Poslovanje Skupine Telekom Slovenije v devetih mesecih letošnjega leta
PONUDBA MOJ TELEKOM PODPORA
TLSG novice št. 3 oktober 2018
Poslovanje Skupine Telekom Slovenije v devetih mesecih letošnjega leta
V tretjem četrtletju letošnjega leta je Skupina Telekom Slovenije ustvarila 178,1 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je za dva odstotka več kot v tretjem četrtletju leta 2017. Dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) je v tem obdobju dosegel 52,0 milijona evrov, kar je za 10 % več kot v tretjem četrtletju lanskega leta. V primerjavi s tretjim četrtletjem leta 2017 je Skupina Telekom Slovenije dosegla tudi višji čisti poslovni izid, ki je v tretjem četrtletju letošnjega leta dosegel 9,0 milijona evrov. V primerjavi s tretjim četrtletjem lanskega leta je Skupina Telekom Slovenije v letošnjem tretjem četrtletju število fiksnih širokopasovnih priključkov povečala za 3 %, število priključkov mobilne telefonije pa za 1 %.

Skupno je Skupina Telekom Slovenije v devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 542,2 milijona evrov poslovnih prihodkov, čisti prihodki od prodaje pa so dosegli 538,1 milijona evrov. Pri tem Skupina Telekom Slovenije, v primerjavi z enakim obdobjem lani, povečuje prihodke v segmentu novih storitev ter fiksnih širokopasovnih in IT storitev. V primerjavi s koncem leta 2017 je Skupina Telekom Slovenije število fiksnih širokopasovnih priključkov povečala za 4 odstotke, kar je več od načrtovanega, prav tako je povečala število priključkov mobilne in fiksne telefonije, in sicer za 2 odstotka, kar je prav tako več kot načrtovanega. Na prihodke sicer vpliva EU regulacija, v letu 2017 pa so prihodki vključevali tudi prihodke iz naslova izvajanja projekta elektronskega cestninjenja.

V devetih mesecih letošnjega leta je Skupina Telekom Slovenije dosegla dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) v višini 152,9 milijona evrov, v čistih prihodkih od prodaje pa je imel EBITDA 28,4-odstotni delež. Dobiček iz poslovanja (EBIT) je dosegel 27,8 milijona evrov, nanj pa je vplivala sprememba regulacije na ravni Evropske unije glede gostovanja v mobilnih omrežjih, zaradi česar se povečujejo tudi stroški poslovanja.

Poslovni odhodki Skupine Telekom Slovenije so v devetih mesecih letošnjega leta znašali 514,4 milijona evrov, kar je na ravni enakega obdobja lani. Po obračunu davka iz dobička z odloženimi davki je Skupina Telekom Slovenije devetmesečje leta 2018 zaključila s čistim poslovnim izidom v višini 23,5 milijona evrov.

Za naložbe predvsem v modernizacijo ter krepitev in nadaljnji razvoj optičnih omrežij in mobilnega omrežja je Skupina Telekom Slovenije v devetih mesecih letošnjega leta skupno namenila 79,4 milijona evrov.

DOKUMENTI
Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje od januarja do septembra 2018
Klikni za prenos .pdf dokumenta (2,3 MB)
SPOROČILA ZA MEDIJE
14. 8. 2018
Telekom Slovenije uporabnikom poleg klicev prek omrežja LTE kot prvi v Sloveniji omogoča tudi klice prek omrežja WiFi (storitev VoWiFi)
19. 9. 2018
Pred 15 leti smo Slovenci med prvimi v Evropi dobili IP TV, ob tej priložnosti pa Telekom Slovenije napoveduje novosti, ki bodo spremljanje televizije dvignile na novo raven
3. 10. 2018
Ob evropskem mesecu kibernetske varnosti Telekom Slovenije poudarja pomen ustrezne kibernetske zaščite podjetij, javnih ustanov in drugih organizacij
POSLOVNE NOVICE
Podpisali smo pogodbo o prodaji 100-odstotnega deleža v družbi Blicnet
V Telekomu Slovenije smo 2. oktobra 2018 z družbo “Telekomunikacije Republike Srpske" akcionarsko društvo Banja Luka podpisali pogodbo o prodaji 100-odstotnega deleža v družbi Blicnet, Banja Luka, iz Bosne in Hercegovine. Pogodbeni stranki načrtujeta, da bo posel zaključen predvidoma do konca leta 2018, in sicer po izpolnitvi vseh odložnih pogojev, dogovorjenih v pogodbi o prodaji. Prodaja družbe je skladna s strateškim poslovnim načrtom Skupine Telekom Slovenije za obdobje 2018-2022.
Družbi Telekom Slovenije in T-2 sklenili sodno poravnavo
Telekom Slovenije je 21. septembra 2018 z družbo T-2 sklenil sodno poravnavo. Na ta način sta družbi dokončno uredili tako medsebojna razmerja iz gospodarskega spora tožeče stranke družbe T-2 zoper Telekom Slovenije zaradi plačila odškodnine v višini 129.556.756,00 evrov s pripadki kot vsa ostala odprta medsebojna razmerja. S sklenitvijo sodne poravnave družbi druga do druge nimata več nobenih obveznosti iz naslova navedenega spora in ostalih medsebojnih razmerij.
Izvolitev novih predstavnikov zaposlenih v nadzorni svet
Svet delavcev Telekoma Slovenije je z 18. septembrom 2018 z mesta članov nadzornega sveta, predstavnikov zaposlenih, odpoklical Sama Podgornika, Primoža Pera in Urbana Škrjanca, za nove člane nadzornega sveta, predstavnike zaposlenih, pa z 19. septembrom 2018 izvolil Draga Kijevčanina, Dušana Piška in Jano Žižek Kuhar. Predstavnikom zaposlenih v nadzornem svetu mandat izteče 14. novembra 2021.
V sodobnem svetu je vse bolj pomembna kibernetska varnost
Kibernetska varnost sodi med naše strateške prioritete. Zato smo vzpostavili Operativni center kibernetske varnosti, ki predstavlja jedro operativnih zmogljivosti tako za Telekom Slovenije kot druge organizacije, javne ustanove in podjetja. V centru aktivno spremljamo varnostne dogodke v IKT sistemih ter jih ocenjujemo glede na izvor in nastanek. Ob tem izvajamo tudi testiranja, s pomočjo katerih odkrivamo morebitne ranljivosti. Naši strokovnjaki spremljajo stanje kibernetskih groženj v realnem času in so v stalni pripravljenosti, da ob podpori najsodobnejše tehnologije takoj ustrezno reagirajo. Več tudi v videu: http://ts.si/KibernetskaVarnost.
Vabljeni k izpolnitvi vprašalnika za deležnike Telekoma Slovenije
Skladno s priporočili za finančno in nefinančno poročanje ter z namenom dodatnega izboljšanja uporabniške izkušnje naših deležnikov tudi pri pripravi letnega poročila Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, nas zanima vaše mnenje. Vljudno vas vabimo k izpolnitvi kratkega vprašalnika, s pomočjo katerega želimo izvedeti, na kakšen način pridobivate informacije o našem podjetju, kaj vas v letnem poročilu najbolj zanima, in predvsem, kaj pogrešate. Vprašalnik je na voljo tukaj. Veseli bomo vašega sodelovanja, ki vam bo vzelo 5 minut.
PRODAJNE NOVICE
Pričetek prodaje mobitelov iPhone Xs, iPhone Xs Max in iPhone XR
V Telekomu Slovenije smo s prodajo najnovejših mobitelov iPhone Xs in iPhone Xs Max slovenskim navdušencem pričeli v petek, 28. septembra. Mobitela sta uporabnikom na voljo v vseh treh pomnilniških različicah, in sicer 64 GB, 256 GB in 512 GB ter v vseh treh barvah (zlata, srebrno siva in temno siva). Mobitel iPhone XR bo uporabnikom na voljo od petka, 26. oktobra, dalje.
Preberi več
Poseben paket za vse, ki mobilne storitve potrebujejo le v Sloveniji
Pripravili smo nov mobilni paket Doma, ki v mesečni naročnini vključuje neomejene klice in sporočila v vsa slovenska omrežja ter 40 GB prenosa podatkov v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije LTE/4G+. Za gostovanje v državah območja z EU-tarifo ima paket alternativno tarifo, kar pomeni, da so dohodni klici med gostovanjem v navedenih državah brezplačni, medtem ko se klici, sporočila SMS in mobilni prenos podatkov v primeru, če jih naročnik uporablja, obračunavajo ločeno.
Preberi več
Tudi v letošnjem rožnatem oktobru podpiramo združenje za osveščanje o raku dojk
V rožnatem oktobru, ki je tradicionalno namenjen aktivnostim za osveščanje o raku dojk in ustrezni preventivi, smo skupaj s Samsungom tudi letos pripravili posebno ponudbo mobitela Pink Ribbon, od prodaje katerega del sredstev namenjamo Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Združenju od vsakega prodanega mobitela Samsung Galaxy A8 2018 Pink Ribbon namenimo 10 evrov, kupci pa ob tem prejmejo še darilo – prenosni brezžični zvočnik.
Preberi več
Kdaj otroku kupiti prvi mobitel?
Telekom Slovenije in Center pomoči pri prekomerni rabi interneta Logout v okviru projekta Moja prva pogodba starše in otroke ozaveščata o odgovorni, uravnoteženi, varni in konstruktivni uporabi mobilnih naprav. V okviru aktivnosti smo za starše pripravili smernice s ključnimi vprašanji, ki so jim v pomoč pri odločitvi glede nakupa mobitela, ob tem pa še pogodbo za uporabo mobitela, v kateri starši s svojim otrokom oz. mladostnikom opredelijo pravila njegove uporabe.
Preberi več
NAPOVED DOGODKOV
7. - 18. 11. 2018 29. LIFFE (Ljubljanski mednarodni filmski festival)
26. 11. 2018 Prednovoletno srečanje poslovnih partnerjev Skupine Telekom Slovenije
Z veseljem se bomo odzvali na vaša dodatna vprašanja, želje ali predloge, ki nam jih lahko sporočite na naslova IR@telekom.si ali PR@telekom.si.

Prijava na TLSG-novice je možna prek naše spletne strani www.telekom.si.
Sledite Telekomu Slovenije na družbenih omrežjih
                                         
080 8000
NAROČILA IN INFORMACIJE
 
info@telekom.si
IMATE VPRAŠANJE? PIŠITE NAM
To elektronsko sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na prejemanje TLSG novic Telekoma Slovenije.


Če v prihodnje tovrstnih obvestil ne želite prejemati, kliknite odjava.

Ogled sporočila v brskalniku
TELEKOM SLOVENIJE, d.d., Cigaletova ulica 15, SI-1000 Ljubljana