Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Pokritost mobilnega omrežja

4G/LTE-A

4G/LTE

2G/GSM

Deleži pokritosti in razlage tehnologij

Pokritost omrežja 5G

5G je najnovejša generacija mobilnih omrežij, ki omogoča razvoj novih možnosti uporabe in še boljšo uporabniško izkušnjo. 5G vam v primerjavi z obstoječimi mobilnimi omrežji prinaša veliko višje, to je gigabitne hitrosti prenosa podatkov v obe smeri. 5G pa je še pomembnejši za digitalizacijo gospodarstva. Ima namreč tudi veliko krajši odzivni čas z izjemno nizko zakasnitvijo (latenco) - nekaj milisekund, kar ga postavlja ob bok optičnim omrežjem. Odzivnost je pomembna pri brskanju po spletu, interaktivnih igrah, avtonomni vožnji in upravljanju vozil na daljavo, robotiki, navidezni resničnosti in v različnih industrijskih procesih. 5G omogoča hkratno učinkovito povezovanje velikega števila naprav in možnost rezinjenja (slicing) omrežja, kar prinaša uvedbo številnih navideznih namenskih (kampus) omrežij, prilagojenih potrebam posameznih poslovnih vertikal, kot so energetika, transport, logistika, industrija, pametna mesta, zdravstvo, pa tudi zaščita in reševanje (javna varnost).

Pokritost

več kot

60%

Pokritost omrežja LTE/4G+

LTE/4G+ je nadgradnja tehnologije LTE/4G ter zagotavlja visoke in stabilne hitrosti prenosa podatkov večjemu številu uporabnikov, ki na posamezni lokaciji hkrati uporabljate mobilni prenos podatkov. S tehnologijo LTE-Advanced/4G+ omogočamo hitrosti mobilnega prenosa podatkov do 300 Mbit/s v smeri do uporabnika in do 50 Mbit/s iz smeri uporabnika.

Pokritost

več kot

87%

Pokritost omrežja 4G (LTE)

Omrežje LTE/4G omogoča doseganje hitrosti do 150 Mbit/s v smeri do uporabnika in do 50 Mbit/s v nasprotni smeri. Visoka hitrost in visoka odzivnost (majhna latenca oz. ping) omogočata hitrejše prikazovanje spletnih vsebin, tekoče prikazovanje HD-videovsebin, igranje spletnih iger in hiter prenos velikih datotek.

Pokritost

več kot

97%

Pokritost omrežja 2G (GSM)

GSM je tehnologija druge generacije mobilnih omrežij (2G), ki v Sloveniji deluje že več kot 25 let. Gre za svetovno najbolj univerzalni sistem govorne telefonije, v Telekomu Slovenije pa z njim pokrivamo 99,75 % prebivalcev. GSM je zasnovan kot sistem mobilnih govornih komunikacij, ki omogoča storitve, kot so govor, prenos kratkih sporočil SMS in MMS ter osnovni prenos podatkov, ki z uporabo tehnologije EDGE dosega hitrosti največ do 236,8 kbit/s.

Pokritost

več kot

99%