0

Digitalni dvojček: pred izdelavo prototipa preizkusite rešitev v digitalnem okolju

Digitalnega dvojčka naprave, ki jo želite uporabiti v rešitvi IoT, si lahko pripravite v nekaj minutah. Ko je pripravljen, lahko simulirate različne kombinacije – na primer preverite, kako različne baterije, moduli, čipi in protokoli vplivajo na karakteristike delovanja naprave in avtonomijo baterije. Orodje uporabniku pomaga v fazi odločanja o izdelavi prototipov.

Najpogostejša vprašanja in napake, ki se lahko zgodijo v času priprave in izvedbe pilotne postavitve, so:

 • Katere module in protokole naj uporabimo?
 • Kakšna vrsta in kapaciteta baterije je najboljša?
 • Kako bodo okoliški dejavniki vplivali na življenjsko dobo baterije?
 • Kako frekvenca pošiljanja podatkov vpliva na baterijo?
 • Ali bo aplikacija v omrežju določenega mobilnega operaterja izpolnila naša pričakovanja?
 • Kako lahko optimiziramo oblikovanje rešitve (kar je navsezadnje najpomembneje)?

Podjetja, ki so se odločila za postavitev rešitev IoT v širokem obsegu, pogosto pripravijo pilotne postavitve. V pilotni postavitvi izvajajo določena testiranja dlje časa, ker želijo ugotoviti, ali je rešitev ustrezna in primerna za uporabo v daljšem časovnem obdobju. Izvajanje testiranj in pilotov pa je drag in časovno dolgotrajen postopek.

Uporaba aplikacije IoT Solution Optimizer je veliko hitrejša in cenejša pot. S pomočjo orodja lahko v nekaj minutah ugotovite, kako se bo pod določenimi pogoji storitev obnašala v izbranem mobilnem omrežju in okolju. Pripravite si lahko več različnih digitalnih dvojčkov ali pa si za uporabo izberete napravo na polici. Nato na zelo preprost način, s pomočjo čarovnika, pripravite naslednje korake in projekt, za katerega želite simulirati obnašanje. Aplikacija v zadnjem koraku pripravi poročilo z nasveti za optimizacijo vašega digitalnega dvojčka.

IoT Solution Optimizer v tem trenutku podpira mobilni tehnologiji LTE-M in NB-IoT.

Zniževanje stroškov in tveganj

Na slovenskem tržišču ponujamo celovit ekosistem rešitev in naprav IoT z vsega sveta, vključno s tehničnimi navodili in spletnim znanjem, ki vam pomaga ugotoviti tveganja in odkriti napake v zgodnji fazi. Na ta način podjetju pomagamo pri načrtovanju tehnično in ekonomsko sprejemljivih projektov.

Krajši čas za vstop na trg

Pozabite na dolg postopek in drage pilote. Namesto dolgotrajnega postopka testiranja in analiz lahko s pomočjo aplikacije IoT Solution Optimizer pridete do rezultata v le nekaj minutah.

Priprava in optimizacija lastnih rešitev

Svojo rešitev pripravite tako, da izberete državo in mobilnega operaterja, v omrežju katerega želite prodajati rešitev. Prototipno napravo lahko sestavite poljubno – izbirate pa lahko med več kot 30 proizvajalci in nekaj 100 različnimi tipi modulov ter čipov. Za prototipno napravo, tj. našega digitalnega dvojčka, lahko ustvarite scenarije uporabe različnih protokolov, velikosti sporočil, kapacitet baterije, postavitve anten itd.

Izbira in simulacije rešitev na polici

V široki ponudbi svetovnega tržišča iz nabora preverjenih in certificiranih partnerjev v ekosistemu IoT Solution Optimizer spoznajte in raziščite komunikacijske ter energetsko učinkovite rešitve IoT.

Zakaj IoT Solution optimizer

 • Daljša življenjska doba baterije zaradi optimizacije konfiguracije strojne in programske opreme.

 • Zaradi velike količine pridobljenih podatkov o obnašanju in delovanju rešitev IoT omogoči, da dobimo rezultate v nekaj minutah.

 • Analiza parametrov delovanja in kazalcev tveganja omogoča pripravo predlogov za zniževanje tveganj.

 • Vgrajena baza znanj in izkušenj s področja tehnologij IoT pripomore k učinkovitejšemu načrtovanju rešitev.

 • Dostop do edinstvenega ekosistema, ki vključuje največje podatkovno skladišče certificiranih rešitev IoT naših partnerjev (omrežne funkcije in protokoli IoT).

 • Obdelava podatkov skladno z uredbo GDPR in ZVOP-1.

 • Načrtovanje povečane zanesljivosti in boljše varnosti
  za večjo zanesljivost delovanja storitev IoT.

Uporaba aplikacije

Izkoristite priložnost in uporabite aplikacijo s pomočjo preprostega storitvenega modela:

 1. letna naročnina,
 2. licenca na uporabnika.

Dodatno izvedemo tudi:

 1. izobraževanje na daljavo,
 2. spletni trening.

Zakaj je baterija tako pomembna

Nove generacije ozkopasovnih mobilnih tehnologij (LPWA-Low power wide area) danes omogočajo storitve IoT, ki pri prejšnjih generacijah niso bile mogoče. Za primer lahko navedemo namestitev naprav IoT globoko pod zemljo ali na težko dostopnih mestih ter povezovanje velikega števila naprav. Ko imate vzpostavljeno rešitev IoT, ne želite izgubljati časa in denarja za zamenjavo baterij. Dlje ko bo rešitev IoT delovala, bolj bo vaša rešitev poslovno uspešna.

Pri načrtovanju nove naprave IoT se pojavi več izzivov, ki jih je treba rešiti. Posebno pozornost je treba posvetiti izbiri baterije, saj lahko pogoji delovanja pomembno vplivajo na življenjsko dobo in delovanje baterije. Razmisliti je treba o temperaturnem območju normalnega delovanja, izgubi napetosti, učinkovitosti baterijskih celic in tokovni izgubi, če navedemo le nekaj dejavnikov.

IoT Solution Optimizer pomaga rešiti tovrstne težave in kompleksnost načrtovanja, da lažje sprejmete takojšne odločitve, ki temeljijo na preverjenih podatkih iz prakse.

Učinkovitost protokolov omrežij LPWA

Namen delovanja mobilnega omrežja NB-IoT je omogočiti napravi, da periodično pošilja majhne količine podatkov, med periodami pa je naprava v stanju mirovanja. Podjetja, ki razvijajo in načrtujejo naprave, pa morajo poskrbeti za izbiro ustreznih protokolov, da lahko čim bolje izkoristijo prednosti, ki jih omrežje omogoča.

Protokol, ki ga izberete, lahko vpliva na število sporočil, ki jih naprava pošlje, na podprte funkcionalnosti omrežja in medopravilnost z oblakom. Svojo rešitev IoT optimizirate na način, da ne pride do predčasnega blokiranja omrežja zaradi pošiljanja nepotrebnih sporočil ali izrabe baterije.

Naša aplikacija IoT Solution Optimizer vam pomaga pri izbiri najučinkovitejšega prometnega profila za vašo aplikacijo IoT, ki uporablja naše omrežje NB-IoT za prenos podatkov.

Vstopite v prihodnost, pišite nam

Če želite pridobiti več informacij o aplikaciji IoT Solution Optimizer, nam pišite.


Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: