodaten plus.

Ko boste začeli uporabljati svoj novi visokotlačni čistilnik, se obvezno držite napotkov, ki jih navaja proizvajalec (glejte navodila za uporabo).

Dva dobra visokotlačna čistilnika


Pri Telekomu Slovenije prodajamo kar nekaj visokotlačnih čistilnikov. Spodaj smo priporočili dva, ki se nam zdita zelo zanimiva in sta po našem mnenju tudi zelo kakovostna.

Kärcher K5 compact


Prvi, ki bi ga priporočili, je K5 compact priznanega podjetja Kärcher. Ta čistilnik je pri nas prodajni hit, kar ne preseneča, saj ima dobre specifikacije in ugodno ceno. Je odličen pri odpravljanju zmerne umazanije.

Visokotlacni Cistilec Kavcic Mar21 Compact

Kärcher K5 compact deluje na elektriko. Najvišji tlak je kar 145 barov, pretok vode pa 500 l/h. Ta čistilnik je zato izjemno zmogljiv – v eni uri lahko z njim očistimo do 40 kvadratnih metrov.

Ta čistilnik ima dodanega tudi več pribora, tako da lahko z njim očistimo marsikatero stvar v okolici svojega doma. Super čistilnik!

Kärcher K 7 Premium Smart Control


Kärcher K 7 Premium Smart Control je še en izjemno zmogljiv visokotlačni čistilnik, ki zmore kar 180 barov maksimalnega tlaka. Ima tudi vodno hlajen motor in teleskopski ročaj.

Visokotlacni Cistilec Kavcic Mar21 Smart Control

Uporabniki tega čistilnika si lahko pomagajo s posebno aplikacijo, ki ponuja koristne informacije za uporabo. Je pa ta čistilnik nekoliko dražji, tako da bi ga priporočili le bolj zahtevnim.