Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Obvestilo o ravnanju z gesli in zaščita pred zlorabami

7. 1. 2014

Obveščamo, da smo zaznali nekaj primerov vdora v telekomunikacijsko omrežje SiOL telefonije in to pri naročnikih, ki uporabljajo nomadske SiOL številke (SiOL komunikator): do vdorov je prišlo le v primerih, ko je bila uporaba nomadskih številk zaščitena z zelo enostavnimi gesli za dostop do njih, ki ne izpolnjujejo navodil za ravnanje z gesli.

Telekom Slovenije naročnikom SiOL telefonije že omogoča večjo varnosti omrežja in zagotavlja zaščitne ukrepe za svoje uporabnike. S ciljem, da preprečimo vdore in morebitno zlorabo ter posledično nastalo škodo naročnikom, sporočamo možnosti in načine za povečano varnost uporabe nomadskih številk SiOL za naročnike SIOL telefonije SiOL. Izključno naročniki lahko zagotovijo povečano varnost pred vdori in to tako, da svoje priključke zaščitijo pred vdori s primerno zaščito dostopa in s primerno zaščito podatkov za dostop, zato vsem uporabnikom nomadskih številk na SIOL telefoniji predlagamo, da redno spreminjajo svoja gesla in skrbijo za njihovo varnost ter upoštevajo navodila za ravnanje z gesli.

V informacijo navajamo, da vsi naročniki nomadski SiOL številk (SiOL komunikator) lahko urejajo/spreminjajo gesla za dostop prek nomadskih številk na Moj telekom na zavihku Telefonija.

Pri določitvi/spreminjanju gesel je potrebno dosledno upoštevati v navodilih navedena pravila še posebej pri izbiri kombinacije znakov in dolžine gesla. Priporočamo, da geslo vsebuje kombinacijo skupin možnih znakov in je naj bo dolgo minimalno 8 znakov, največja dolžina gesla je 20 znakov. Zanki v geslu so lahko velike ali male črke od a do z in številke od 1 do 9 .Če temu sedanje geslo ne ustreza vam svetujemo, da ga takoj nadomestite s novim, ki bo izpolnjevalo v navodilu navedena priporočila.

Če zaznate težave pri delu s Servisnimi stranmi, se prosim obrnite na Službo za tehnično pomoč uporabnikom na številko 080 1000.