Dokumenti

Document
Informacija o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za leto 2016
Klikni za prenos PDF dokumenta (1,9 MB)
Sporočila za medije

9. 1. 2017
15. 12. 2016
1. 12. 2016
Poslovne novice
Nadzorni svet Telekoma Slovenije potrdil Strateški poslovni načrt za obdobje 2017-2021
Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na svoji 49. redni seji, ki je potekala 7. decembra 2016, obravnaval in potrdil Strateški poslovni načrt Skupine Telekom Slovenije za obdobje 2017–2021 in Letni poslovni načrt Skupine Telekom Slovenije za leto 2017. V Skupini Telekom Slovenije za leto 2017 načrtujemo, da bomo dosegli 717,8 milijona evrov poslovnih prihodkov, EBITDA v višini 206,8 milijona evrov in 41,3 milijona evrov čistega poslovnega izida.
Bonitetna agencija S&P je Telekomu Slovenije dodelila bonitetno oceno BB+
Bonitetna agencija S&P Global Ratings je 9. januarja 2017 Telekomu Slovenije dodelila dolgoročno bonitetno oceno BB+, oceno prihodnjih izgledov pa opredelila kot stabilno. S tem ocenjuje, da bo Telekom Slovenije, ki se na domačem trgu sooča z močno konkurenco ter pritiskom na cene in marže, svoj tržni položaj ohranjal z nadaljnjim vlaganjem v razvoj omrežja in da bo poslovanje družbe tudi v prihodnje stabilno.
Odsvojitev poslovnega deleža v družbi SETCCE
Telekom Slovenije je na podlagi pogodbe, sklenjene z družbo Depos, d.o.o., in po izpolnitvi odložnega pogoja, decembra 2016 odsvojil svoj 36-odstotni poslovni delež v družbi SETCCE, d.o.o.
V okviru projekta e-cestninjenje smo pričeli z gradbenimi deli
GVO, odvisna družba Telekoma Slovenije, je konec leta 2016 pričela z gradbenimi deli, ki so potrebna za uspešno izvedbo del v okviru izvajanja projekta e-cestninjenje. V okviru gradbenih del smo tako že postavili prvo ograjo pri portalu na odseku dolenjske avtoceste Grosuplje–Višnja Gora.
Pogodba o vzpostavitvi in delovanju večsteznega elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku na avtocestah in hitrih cestah med konzorcijem družb Telekom Slovenije in Q-Free ASA ter družbo DARS kot naročnikom je bila podpisana 6. septembra 2016.
Prenos poslovnih deležev in dokapitalizacija družbe Antenna TV SL
Družbi Telekom Slovenije in TSmedia sta 21. decembra 2016 sklenili pogodbo, s katero je TSmedia svoj poslovni delež v družbi Antenna TV SL prenesla na Telekom Slovenije. Istega dne je potekala tudi skupščina družbe Antenna TV SL, na kateri sta družbenika družbo dokapitalizirala, in sicer na način, da je Telekom Slovenije postal družbenik s 66-odstotnim poslovnim deležem v družbi Antenna TV SL, drugi družbenik, Antenna Group, pa ima v lasti 34 odstotkov. K navedenim aktivnostim je soglasje podal tudi Nadzorni svet Telekoma Slovenije.
Na 53. Zlati lisici smo poskrbeli za zanesljive komunikacijske povezave
Telekom Slovenije je tudi v okviru 53. Zlate lisice, ki je med 4. in 8. januarjem 2017 potekala v Mariboru, organizatorjem ter domačim in tujim medijskim hišam zagotovil zanesljive komunikacijske storitve, kar je omogočilo kakovosten prenos slike po optičnem prenosnem mediju z neposrednim prenosom v kar 12 držav. Prizorišče in osrednji del skupaj s tribuno, hoteloma Arena in Habakuk ter VIP-šotorom pa smo pokrili s signalom WiFi.
Prvi poslovni hackathon Telekoma Slovenije
V začetku decembra smo skupaj z ABC Pospeševalnikom pripravili prvi poslovni hackathon Telekoma Slovenije, na katerem je 65 tekmovalcev, od tega 14 zaposlenih Telekoma Slovenije, razmišljalo o inovativnih in tehnološko naprednih rešitvah na področju digitalizacije dnevnih opravil, uporabe digitalnih rešitev pri oskrbi starejše populacije in vključevanju uporabnikov v proces izboljšanja uporabniške izkušnje. Sodobna tehnologija ne pozna meja, zato želimo v Telekom Slovenije tudi v prihodnje soustvarjati prihodnost komunikacijskih storitev, hkrati pa poenostavljati življenja svojih uporabnikov.
TSmedia prejela nagrado Sporto za najboljši medijski projekt
Projekt Naj planinska koča je že drugo leto zapored družbi TSmedia prinesel nagrado Sporto za najboljši medijski projekt. V glasovanju so bralci spletnega medija Siol.net oddali rekordnih 70.000 glasov, našteli pa so skoraj 280.000 obiskovalcev in več kot 470.000 ogledov strani.
Soline prejele priznanje »Znak ljubljanske kakovosti 2017«
Na Ljubljanskem gradu je 2. februarja 2017 v okviru projekta »Ljubljanska kakovost 2017« že osmo leto zapored javni zavod Turizem Ljubljana podelil znak »Ljubljanska kakovost« najboljšim trgovinam ter restavracijam, kavarnam in slaščičarnam v Ljubljani in osrednji Sloveniji. Oznako lokalne ponudbe je med dvesto ocenjenimi ljubljanskimi trgovinami prejelo 35 ponudnikov, z znakom ljubljanske kakovosti 2017 pa se odslej ponaša tudi trgovina Solin.
Ipko prejel medaljo kakovosti za internetne storitve
Uporabniki so v letu 2016/2017 družbo Ipko ponovno prepoznali kot najkakovostnejšega ponudnika internetnih storitev na Kosovu. V raziskavi, ki jo izvaja švicarska organizacija ICERTIAS, ki izbira najkakovostnejša podjetja, izdelke in storitve, je namreč Ipko prejel največ glasov uporabnikov in na tej osnovi medaljo za kakovost QUDAL.
Prodajne novice
Ponudbo storitev za dom smo dopolnili s ponudbo elektrike
Telekom Slovenije, ki uporabnikom v okviru storitev za dom že zagotavlja vse komunikacijske storitve, kot so internet, televizija in telefonija, je svojo ponudbo razširil še s storitvijo elektrike po izjemno konkurenčnih cenah. Naročniki Telekoma Slovenije, ki storitev elektrike povežejo s fiksnimi oziroma izbranimi mobilnimi paketi, ob tem prejmejo tudi popust na mesečno naročnino paketa. Menjava dobavitelja električne energije je enostavna – z obiskom prodajnega mesta Telekoma Slovenije, od doma prek spleta oz. s klicem na številko 080 8000. Naročniki televizije Telekoma Slovenije pa lahko kot prvi in edini naročniki televizije v Sloveniji storitev elektrike naročijo kar prek televizije oz. BOX-a.
Intenzivno širimo in nadgrajujemo dostopovno optično omrežje po vsej Sloveniji
Optično dostopovno omrežje Telekoma Slovenije uporabnikom omogoča visoke hitrosti dostopa do interneta, najnaprednejše širokopasovne vsebine in vrhunsko uporabniško izkušnjo širokopasovnih vsebin. Z vlaganji v širitev in nadgradnjo optičnega širokopasovnega omrežja, s katerimi smo intenzivneje pričeli v letu 2016, bomo nadaljevali tudi v letu 2017. Modernizacijo optičnega dostopovnega omrežja izvajamo predvsem tam, kjer glede na vložek pričakujemo največjo stopnjo penetracije in s tem najvišje prihodke. Hkrati pa bomo v prihodnje izpolnjevali zaveze iz naslova izkazanega tržnega interesa Telekoma Slovenije za gradnjo širokopasovnih omrežij elektronskih komunikacij v Republiki Sloveniji, kjer smo v letu 2016 na podlagi razpisa Direktorata za informacijsko družbo izrazili namero za gradnjo priključkov v obdobju naslednjih treh let.
TSmedia izdala Telefonski imenik Slovenije 2017
TSmedia je izdala Telefonski imenik Slovenije 2017 v knjižni, DVD in spletni izdaji.
Mobilna aplikacija Daljinec+ omogoča še bolj natančno spremljanje gledanosti TV-oddaj
Novembra lani smo nadgradili mobilno aplikacijo Daljinec+, ki naročnikom televizije Telekoma Slovenije pomaga izbrati najboljše vsebine za ogled tako na televiziji kot prek TViN-a. Aplikacija tako odslej zagotavlja še bolj natančno spremljanje gledanosti TV-oddaj v živo in ponuja še lažji dostop do vsebin, predstavitev TV-vsebin pa je obogatena s fotogalerijami ter zunanjimi povezavami na ocene filmov in družbena omrežja.
Prenovljen Telekomov center v Slovenj Gradcu
29. novembra smo na Ronkovi ulici 4 v Slovenj Gradcu odprli prenovljen Telekomov center. Sodobno opremljeni prostori obiskovalcem olajšajo pregled nad ponudbo fiksnih in mobilnih storitev ter naprav za zasebno ali poslovno rabo. Za nasvet in informacije pri izbiri najprimernejših paketov, storitev in naprav so obiskovalcem na voljo prijazni in strokovni svetovalci. V minulem obdobju je Telekom Slovenije nove ali prenovljene centre odprl tudi v Ljubljani, Celju, Novi Gorici, Kopru, Kranju, Velenju, Murski Soboti, Luciji, Mariboru, Trbovljah, Ptuju in Novem mestu.
Ugodnost, vredna objema
Naročnikom paketov Brezskrbni A, B in C ter paketa Dogaja, ki do 31. marca 2017 pripeljejo novega naročnika mobilnih storitev, za dve leti omogočamo polovično mesečno naročnino. V akcijski ponudbi lahko sodelujejo tako novi kot obstoječi naročniki navedenih mobilnih paketov Telekoma Slovenije. Pri tem pa vezava ob sklenitvi naročniškega razmerja ni pogoj za pridobitev ugodnosti, ki velja za oba, tako obstoječega kot novega naročnika.
Napoved dogodkov

9 – 21. 03. 2017
Objava sklica 28. skupščine delničarjev Telekoma Slovenije
31. 03. 2017
Srečanje poslovnih partnerjev na premieri Trubadurja v SNG Maribor
21. 04. 2017
28. Skupščina delničarjev Telekoma Slovenije
11. 05. 2017
Objava Poročila o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije, d.d., za obdobje januar–marec 2017
Z veseljem se bomo odzvali na vaša dodatna vprašanja, želje ali predloge, ki nam jih lahko sporočite na naslova IR@telekom.si ali PR@telekom.si.
Prijava na TLSG-novice je možna prek naše spletne strani www.telekom.si.