Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Filmski natečaj za mlade ustvarjalce: Telekom Slovenije na 27. Liffe prinaša 360° filmske vsebine

18. 10. 2016

Telekom Slovenije, ki je glavni pokrovitelj festivala Liffe, bo na letošnji festival pripeljal novo vsebino, ki tudi v tujini postaja vse bolj priljubljen trend – kategorijo 360° vsebin.

Z željo, da bi festivalsko dogajanje popestrili, vanj pa vključili tudi mlade filmske ustvarjalce, ki v programskem delu festivala s svojimi deli (še) ne morejo sodelovati, so se v Telekomu Slovenije odločili, da bodo mlade prek natečaja povabili k ustvarjanju 360° filmskih vsebin. 360˚ produkcija namreč sodi med najnovejše trende na področju zabavne industrije, prinaša pa povsem novo izkušnjo spremljanja filmskih in video vsebin.

Telekom Slovenije bo ekipam mladih filmskih ustvarjalcev za ustvarjanje filmskih vsebin omogočil snemanje s Samsungovo 360° kamero in Samsungovimi VR očali. V Telekomu Slovenije pričakujejo, da bodo mladi ustvarili filmske vsebine v dolžni do 10 minut

Vsi posneti 360° filmi bodo v času trajanja festivala Liffe, to je od 9. do 20. novembra, obiskovalcem s pomočjo Samsungovih VR očal na ogled v posebnem kotičku Telekoma Slovenije v drugem preddverju Cankarjevega doma. Obiskovalci bodo lahko prek SMS sporočila tudi glasovali za najboljši film (od 9. do 19. novembra), ob tem pa bo filme ocenila tudi posebna strokovna žirija. Glasovi obiskovalcev, ki si bodo filme ogledali, bodo predstavljali 25 % ocene, 75 % pa bo v končni oceni pomenila ocena žirije.

Najboljši 360° film bo prejel posebno nagrado Telekoma Slovenije, razglašen pa bo na zaključni podelitvi in razglasitvi zmagovalcev letošnjega festivala Liffe, kar bo za mlade ustvarjalce še posebna čast.

Ob tem Telekom Slovenije obiskovalce festivala Liffe vabi tudi na brezplačen ogled filmov iz videoteke DKino na SiOL TV. Urnik predvajanja filmov bo v času festivala Liffe objavljen v kotičku Telekoma Slovenije, na festivalskih info točkah in na spletni strani www.liffe.si.

Pravila za sodelovanje v nagradnem natečaju: Liffe - natečaj za 360° film