Option GlobeTrotter Express HSUPA

Naprave ni več v prodaji.

Kartica Option Globtrotter Express HSUPA omogoča prenos podatkov prek GPRS/EDGE- in UMTS/HSDPA/HSUPA-omrežij s hitrostmi do 7,2 Mbita v smeri proti uporabniku in do 2 Mbita v smeri od uporabnika. Uporablja se jo lahko v računalnikih s PCI Expres režo in na računalnikih s PC Card režo z ustreznim adapterjem. S kompleksnim procesiranjem signalov in dvojnim radijskim sprejemnikom Globtrotter Express omogoča HSUPA-sprejem, tudi v pogojih, kjer starejše naprave, ki so sposobne sprejemati le s hitrostmi do 3,6 Mbita, sprejemajo počasneje ali pa sploh ne sprejemajo več. S tem modulom lahko v vseh 2G- in 3G-omrežjih izkoristite njihovo najvišjo možno hitrost prenosa podatkov v obeh smereh. Na modul se lahko priključita do dve zunanji anteni, tako da lahko tudi z zunanjimi antenami še vedno uporablja diversity način dela in tako lahko deluje v HSDPA/HSUPA-načinu tudi na mestih, ki so oddaljena od baznih postaj. Na CD-ju je priložena programska oprema Globe Trotter Mobility Manager (GTMM), ki podpira vrsto dodatnih funkcij: - profile, v katerih se shranjuje nabore nastavitev za povezave. Standardni profil za Mobiltelove podatkovne pakete je že prednastavljen; - prikaz jakosti signala in načina dela; - sprejem in pošiljanje SMS-sporočil; - vnos in urejanje imenika iz SIM-kartice in stikov na računalniku; - števec količine prenesenih podatkov, statistiko prometa ter zgodovino povezav; - izbor operaterja ter fiksiranje na izbranega operaterja; - izbor načina dela in samodejni izbor najhitrejšega možnega prenosa; - integracijo z drugimi programi prek nastavljivih menijev. Kartica pa se lahko uporablja tudi s preprosto programsko opremo GT CONNECT, ki je že vgrajena v napravi in se samodejno instalira, ko prvič vstavimo kartico v računalnik, če pred tem ni bil instaliran GTMM-program. Kartica je podprta na operacijskih sistemih Windows 2000, XP in Vista, tako v 32- kot 64*-bitnih izvedbah. Kartica prav tako deluje tudi na MAC OS-X operacijskem sistemu z GT Connect programom. Za Linux operacijske sisteme pa so na voljo gonilniki. * Na 64-bitnih operacijskih sistemih je za GTMM-program treba trenutno še ročno instalirati gonilnike.

* Mobitelovo omrežja omogoča teoretične hitrosti prenosa podatkov do 7,2 Mb/s v smeri k uporabniku (HSDPA) in do 1,4 Mb/s v smeri od uporabnika (HSUPA). Dejansko dosežene hitrosti so manjše od teoretičnih; odvisne od kakovosti radijskega signala, povezav in naprave.

**Predlagamo vam, da za natančno informacijo o porabi oziroma stanju zakupljenega volumna podatkov uporabite storitev Monitor ali pošljete vsebino PORABA GPRS na 1919.

 • HSDPA
 • HSUPA
 • UMTS
  • tip: Express card
  • HSDPA do 7,2 Mb/s* in HSUPA do 2 Mb/s*
  • GPRS/EDGE/UMTS
  • SMS
  • enostavna namestitev in uporaba
  • LED-indikator povezave
  • števec prenesenih podatkov**

Tehnične lastnosti

POVEZOVALNE LASTNOSTI
LTE
podpora za LTE Advanced
hitri prenos podatkov k uporabniku (LTE) ni LTE naprava
hitri prenos podatkov od uporabnika (LTE) ni LTE naprava
hitri prenos podatkov k uporabniku (HSDPA) do 7,2 Mbit/s
hitri prenos podatkov od uporabnika (HSUPA) do 2,0 Mbit/s
UMTS (do 384 kbit/s)
EDGE (do 264 kbit/s)
GPRS
WiFi
podpora IPv6
VSEBINA OSNOVNEGA KOMPLETA
podatkovni kabel
razširitvena kartica (tip in velikost)
GLAVNE ZNAČILNOSTI
tip PCI Express
priključek za zunanjo anteno
velikost pomnilnika nima uporabniku namenjenega pomnilnika
razširitveno spominsko mesto
največja velikost spominske kartice nima razširitvenega mesta
vgrajen GPS sprejemnik
SAR vrednost 1,1 W/kg
frekvenčna območja LTE ni LTE naprava
frekvenčna območja UMTS 850/1900/2100 MHz
frekvenčna območja GSM 850/900/1800/1900 MHz
meni v slovenskem jeziku
SMS
Opombe

Telekom Slovenije, d. d., si prizadeva za čim boljšo ažurnost in pravilnost podatkov, objavljenih na spletni strani www.telekom.si in v drugih javnih objavah. Kljub temu pa lahko motnja v delovanju tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako pri objavljenih podatkih, za kar se opravičujemo in prosimo za razumevanje. Napaka bo odpravljena v najkrajšem možnem času.
Podatke o napravah Telekomu Slovenije posreduje uradni zastopnik proizvajalca.
V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, nam to vedno lahko sporoči na elektronski naslov info@telekom.si.
Objavljene fotografije so simbolične.

Servis

Xenya d.o.o.
Celovška 172
1000 Ljubljana
T: 01 51 40 626

www.xenya.si
delovnik: pon - pet: 09:00 - 17:00

​​

​​

Pišite nam

Prosim izberite vrsto sporočila: