0

Nagrajujemo člane Programa zvestobe

Nagradna igra se je zaključila.

Seznam nagrajencev


Prvih 75, ki boste od 4. novembra do 10. novembra 2019 izpolnili obrazec na tej strani, prejme dve vstopnici za ogled izbranega filma na 30. filmskem festivalu Liffe.

V Telekomu Slovenije cenimo zvestobo svojih uporabnikov, zato tudi mi ostajamo zvesti nagrajevanju vas, naših zvestih uporabnikov. Tako bomo kot glavni pokrovitelj 30. Liffea filmsko vzdušje delili tudi z vami in obdarovali 75 zvestih članov Programa zvestobe, ki bodo prejeli 2 vstopnici za ogled filma Medtem ko vas ni bilo.


Medtem ko vas ni bilo/ Sorry We Missed You
Velika Britanija, Francija, Belgija 2019
Režija/directed by: Ken Loach
Scenarij/screenplay: Paul Laverty
Fotografija/cinematography: Robbie Ryan
Glasba/music: George Fenton
Montaža/editing: Jonathan Morris
Igrajo/cast: Kris Hitchen (Ricky Turner), Debbie Honeywood (Abbie Turner), Rhys Stone (Seb), Katie Proctor (Lisa Jane), Ross Brewster (Gavin Maloney), Charlie Richmond (Henry Morgan), Julian Ions (Freddie), Sheila Dunkerley (Rosie), Maxie Peters (Robert), Christopher John Slater (Ben), Heather Wood (Mollie), Alberto Dumba (Harpooon), Natalia Stonebanks (Roz)

Opis filma: Dvakratni dobitnik zlate palme Ken Loach se je skupaj s svojim dolgoletnim scenaristom Paulom Lavertyjem vrnil iz upokojitve, da bi povedal zgodbo o novih oblikah delavskega izkoriščanja. Ricky in Abby z otrokoma živita v majhnem delavskem stanovanju v Newcastlu. Ricky vseskozi menja službe, medtem ko Abby opravlja delo negovalke na domu, saj so ji bližnji stiki s starejšimi zelo pri srcu. Čeprav vedno več delata, nekega dne ugotovita, da se nikoli ne bosta mogla povsem osamosvojiti in si privoščiti lastnega doma. Vse dokler se Rickyju ne ponudi nenadejana priložnost. Kupi si nov kombi in pri lastnem podjetju dostavlja pošiljke na dom. Sodobni svet je vse bolj utesnjujoč, ta nova, krasna prihodnost pa delavce, kakršen je Ricky, zapeljivo vabi v svoj objem.»Ko smo sklenili film Jaz, Daniel Blake, sem razmišljal: 'Morda je to zadnji film.' Ko sva v okviru raziskave obiskovala razdelilnico hrane, je večina ljudi tam opravljala delo s skrajšanim časom – honorarno, po pogodbi brez vezanosti ur. Gre za novo vrsto izkoriščanja. Med pogovori sva se s Paulom [Lavertyjem] vsak dan dotaknila tem, kot so najem začasne delovne sile, samozaposleni ali delavci, ki jih posreduje agencija. Sčasoma sva prišla na zamisel, da je morda vredno posneti še en film – ne ravno spremljevalno delo za film Jaz, Daniel Blake, temveč z njim povezano.« (Ken Loach)

Pravila sodelovanja v nagradni igri


Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: