Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Pridobi Telekom ID

Naročniki mobilnih storitev lahko šifro naročnika SPP pridobite tudi prek SMS-a. V SMS vpišete ključno besedo SPP, presledek in vašo davčno številko ter ga pošljete na številko 1919. SMS-ključna beseda: SPP davčna številka na 1919 Primer: SPP 12345678 na 1919

 • 1

  V Moj Telekom se prijavite z vpisom e-naslova in gesla za dostop. Če v Moj Telekom še niste registrirani, si oglejte navodila.

  MT6
 • 2

  V sklopu Moj profil kliknite Pridobi Telekom ID ali kliknite na gumb PRIDOBI KODO TELEKOM ID.

  Pridobi Telekom ID Tocka 2
 • 3

  Vpišite svojo šifro naročnika SPP in kliknite NAPREJ. Nato izberite način dostave (s priporočano pošto na stalni naslov naročnika/sedež podjetja, osebni prevzem v Telekomovem centru ali na pooblaščenem prodajnem mestu, prevzem z digitalnim potrdilom na spletnem mestu ali prevzem z videoidentifikacijo) in kliknite Naprej.

  Šifra naročnika SPP je navedena na mesečnem računu Telekoma Slovenije, in sicer levo zgoraj. Za lažjo predstavo si oglejte sliko.

  Kodo Telekom ID lahko prevzamete z enim od e-certifikatov: HALCOM-CA, POŠTA®CA, Telekom CA.

  Če ste izbrali prevzem kode Telekom ID z digitalnim potrdilom, dostop do svojih naročniških podatkov pridobite takoj po digitalnem podpisu in brez vpisovanja kode Telekom ID. Če ste izbrali možnost prevzem po pošti, boste na stalni naslov naročnika v roku treh delovnih dni prejeli dopis s kodo Telekom ID. Če ste izbrali osebni prevzem, se oglasite v kateremkoli Telekomovem centru ali na pooblaščenem prodajnem mestu. Če ste izbrali prevzem z videoidentifikacijo, boste preusmerjeni k svetovalki v videoklicnem centru, s katero boste opravili postopek identifikacije in pridobitve Telekom ID. Preveri več o videoidentifikaciji

  Pridobi TID Korak 1
 • 4

  Ko prejmete kodo Telekom ID, se ponovno prijavite v Moj Telekom. V sklopu Moj profil kliknite Pridobi Telekom ID, vnesite prvi del kode Telekom ID, ki ste jo prejeli po pošti ali osebno v Telekomovem centru, in kliknite Naprej. Na e-naslov, vnesen pri registraciji v Moj Telekom, vam nato pošljemo drugi del kode Telekom ID.

  TID 4 2
  TID 5
 • 5

  Vnesite drugi del kode Telekom ID, ki smo vam jo poslali na e-naslov, in kliknite Naprej.

  TID 6
 • 6

  Z vpisom kode Telekom ID ste svoj profil Moj Telekom uspešno povezali s svojimi naročniškimi razmerji. V sklop Moja razmerja bodo dodana naročniška razmerja, vezana na šifro naročnika SPP, ki ste jo vnesli v prvem koraku.

  Oglejte si navodila za uporabo portala Moj Telekom. Lahko začnete uporabljati tudi Program zvestobe.