Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Nasveti za uporabo modema

 • 1

  Ob daljši odsotnosti od doma modem vedno izklopite iz električnega napajanja in izključite linijo xDSL (priključek WAN/ADSL na zadnji strani modema). Pred izklopom kablov, označite, v kateri vhod na modemu so bili vključeni.

 • 2

  Kako zaščitite modem in druge električne naprave v času neviht

  V času neviht ali ob daljši odsotnosti od doma modem vedno izklopite iz električnega napajanja, prav tako izklopite linijo DSL in kable UTP. Prav tako iz električnega napajanja izklopite druge elektronske naprave.

  Nasveti Korak1

   

  1. korak: Priporočamo, da pred izklopom kablov iz modema označite vhode na modemu in kable (primer označenega električnega vhoda in kabla).

  Nasveti Korak2

   

  2. korak: Iz modema izklopite vse kable: povezavo DSL in kable UTP, prav tako iz modema in električne vtičnice izklopite napajani kabel modema.

  Nasveti Korak3

   

  3. korak: Po nevihti vse kable ponovno vklopite v modem, in sicer v iste vhode, kot ste jih za te kable imeli pred izklopom.

  Izključitev modema DSL med nevihtami je ključen korak pri zaščiti elektronskih naprav pred morebitnimi poškodbami. Upoštevanje teh navodil bo pomagalo zaščititi modem in zagotoviti ponovno povezavo, ko nevihta mine.

 • 3

  Uporabljajte samo kable in opremo, ki ste jih prejeli skupaj s modemom. Adapterja ne uporabljajte za druge naprave.

 • 4

  Postavite modem na trdno in ravno podlago, s čimer se izognete morebitnim poškodbam opreme.

 • 5

  Izogibajte se okoliščinam, v katerih bi lahko modem padel na tla ali se kako drugače poškodoval.

 • 6

  Ne prekrivajte prezračevalnih poti na modemu s časopisi, prti, zavesami in podobnim, da preprečite pregrevanje modema.

 • 7

  Izogibajte se povezavam več naprav v eno samo električno vtičnico; v nasprotnem primeru lahko pride do preobremenitve ali kratkega stika ter posledično do požara.

 • 8

  Za povezavo z električno vtičnico uporabite izključno napajalni kabel, ki ste ga prejeli skupaj s modemom. Tega kabla ne smete uporabljati za povezovanje drugih naprav z elektriko.

 • 9

  Po ponovnem priklopu modema v električno napajanje počakajte nekaj minut, da se nastavijo ustrezne nastavitve in vzpostavi delovanje storitev.

Maks

Kontaktirajte digitalnega svetovalca Maksa

Imate tehnične težave? Pogovorite se z Maksom, digitalnim svetovalcem Telekoma Slovenije, ki vam bo pomagal po najboljših močeh.