Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Zaradi bogatije zaprto!

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 193 dnevi
·
Čas branja: 2
·
Poslušaj vsebino

Ena zanimivejših novic zadnje dni je, da zapira svoja vrata največja trgovina z ukradenimi podatki o bančnih karticah na temnem spletu, po imenu Joker's Stash.

Zainteresiranim kupcem je še do 15. februarja letos ponujala svojo bazo z na desetine milijonov zbranih kartičnih podatkov. Vrednost, ki jo je s prodajo ukradenih podatkov v vsem času delovanja od leta 2014 pridobila, je ocenjena na več kot milijardo dolarjev. Nič čudnega, da se je Joker's Stash odločil za upokojitev. Kaj je pravi razlog, pa nihče zares ne ve. Oktobra lani je lastnik trgovine precej resno zbolel za covidom-19 in svoje okrevanje v bolnici tudi opisal, kar ni značilno za kriminalce takšnega kova. Kmalu zatem je organom pregona uspelo onemogočiti nekatere njegove strežnike, vendar jih je hitro nadomestil, in kot se za pravo trgovino spodobi, ni utrpel večje škode.

Vrednost njegovega premoženja je s strmo rastjo vrednosti kriptovalute bitcoin strmo narasla, hkrati pa so se njegovi odjemalci začeli pritoževati nad kakovostjo podatkov. Kaže, da mu je z rastjo bogastva vnema za zadovoljstvo strank pojenjala, in zaprtje bi lahko bila logična posledica. Joker's Stash ima veliko tekmecev in posnemovalcev, zato se ni bati, da bi posel z ukradenimi kartičnimi podatki zamrl. V praksi se izkaže, da je vsak novi ponudnik v tem poslu še inovativnejši in agilnejši. Zato še naprej pazite, kako ravnate s svojimi bančnimi podatki in karticami.

Zaradi Bogatije Zaprto 1

Nenazadnje pa je Joker's Stash ob slovesu zapisal še to pomenljivo misel: »Ne pozabite, da vas niti ves denar na svetu ne bo osrečil in da so vse resnično dragocene stvari v tem življenju brezplačne.«

Viri: