Poslovanje Skupine Telekom Slovenije v šestih mesecih letošnjega leta
PONUDBA MOJ TELEKOM PODPORA
TLSG novice št. 2 julij 2018
Poslovanje Skupine Telekom Slovenije v šestih mesecih letošnjega leta
Nadzorni svet Telekoma Slovenije, d.d., je na svoji 13. redni seji, ki je potekala v petek, 20. julija 2018, obravnaval nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje od januarja – junija 2018.

Skupina Telekom Slovenije je v prvih šestih mesecih letošnjega leta ustvarila 363,0 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je za odstotek več od načrtovanih. Čisti prihodki od prodaje so prav tako za odstotek presegli načrtovane in so dosegli 360,0 milijona evrov. Zaradi EU regulative se Skupina Telekom Slovenije sooča z višjimi stroški poslovanja ter nižjimi prihodki na mobilnem segmentu končni trg.

V prvem polletju letošnjega leta je Skupina Telekom Slovenije dosegla dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) v višini 100,9 milijona evrov, kar je na ravni načrtovanega, v čistih prihodkih od prodaje pa je imel EBITDA 28,0-odstotni delež. Dobiček iz poslovanja (EBIT) je dosegel 16,8 milijona evrov.

Poslovni odhodki Skupine Telekom Slovenije so znašali 346,1 milijona evrov, kar je na ravni doseženih v enakem obdobju leta 2017.

Po obračunu davka iz dobička z odloženimi davki je Skupina Telekom Slovenije prvo polovico letošnjega leta zaključila s čistim poslovnim izidom v višini 14,5 milijona evrov.

Skupina Telekom Slovenije je v prvih šestih mesecih letošnjega leta za naložbe namenila 48,5 milijona evrov, in sicer predvsem za modernizacijo, krepitev in razvoj širokopasovnih optičnih omrežij in mobilnega omrežja.

Telekom Slovenije, d.d., ima tudi po izplačilu dividend na voljo ustrezno likvidnostno rezervo, ki zagotavlja visoko stopnjo likvidnosti družbe.

DOKUMENTI
Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje od januarja do junija 2018
Klikni za prenos .pdf dokumenta (2,3 MB)
SPOROČILA ZA MEDIJE
23. 5. 2018
IZI sporočilo: nova IZI ponudba, mobilna aplikacija in osvežena podoba za še bolj enostavno, prijazno in cenovno ugodno komunikacijo
20. 6. 2018
Telekom Slovenije izpolnjuje najvišje zahteve na področju informacijske in kibernetske varnosti
26. 6. 2018
Storitev E-oskrba Telekoma Slovenije navdušila predstavnike ciprske vlade
POSLOVNE NOVICE
Bonitetna agencije S&P Telekomu Slovenije potrdila bonitetno oceno BB+
Mednarodna bonitetna agencija S&P Global Ratings je 4. julija 2018 potrdila obstoječo bonitetno oceno BB+ za Telekom Slovenije, ob tem pa oceno opredelila kot »za opazovanje« (Credit Watch Negative). Agencija S&P se je za tovrstno opredelitev odločila zaradi izplačila bistveno višjih dividend od pričakovanih in posledično pričakovanimi večjimi pritiski na prihodnjo likvidnost.
Obvestilo o 29. skupščini delničarjev
Na 29. skupščini delničarjev, ki je potekala 11. maja 2018, so delničarji podprli nasprotni predlog delničarjev glede uporabe bilančnega dobička, ki za leto 2017 znaša 115.366.425,12 EUR. Delničarji so potrdili predlog, da se za izplačilo dividend nameni znesek v višini 93.028.335,40 EUR oz. 14,30 EUR bruto na posamezno delnico, preostali del v višini 22.338.089,72 EUR pa se prenese v naslednje leto. Dividende so bile izplačane 10. julija 2018. Uprava in Nadzorni svet Telekoma Slovenije sta skladno z dividendno politiko družbe sicer predlagala izplačilo v višini 6,30 EUR bruto na delnico. Delničarji so se seznanili s pisnim poročilom nadzornega sveta o potrditvi letnega poročila za poslovno leto 2017 ter upravi in nadzornemu svetu za poslovno leto 2017 podelili razrešnico. Skupščina se je seznanila tudi s poročilom o sodnih postopkih zoper bivše člane uprave.
Odstop člana uprave
Aleš Aberšek je 20. aprila 2018 predsednici Nadzornega sveta Telekoma Slovenije zaradi osebnih razlogov podal nepreklicno odstopno izjavo z mesta člana uprave. Mandat člana uprave mu je prenehal z istim dnem.
Tudi letos smo najbolj zaupanja vredna blagovna znamka
Potrošniki so tudi letos v okviru raziskave revije Reader's Digest Telekom Slovenije izbrali za najbolj zaupanja vredno blagovno znamko na področju mobilne telefonije. Pri ocenjevanju sta najpomembnejša kriterija kakovost in osebna izkušnja potrošnikov.
Donacija za Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič
Telekom Slovenije je Rdečemu križu Slovenije tudi v letošnjem letu doniral sredstva v višini 20.000 evrov, ki jih je tokrat namenil postavitvi multifunkcijske dvorane v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič. Dvorana se razteza na 200 m2 površin, namenjena pa je plesnim, glasbenim, športnim in drugim skupinskim vajam ter prireditvam.
Pridružili smo se mednarodni kampanji Manjkajoča črka
V Telekomu Slovenije smo se ob svetovnem dnevu krvodajalstva, 14. junija, pridružili mednarodni kampanji Manjkajoča črka (Missing type). V okviru kampanje podjetja, ki akcijo podpirajo, iz svojih logotipov odvzamejo črke A, O, B in AB, ki predstavljajo krvne skupine. V podporo krvodajalstvu smo v Telekomu Slovenije iz svojega logotipa umaknili črko O, komunikacijo, ki je primarno potekala na družbenih omrežjih, pa smo pospremili s krovnim sloganom »Modro je darovati kri«.
PRODAJNE NOVICE
Akcijska ponudba izdelkov za 1 evro
Telekom Slovenije v posebni poletni ponudbi novim naročnikom paketov Modri in Trio omogoča nakup televizorja, tablice ali mobitela za samo 1 evro. Akcijska ponudba velja do 20. avgusta 2018, in sicer ob sklenitvi novega naročniškega razmerja z vezavo za 24 mesecev.
Preberi več
Posebna ponudba na dereguliranih območjih
Telekom Slovenije je uspešno opravil testiranja standardizirane tehnologije Narrowband-IoT. Gre za omrežno tehnologijo z majhno močjo, ki uporablja obstoječo omrežno infrastrukturo. Namenjena je učinkoviti komunikaciji množično razporejenih naprav (do 50.000 naprav na eni celici omrežja) tako po razvejanem geografskem področju kot znotraj mestne infrastrukture ter zagotavljanju prenosa njihovih podatkovnih tokov. Primerna je za naprave v okviru rešitev interneta stvari, ki ustvarjajo nizek podatkovni promet (kot so senzorji), pri tem pa se zanašajo na baterije in imajo običajno dolg življenjski cikel.
Občine Novo mesto, Nova Gorica in Kranj bodo dobile mestno kartico
Na novomeškem rotovžu je 6. julija potekal podpis pogodbe za izvedbo sistema mestne kartice Smart City, ki bo občanom treh partnerskih občin – Novega mesta, Nove Gorice in Kranja – omogočala uporabo in plačevanje različnih storitev. Pogodbo sta v imenu občin podpisala novomeški župan Gregor Macedoni in novogoriški župan Matej Arčon, v imenu konzorcija izvajalcev pa mag. Igor Bohorč, direktor strateške poslovne enote Poslovni trg v Telekomu Slovenije.
NAPOVED DOGODKOV
25. 10. 2018 Objava Poročila o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje januar - september 2018
Z veseljem se bomo odzvali na vaša dodatna vprašanja, želje ali predloge, ki nam jih lahko sporočite na naslova IR@telekom.si ali PR@telekom.si.

Prijava na TLSG-novice je možna prek naše spletne strani www.telekom.si.
Sledite Telekomu Slovenije na družbenih omrežjih
                                         
080 8000
NAROČILA IN INFORMACIJE
 
info@telekom.si
IMATE VPRAŠANJE? PIŠITE NAM
To elektronsko sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na prejemanje TLSG novic Telekoma Slovenije.


Če v prihodnje tovrstnih obvestil ne želite prejemati, kliknite odjava.

Ogled sporočila v brskalniku
TELEKOM SLOVENIJE, D.D., Cigaletova ulica 15, SI-1000 Ljubljana