0


Zaščita vašega SLUŽBENEGA omrežja in vaših mobilnih naprav

Naše življenje je vedno bolj prepleteno s spletom. Sodobna tehnologija nam prek spleta omogoča delo, sestanke na daljavo, dostop do dokumentov tudi na terenu, nakupovanje, sproščanje in, kar je v teh časih še najpomembnejše, stik s sodelavci. 

Pri tem pa za seboj puščamo svojo digitalno sled, saj na spletu delimo ali shranjujemo osebne podatke, številke plačilnih kartic, občutljive dokumente ... Prednosti varnega spleta:

Enostavna zaščita vseh vaših naprav tako v fiksnem kot v mobilnem omrežju.
Ščiti pred nevarnimi spletnimi stranmi, ki so okužene z virusi.
Prepozna škodljive ponarejene spletne trgovine in lažne internetne banke.
Ščiti pred krajo podatkov ali identitete.
Delovanje brez nameščanja aplikacij in zaščita takoj po vklopu.

Na napravo ali omrežje vam ni treba nameščati nobene strojne ali programske opreme oziroma aplikacije – storitev samo aktivirate in že ste zaščiteni.


Spletni seminar:
Vsi puščamo digitalno sled. Zabrišite in zaščitite svojoVAREN SPLET - 2 MESECA BREZPLAČNO

Slika 1
ZAŠČITA MOBILNE NAPRAVE
0,81 € / mesec

Medtem ko brskate po spletu prek mobilnega telefona, vas varen splet varuje pred nevarnimi spletnimi stranmi. Ko pridete do zlonamerne spletne strani, vas storitev opozori in ustavi. Zbirko podatkov s problematičnim stranmi redno posodabljamo, tako da ste vedno varni.

Slika 2
ZAŠČITA FIKSNEGA INTERNETNEGA OMREŽJA
1,22 € / mesec

Vse naprave, ki so povezane v fiksno omrežje prek WiFi-povezave ali kabla, so zaščitene s storitvijo Varen splet. Varen splet lahko zaščiti računalnik, tablico, pametni televizor ali druge pametne naprave v podjetju.

Brezplačni preizkus - za vse nove naročnike je storitev Varen splet prva dva meseca brezplačna, nato pa se prične zaračunavati po ceniku.1


Kako vključim storitev Varen splet?

Storitev Varen splet najbolj enostavno vključite v mobilni aplikaciji Moj Telekom ali v portalu Moj Telekom, za zaščito vaše mobilne naprave pa lahko pošljete zahtevo prek SMS. Storitev lahko vključite tudi s klicem na 080 70 70 ali na Telekomovih prodajnih mestih

Če aplikacije Moj Telekom še nimate, si jo lahko prenesete v trgovinah Google Play ali App Store:

 • Na voljo v Google Play  Prenos iz App StoraPrenesite iz AppGallery

Vklop prek SMS-a za zaščito vaše mobilne naprave:
 1. Na številko 1918 pošljite sporočilo:
  VAREN SPLET


 2. Zahtevo potrdite z:
  VAREN SPLET DA na 1918

Pogosta vprašanja

Opis spletnih nevarnosti, pred katerimi ste zaščiteni z uporabo storitve Varen splet

 • Ribarjenje - Phishing: poskus pridobivanja osebnih podatkov osebe prek lažnih e-poštnih sporočil ali spletnih strani. 
 • Škodljiva programska oprema - Malware: zlonamerna programska oprema, ki se prikrade v vaš računalnik in povzroči škodo. Znani primeri so virusi in trojanci. 
 • Strani za smetenje - Spamsites: strani, ki prikazujejo goljufive oglase, ki na primer obljubljajo domnevni dobiček ali ugodne kupčije.
 • Nevarne strani - Compromised: spletna mesta, na katere vderejo hekerji in se uporabljajo za distribucijo zlonamerne programske opreme. 
 • Omrežje robotskih računalnikov - Botnets: računalnik se brez vednosti uporabnika uporablja za pošiljanje neželen pošte, virusov ali osebnih podatkov. 
 • Rudarjenje kripto valut - Cryptomining: ustvarjanje kriptovalute (npr. bitcoinov) preko računalnika. Kriminalci skušajo to storiti z vašo strojno opremo in brez vaše vednosti. Tako je računalnik počasnejši in porablja elektriko.
OPOMBE

Objavljene cene v tabeli so brez DDV in zaokrožene na dve decimalki.

Prodajna ponudba storitve Varen spletSledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: