Nagradna igra TV5 Monde

Pariz, mesto luči in simbol francoske kulture s svojimi monumentalnimi stavbami in spomeniki, še vedno zavzema posebno mesto v svetu mode, luksuza in svetovljanskega življenjskega stila. V preteklem desetletju je letno privabil skoraj 3 milijone obiskovalcev. S TV5MONDE​ se sprehodite ​​po Elizejskih poljanah, obiščite najbolj znane modne hiše in se decembra potopite v svet prazničnega Pariza!

1910, PARIS SOUS LES EAUX (52’) ST

(Leto 1910, Pariz pod vodo)

Ponedeljek, 7. december ob 12:35 

 

20. januarja leta 1910 je reka Sena prestopila svoje bregove in vdrla na ulice francoske prestolnice. V enem tednu so Pariz in njegova predmestja spominjala na Benetke. V spremstvu novinarja in fotografa časnika Petit Parisien, vodilnim časnikom v tistem času, bomo podoživeli povodnjo kot se je razvijala iz ure v uro.

Režija: Éric Beauducel, Olivier Poujaud (Francija, 2014)

N°5, UN PARFUM D’ÉTÉRNITÉ (52’) ST

(Chanel št. 5, parfum večnosti)

Sreda, 23. december ob 12:35

 

Parfum, ki je še vedno zanimiv in privlačen za vse generacije. Še vedno relevanten in še vedno moderen. Unikaten primer v zgodovini parfumov. Zakaj je Chanel št. 5 še vedno tako slaven? Ta dokumentarec bo preko serije intervjujev predstavil njegovo zgodovino in skrivnosti njegove izdelave.

Režija: Laura in Alexandre Fronty, 2011.

CARTIER, THE LITTLE RED BOX - CARTIER, LA PETITE BOÎTE ROUGE (52’) – ST

(Cartier, mala rdeča škatlica)

Ponedeljek, 28. december ob 12:35

 

Od ustanovitve delavnice Louis-Françoisa Cartiera v Parizu leta 1847, preko kreacij, ki so obeležile okupacijo in osvoboditev v času 2. svetovne vojne do nedavne kraljeve poroke med princem Williamom in Kate Middleton. Ta dokumentarec vam bo predstavil 166 let francoske zgodovine skozi nakit Cartier.

Režija: Minou Azoulai, Marie Brand (Francija, 2013)

PARIS (Season 1 - 6X52’) – ST

(Pariz, 1. sezona)

Petki ob 21:00 do 18. decembra

 

 

Doživite in spoznajte iz prve roke kako se različni ljudje soočajo s prelomnicami v svojem življenju. Nekateri se med seboj poznajo, nekateri so si popolni tujci. Preko telefonskih klicev, srečanj na katerih se zgodi ljubezen na prvi pogled, razhodov, sporov in prepirov se pred našimi očmi v osrčju Pariza odvrtijo usode njegovih prebivalcev. Vse to v 24 urah …

Režija: Gilles Bannier (Francija, 2014)

Pravila sodelovanja v nagradni igri