Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Priklop PLC

Kakovost in hitrost prenosa podatkov prek vmesnikov PLC sta v največji meri odvisna od električne napeljave (različne faze, razdalja po električnem kablu, debelina kabla, kakovost spojev, drugi porabniki na isti električni fazi…).

Na vmesnikih Innbox PLC 500 in 500W je teoretična kakovost povezave prikazana z lučko Data. Prikazana je na oddaljenem vmesniku – tistem, ki TV-komunikator povezuje z glavnim vmesnikom PLC, ki je priklopljen na modem - in se lahko spreminja.

Vmesnik PLC Innbox 500

Innbox PLC 500

Vmesnik PLC Innbox 500W

Innbox PLC 500W

Uparjanje

 1. Vse vmesnike PLC izklopite iz električnega napajanja.
 2. Enega izmed vmesnikov priklopite na napajanje, nato pa pritisnite in držite tipko Reset/Security, ki se nahaja na dnu naprave, 10 do 15 sekund. V nekaj sekundah zasvetita prvi dve lučki oziroma le prva lučka, če je mrežni kabel izklopljen.
 3. Ponovno pritisnite tipko in jo držite približno dve sekundi, da prične prva lučka Power utripati.
 4. V roku dveh minut izvedite naslednje korake.
 5. Na napajanje priklopite drugi vmesnik PLC, pri čemer bosta zasvetili prvi dve lučki oziroma le prva lučka, če je mrežni kabel izklopljen.
 6. Če zasveti tudi tretja lučka, preverite delovanje, sicer nadaljujte postopek.
 7. Pritisnite tipko Reset/Security in jo držite približno dve sekundi, da prične utripati prva lučka.
 8. Če se vmesnika povežeta, zasvetijo vse tri lučke oziroma prva in zadnja, če je mrežni kabel izklopljen.
 9. Če ne zasvetita prva in zadnja lučka, postopek ponovite oziroma prinesite vmesnike PLC v isti prostor in poskusite ponovno.

Status lučke DATA

Barva lučkeOpis
RdečaZelo nizka prenosna hitrost
OranžnaNizka prenosna hitrost
ZelenaDobra prenosna hitrost

Lučka Data prikazuje le teoretično kakovost prenosne hitrost, zato se lahko motnje v delovanju pojavijo tudi takrat, ko lučka Data sveti zeleno. Na delovanje lahko vpliva večji porabnik električne energije na isti fazi (na primer pečica ali električni grelniki vode oziroma bojlerji). Motnje lahko povzročajo tudi halogenske ali LED-luči.

Če je le možno, naj bodo vmesniki PLC priklopljeni neposredno v električno vtičnico in ne prek električnega razdelilnika, podaljška ali prenapetostne zaščite saj ti običajno močno znižajo prenosno hitrost. Morebitni razdelilnik, podaljšek ali prenapetostno zaščito lahko nato priklopite na vmesnik Innbox PLC 500.

 • 1

  Vmesnika PLC (pri modemu in pri TV-komunikatorju) izklopite iz električne vtičnice in ga čez nekaj sekund priklopite nazaj.

 • 2

  Če lučka Data sveti rdeče ali oranžno, poskusite vmesnik PLC priklopiti še v drugo električno vtičnico.

 • 3

  Preverite tudi mrežni kabel UTP, ki vmesnik PLC povezuje z napravo (modem ali TV-komunikator). Mrežni kabel na obeh straneh izklopite in ga ponovno vklopite.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Tehnično pomoč uporabnikom na brezplačno številko 080 1000 ali na e-naslov tehnicna.pomoc@telekom.si.