Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Priklop Ruckus

Kakovost in hitrost prenosa podatkov prek vmesnikov Ruckus sta v največji meri odvisna od medsebojne razdalje in razmer na radijski frekvenci 2,4 GHz, na kateri komunicirajo. Motnje lahko povzročajo druga brezžična omrežja, zato je priporočljivo vmesnike Ruckus postaviti čim dlje od brezžičnega usmerjevalnika, modema in drugih naprav, ki oddajajo elektromagnetno valovanje.

Uporabnikom na optičnih povezavah je uporaba vmesnikov Ruckus za prenos IP-televizijskega signala odsvetovana. Kompleta Ruckus MF3811 in VF3825 namreč podpirata starejši brezžični standard WiFi 3 (802.11g), ki sicer omogoča teoretične hitrosti do 54 Mbit/s, vendar v praktični rabi v idealnih radijskih pogojih prenos podatkov ne presega 20 Mbit/s. Pasovna širina IP-televizijskih programov na optičnih povezavah lahko presega razpoložljivo prepustnost, ki jo ponujajo vmesniki Ruckus.

Na sliki napravi Ruckus so s številkami označene lučke, razlago stanja lučk pa najdete v spodnji tabeli.

Povezava Ruckus

Indikacijske lučke

LučkaStanje lučkeOpis
1 - antenelučke stalno svetijopriprava na zagon vmesnika Ruckus
smerno utripanje lučkstanje pripravljenosti
naključno utripanje lučkdelovanje – prenašanje podatkov
2 - napajanjestalno svetipravilen priklop v električno napajanje
3 - lokalno omrežjestalno svetilokalna mrežna povezava je vzpostavljena
ne svetilokalna mrežna povezava ni vzpostavljena
4 - brezžično omrežjestalno svetibrezžična povezava z drugim vmesnikom Ruckus je pravilno vzpostavljena
utripaprenos podatkov med vmesniki Ruckus
ne svetibrezžična povezava z drugim vmesnikom ni vzpostavljena
5 - kakovost signalastalno svetikakovost brezžične povezave in prenosa podatkov je dobra
hitro utripanjeslabša kakovost brezžične povezave in slabši prenos podatkov
počasno utripanjezelo slaba kakovost brezžične povezave in nizek prenos podatkov
 • 1

  Vmesnika Ruckus (pri modemu in pri TV-komunikatorju) izklopite iz električne vtičnice in ju čez nekaj sekund priklopite nazaj.

 • 2

  Ko lučka 1 (antene) na oddajnem vmesniku Ruckus pri modemu stalno sveti, je pripravljen za delovanje. Za delovanje morajo na oddajnem in sprejemnem vmesniku pri TV-komunikatorju Ruckus svetiti lučke 2 (napajanje), 3 (lokalno omrežje) in 4 (brezžično omrežje).

 • 3

  Lučka 5 (kakovost signala) prikazuje, ali so pogoji za prenos televizijskega signala optimalni. Če lučka 5 utripa ali se pojavljajo motnje v delovanju televizije, vmesnike Ruckus postavite čim dlje od preostalih naprav, ki lahko vplivajo na delovanje – modem, brezžični usmerjevalnik ali druge naprave, ki oddajajo radijski signal.

 • 4

  Če se še pojavljajo motnje v delovanju televizije, TV-komunikator z modemom povežite neposredno z mrežnim kablom in tako preverite, ali je težava v prenosu podatkov prek vmesnikov Ruckus. Za povezavo naprav lahko uporabite tudi sistem PLC, ki podatke prenaša prek obstoječega električnega omrežja. Več o sistemu PLC.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Tehnično pomoč uporabnikom na brezplačno številko 080 1000 ali na e-naslov tehnicna.pomoc@telekom.si.