​​​​​​​​​​​​

Prikaži
Ožji izbor
Ustvarite si svoj ožji izbor priljubljenih mobitelov. Kliknite na ob sliki mobitela.

Sony Xperia XZ Premium + brezžični zvočnik Sony Speaker SRS-XB30

Nadaljujte z izbiro načina nakupa

Akcijska ponudba in ponudba Programa zvestobe sta na voljo naročnikom Telekoma Slovenije. Točke Programa zvestobe lahko koristite člani Programa zvestobe.

Akcijska ponudba in ponudba Programa zvestobe sta na voljo naročnikom Telekoma Slovenije. Točke Programa zvestobe lahko koristite člani Programa zvestobe.
Včlanite se ->

Za popust s točkami programa zvestobe se morate prijaviti.
Prijavite se

Za uveljavitev popusta morate zbrati vsaj točk.

Trenutno imate točk.

Za uveljavitev popusta morate zbrati vsaj točk.

Trenutno imate točk.

Xperio™ XZ Premium odlikuje inovativna kamera Motion Eye™ s funkcijo izjemno počasnih videoposnetkov in funkcijo Predictive Capture, ki omogoča fotografiranje s predvidevanjem. Pametni telefon ponuja tudi osupljiv zaslon 4K HDR, ki omogoča odlično in natančno predvajanje vaših najljubših posnetkov. Mobitel Sony Xperia™ XZ Premium je dobil svečani naziv "najpametnejši telefon" na letni podelitvi nagrad Global Mobile Awards (Glomo Awards) na MWC 2017.

 • CAMERA
 • HD 4K
 • MP3
 • GPS
 • HD GOVOR
 • MMS
 • ODJEMALEC E POSTE
 • LTE
 • 4G PLUS
 • HSDPA
 • HSUPA
 • UMTS
 • WLAN
 • BLUETOOTH
operacijski sistem
Android 7.1
Vsebina kompleta
operacijski sistem
Android 7.1
  • čas pogovora do 1480 minut
  • čas pripravljenosti do 640 ur
  • 64 GB vgrajenega spomina (do 47,4 GB na voljo za uporabnika)
  • 4 GB delovnega spomina
  • 8-jedrni procesor z 2,45 + 1,9 GHz
  • operacijski sistem Android 7.1 v slovenščini
  • povečana odpornost na vodo in prah (standard zaščite IP65/68*)
  • 4K HDR-zaslon, diagonala 13,97 cm (5,5"), ločljivost 3840 x 2160 točk in Corning Gorila Glass 5
  • sprednja kamera z ločljivostjo 13 MP
  • funkcija Motion Eye™ (možnost izjemno počasnih videoposnetkov)
  • tehnologija trojnega zaznavanja slike
  • kovinsko ohišje
  • deluje z nano SIM-kartico
  • razširljiv spomin (mikro SD-kartica)
 
Vsebina kompleta
  • brezžični zvočnik Sony SRS-XB30
  • baterija (vgrajena)
  • podatkovni kabel (USB-C)
  • slušalke
  • kratek vodič za začetek uporabe
  • omrežni polnilec

Cenik

Cena z vezavo na paketih
12 mesecev
Dostopni B, Dostopni C in Neodvisni B 540,00ali 12 x 45,00
Pogoji
Akcijska cena Brezskrbni C velja ob sklenitvi ali podaljšanju narocniškega razmerja za mobilne storitve Telekoma Slovenije s paketi Neodvisni B, Dostopni B in Dostopni C za obdobje vezave 12 mesecev z obrocnim placilom kupnine za napravo v 12 zaporednih mesecnih obrokih v znesku 45 EURskupaj 540 ki se zaracunajo na osnovi racuna za telekomunikacijske storitve. Velja za vse, ki nimate veljavnega Aneksa št. 20/2013 (za obdobje vezave na narocniško razmerje 12 ali 24 mesecev) ali veljavnega Dodatka k pogodbi o sklenitvi narocniškega razmerja v zvezi z nakupom terminalne opreme, sklenjenega z družbo Debitel d.d. z vezavo narocniškega razmerja 12 ali 24 mesecev in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav. Slike so simbolicne. Telekom Slovenije, d. d., si pridržuje pravico do sprememb cen in pogojev. Cene so v EUR z DDV. Za vec informacij o ponudbi, akcijskem nakupu naprav, obrocnem placilu naprav, vkljucno z možnostjo vezave za 12 mesecev, obišcite www.telekom.si, Telekomov center, pooblašceno prodajno mesto ali poklicite 041 700 700 ali 080 8000. Telekom Slovenije, d.d., Ljubljana.
Ostali paketi 588,00ali 12 x 49,00
Pogoji
Akcijska cena (Ostali paketi) velja ob sklenitvi oziroma podaljšanju narocniškega razmerja za mobilne storitve Telekoma Slovenija za 12 mesecev z obrocnim placilom kupnine za napravo v 12 enakih zaporednih mesecnih obrokih v znesku 49 EUR (skupaj 588 EUR), ki se zaracunajo na osnovi racuna za telekomunikacijske storitve. Velja za vse, ki nimate veljavnega Aneksa št. 20/2013 (za obdobje vezave narocniškega razmerja za 12 ali 24 mesecev) ali veljavnega Dodatka k pogodbi o sklenitvi narocniškega razmerja v zvezi z nakupom terminalne opreme, sklenjenega z družbo Debitel d.d. z vezavo narocniškega razmerja 12 ali 24 mesecev in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav. Ponudba ne velja za pakete: Paket SOS, Enotni paket, Skupaj A, Telemetrija, Avtotelefon, Internet Itak, Duet Pop, Moj D, Data paket, Brezžicni Internet, Mobilni poslovni internet, paketi SIM 2, paketi Druga številka (razen Druga številka – Podjetni) in paketi Mobilni Internet Brezskrbni, XS, S, M, L, XL, Piko, Start, Mini, Neomejeno, LTE/4G poslovni, Mobilni net Start, Neomejeni, A, B, C. Navedene cene vsebujejo DDV. V akcijski ponudbi so kolicine naprav omejene. Vec o obrocnem placilu naprave na obroke v Pogojih akcijskega nakupa naprav na www.telekom.si.
Druga številka 618,00ali 12 x 51,50
Pogoji
Akcijska cena Enostavni za pakete Druga številka (razen Druga številka – Podjetni za katero velja cena Ostali paketi) velja ob sklenitvi oz. podaljšanju narocniškega razmerja z mobilnimi storitvami Telekoma Slovenije za obdobje vezave 12 mesecev. Placilo kupnine je v 12 enakih zaporednih mesecnih obrokih v znesku 51,50 EUR (skupaj 618 EUR) na podlagi racuna za storitve Telekoma Slovenije. Velja za vse, ki nimate veljavnega Aneksa št. 20/2013 (za obdobje vezave narocniškega razmerja za 12 ali 24 mesecev) ali veljavnega Dodatka k pogodbi o sklenitvi narocniškega razmerja v zvezi z nakupom terminalne opreme, sklenjenega z družbo Debitel d.d. z vezavo narocniškega razmerja 12 ali 24 mesecev in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav. V akcijski ponudbi so kolicine naprav omejene. Slike so simbolicne. Telekom Slovenije, d.d., si pridržuje pravico do sprememb cen in pogojev. Cene so v EUR z DDV.
24 mesecev
Dostopni B, Dostopni C in Neodvisni B 502,80ali 24 x 20,95
Pogoji
Akcijska cena Brezskrbni C velja ob sklenitvi ali podaljšanju narocniškega razmerja za mobilne storitve Telekoma Slovenije s paketi Neodvisni B, Dostopni B in Dostopni C za obdobje vezave 24 mesecev z obrocnim placilom kupnine za napravo v 24 zaporednih mesecnih obrokih v znesku 20,95 EUR (skupaj 502,80 EUR), ki se zaracunajo na osnovi racuna za telekomunikacijske storitve. Velja za vse, ki nimate veljavnega Aneksa št. 20/2013 (za obdobje vezave na narocniško razmerje 12 ali 24 mesecev) ali veljavnega Dodatka k pogodbi o sklenitvi narocniškega razmerja v zvezi z nakupom terminalne opreme, sklenjenega z družbo Debitel d.d. z vezavo narocniškega razmerja 12 ali 24 mesecev in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav. Slike so simbolicne. Telekom Slovenije, d. d., si pridržuje pravico do sprememb cen in pogojev. Cene so v EUR z DDV. Za vec informacij o ponudbi, akcijskem nakupu naprav, obrocnem placilu naprav, vkljucno z možnostjo vezave za 12 mesecev, obišcite www.telekom.si, Telekomov center, pooblašceno prodajno mesto ali poklicite 041 700 700 ali 080 8000. Telekom Slovenije, d.d., Ljubljana.
Ostali paketi 550,80ali 24 x 22,95
Pogoji
Akcijska cena (Ostali paketi) velja ob sklenitvi oz. podaljšanju narocniškega razmerja z mobilnimi storitvami Telekoma Slovenije za 24 mesecev z obrocnim placilom kupnine za napravo v 24 enakih zaporednih mesecnih obrokih v znesku 22,95 EUR (skupaj 550,80 EUR), ki se zaracunajo na osnovi racuna za telekomunikacijske storitve. Velja za vse, ki nimate veljavnega Aneksa št. 20/2013 (za obdobje vezave narocniškega razmerja za 12 ali 24 mesecev) ali veljavnega Dodatka k pogodbi o sklenitvi narocniškega razmerja v zvezi z nakupom terminalne opreme, sklenjenega z družbo Debitel d.d. z vezavo narocniškega razmerja 12 ali 24 mesecev in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav. Ponudba ne velja za pakete: Paket SOS, Enotni paket, Skupaj A, Telemetrija, Avtotelefon, Internet Itak, Duet Pop, Moj D, Data paket, Brezžicni Internet, Mobilni poslovni internet, paketi SIM 2, paketi Druga številka (razen Druga številka – Podjetni) in paketi Mobilni Internet Brezskrbni, XS, S, M, L, XL, Piko, Start, Mini, Neomejeno, LTE/4G poslovni, Mobilni net Start, Neomejeni, A, B, C. Navedene cene vsebujejo DDV. V akcijski ponudbi so kolicine naprav omejene. Vec o obrocnem placilu naprave na obroke v Pogojih akcijskega nakupa naprav na www.telekom.si.
Druga številka 612,00ali 24 x 25,50
Pogoji
Akcijska cena Enostavni za pakete Druga številka (razen Druga številka – Podjetni za katero velja cena Ostali paketi) velja ob sklenitvi oz. podaljšanju narocniškega razmerja z mobilnimi storitvami Telekoma Slovenije za obdobje vezave 24 mesecev. Placilo kupnine je v 24 enakih zaporednih mesecnih obrokih v znesku 25,50 EUR (skupaj 612 EUR) na podlagi racuna za storitve Telekoma Slovenije. Velja za vse, ki nimate veljavnega Aneksa št. 20/2013 (za obdobje vezave narocniškega razmerja za 12 ali 24 mesecev) ali veljavnega Dodatka k pogodbi o sklenitvi narocniškega razmerja v zvezi z nakupom terminalne opreme, sklenjenega z družbo Debitel d.d. z vezavo narocniškega razmerja 12 ali 24 mesecev in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav. V akcijski ponudbi so kolicine naprav omejene. Slike so simbolicne. Telekom Slovenije, d.d., si pridržuje pravico do sprememb cen in pogojev. Cene so v EUR z DDV.
Cena brez vezave
Redna cena 739,00
Spletna cena700,00
Prihranek39,00
Cena z vezavo na paketih 12 mesecev 24 mesecev
Dostopni B, Dostopni C in Neodvisni B 540,00ali 12 x 45,00 502,80ali 24 x 20,95
Pogoji
Akcijska cena Brezskrbni C velja ob sklenitvi ali podaljšanju narocniškega razmerja za mobilne storitve Telekoma Slovenije s paketi Neodvisni B, Dostopni B in Dostopni C za obdobje vezave 12 mesecev z obrocnim placilom kupnine za napravo v 12 zaporednih mesecnih obrokih v znesku 45 EURskupaj 540 ki se zaracunajo na osnovi racuna za telekomunikacijske storitve. Velja za vse, ki nimate veljavnega Aneksa št. 20/2013 (za obdobje vezave na narocniško razmerje 12 ali 24 mesecev) ali veljavnega Dodatka k pogodbi o sklenitvi narocniškega razmerja v zvezi z nakupom terminalne opreme, sklenjenega z družbo Debitel d.d. z vezavo narocniškega razmerja 12 ali 24 mesecev in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav. Slike so simbolicne. Telekom Slovenije, d. d., si pridržuje pravico do sprememb cen in pogojev. Cene so v EUR z DDV. Za vec informacij o ponudbi, akcijskem nakupu naprav, obrocnem placilu naprav, vkljucno z možnostjo vezave za 12 mesecev, obišcite www.telekom.si, Telekomov center, pooblašceno prodajno mesto ali poklicite 041 700 700 ali 080 8000. Telekom Slovenije, d.d., Ljubljana.
Ostali paketi 588,00ali 12 x 49,00 550,80ali 24 x 22,95
Pogoji
Akcijska cena (Ostali paketi) velja ob sklenitvi oziroma podaljšanju narocniškega razmerja za mobilne storitve Telekoma Slovenija za 12 mesecev z obrocnim placilom kupnine za napravo v 12 enakih zaporednih mesecnih obrokih v znesku 49 EUR (skupaj 588 EUR), ki se zaracunajo na osnovi racuna za telekomunikacijske storitve. Velja za vse, ki nimate veljavnega Aneksa št. 20/2013 (za obdobje vezave narocniškega razmerja za 12 ali 24 mesecev) ali veljavnega Dodatka k pogodbi o sklenitvi narocniškega razmerja v zvezi z nakupom terminalne opreme, sklenjenega z družbo Debitel d.d. z vezavo narocniškega razmerja 12 ali 24 mesecev in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav. Ponudba ne velja za pakete: Paket SOS, Enotni paket, Skupaj A, Telemetrija, Avtotelefon, Internet Itak, Duet Pop, Moj D, Data paket, Brezžicni Internet, Mobilni poslovni internet, paketi SIM 2, paketi Druga številka (razen Druga številka – Podjetni) in paketi Mobilni Internet Brezskrbni, XS, S, M, L, XL, Piko, Start, Mini, Neomejeno, LTE/4G poslovni, Mobilni net Start, Neomejeni, A, B, C. Navedene cene vsebujejo DDV. V akcijski ponudbi so kolicine naprav omejene. Vec o obrocnem placilu naprave na obroke v Pogojih akcijskega nakupa naprav na www.telekom.si.
Druga številka 618,00ali 12 x 51,50 612,00ali 24 x 25,50
Pogoji
Akcijska cena Enostavni za pakete Druga številka (razen Druga številka – Podjetni za katero velja cena Ostali paketi) velja ob sklenitvi oz. podaljšanju narocniškega razmerja z mobilnimi storitvami Telekoma Slovenije za obdobje vezave 12 mesecev. Placilo kupnine je v 12 enakih zaporednih mesecnih obrokih v znesku 51,50 EUR (skupaj 618 EUR) na podlagi racuna za storitve Telekoma Slovenije. Velja za vse, ki nimate veljavnega Aneksa št. 20/2013 (za obdobje vezave narocniškega razmerja za 12 ali 24 mesecev) ali veljavnega Dodatka k pogodbi o sklenitvi narocniškega razmerja v zvezi z nakupom terminalne opreme, sklenjenega z družbo Debitel d.d. z vezavo narocniškega razmerja 12 ali 24 mesecev in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav. V akcijski ponudbi so kolicine naprav omejene. Slike so simbolicne. Telekom Slovenije, d.d., si pridržuje pravico do sprememb cen in pogojev. Cene so v EUR z DDV.
Cena brez vezave
Redna cena 739,00
Spletna cena700,00
Prihranek39,00

Tehnične lastnosti

PODATKI O BATERIJI
vrsta in moč Li-Ion, 3230 mAh
maksimalen čas pogovora do 1480 minut
maksimalen čas pripravljenosti do 640 ur
možnost brezžičnega polnjenja
MULTIMEDIJA
fotoaparat 19,0 M
zoom fotoaparata
sprednja kamera 13,0 M
snemanje videposnetkov
največja ločljivost video posnetkov 3840 x 2160 točk
mobilni brskalnik
internetni brskalnik
predvajanje AAC
predvajanje MP3
predvajanje MP4
predvajanje 3gp
pretočne vsebine
FIZIČNE LASTNOSTI
tip ročni
velikost 156 x 77 x 7,9 mm
masa z osnovno baterijo 191 g
tip SIM kartice nano SIM-kartica
podpora za dve SIM-kartici
priključek za zunanjo anteno
oblika na dotik
zaslon na dotik (touchscreen)
velikost pomnilnika 64 GB (do 47,4 GB na voljo za uporabnika)
velikost delovnega pomnilnika (RAM) 4 GB
povečana odpornost (standard IP zaščite) IP65/68
čitalec prstnih odtisov
barve črna,srebrna
KLICNE LASTNOSTI IN ZNAČILNOSTI
HD govor
VoLTE
videotelefonija
Komunikator z aplikacijo Komunikator
telefonski imenik (št. vnosov) dinamični pomnilnik + SIM
prostoročno telefoniranje prek vgrajenega zvočnika
konferenčna zveza
SPOROČANJE
SMS
MMS
e-poštni odjemalec
potisna e-pošta
POVEZOVALNE LASTNOSTI
LTE
podpora za LTE Advanced (4G+)
hitri prenos podatkov k uporabniku (LTE) do 600 Mbit/s
hitri prenos podatkov od uporabnika (LTE) do 50 Mbit/s
hitri prenos podatkov k uporabniku (HSDPA) do 42,0 Mbit/s
hitri prenos podatkov od uporabnika (HSUPA) do 5,76 Mbit/s
UMTS (do 384 kbit/s)
EDGE (do 264 kbit/s)
GPRS
WiFi
podpora IPv6
možnost uporabe kot zunanji modem
deljenje internetne povezave (tethering) (USB, WiFi in Bluetooth)
sinhronizacija z računalnikom
bluetooth
USB kabel
M:Rokovnik (z aplikacijo M:Rokovnik)
DODATKI
NFC (brezkontaktno poslovanje) (s podporo varnega elementa na aparatu)
budilka
diktafon
radio
imenik s slikami
značilno zvonjenje za določeno osebo
glasovno izbiranje ne deluje v slovenščćini
MOBILNA PISARNA
pregledovalnik Word
pregledovalnik Excel
pregledovalnik Power Point
pregledovalnik PDF
urejevalnik Word
urejevalnik Excel
urejevalnik Power Point
VSEBINA OSNOVNEGA KOMPLETA
baterija vgrajena
podatkovni kabel (USB-C)
slušalka za prostoročno telefoniranje
razširitvena kartica (tip in velikost)
omrežni polnilec
OSTALO
prepoznava 041/031/051
koda aparata uporabniško določena
garancijska doba 24 mesecev za aparat
GLAVNE ZNAČILNOSTI
procesor (število jeder in takt) 8| 2,45 + 1,9 GHz
meni v slovenskem jeziku
ločljivost, PPI in barvna globina zaslona 3840 x 2160 točk, 807 PPI, 16 milijonov barv
diagonala zaslona 13,97 cm (5,5")
razširitveno spominsko mesto (mikro SD-kartica)
največja velikost spominske kartice 256 GB
vgrajen GPS sprejemnik
SAR vrednost 1,21 W/kg
operacijski sistem Android 7.1
frekvenčna območja LTE 700/800/850/900/1500/1700/1800/1900/2100/2300/2500/2600 MHz
frekvenčna območja UMTS 800/850/900/1700/1900/2100 MHz
frekvenčna območja GSM 850/900/1800/1900 MHz
ročna izbira omrežja
Opombe

Telekom Slovenije, d. d., si prizadeva za čim boljšo ažurnost in pravilnost podatkov, objavljenih na spletni strani www.telekom.si in v drugih javnih objavah. Kljub temu pa lahko motnja v delovanju tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako pri objavljenih podatkih, za kar se opravičujemo in prosimo za razumevanje. Napaka bo odpravljena v najkrajšem možnem času.
Podatke o napravah Telekomu Slovenije posreduje uradni zastopnik proizvajalca.
V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, nam to vedno lahko sporoči na elektronski naslov info@telekom.si.
Objavljene fotografije so simbolične.

Nastavitve

E-pošta (pdf) Navodila (pdf) MMS (pdf)

Vprašanja in odgovori
Hitro klicanje
Ne omogoča, lahko pa prek menija Stiki. > Priljubljeni (dodamo stike med priljubljene)
Zadnjih deset klicanih
Meni Telefon
Dodajanje v imenik
Meni Stiki > znak +
Blokiranje dohodnih klicev
Meni Telefon > Možnosti (tri pikice v desnem zgornjem kotu) > Nastavitve > Blokiranje številk
Aktivacija tipkovnice med klicem (aparati z zaslonom na dotik)
Med pogovorom izberite ikono s številčnico.
Jakost slušalke
Med pogovorom pritinite tipko za glasnost ob desni strani mobitela.
Vklop diktafona med pogovorom
Ne omogoča.
Izbira melodije za zvonjenje
Meni Nastavitve > Zvok > Nač. zvon. ob prej. fotog.
Skrij / Prikaži ID
meni Telefon > možnosti (3 pikice) > Nastavitve > Klici > Dodatna nastavitve > ID klicatelja
Utišanje zvonjenja
med zvonjenjem s pritiskom na tipko za glasnost ob strani mobitela
Dostop do pisanja sporočil
Meni Sporočanje
Vklop / Izklop predvidevanja vnosa besedila
meni Nastavitve > Jezik in vnos > Zaslonska tikovnica > Tipkanje > Tipkanje in samopopravki > Predvidevanje samodejnega vnosa
Blokiranje dohodnih sporočil
Meni Sporočanje > Možnosti (3 pikice v desnem zgornjem kotu) > Nastavitve > Blokirane številke
Vpis številke SMS centra
Meni Sporočanje > Možnosti (3 pikice v desnem zgornjem kotu) > Nastavitve > Številka centra SMS
Vklop fotoaparata
Pritisnite namensko tipko ob strani mobitela.
Ali aparat ima bliskavico
Da
Kako do spleta
Izberite aplikacijo Chrome.
Prekinitev dostopa do spleta
Brskalnik deluje v ozadju, tako da je aplikacijo treba posebej zapreti - to naredite tako, da izberete ikono z kvadratkom (desno od sredinske tipke) in aplikacijo potisnete v desno ali levo.
Izklop mobilnih podatkov
Meni Nastavitve > Podatkovni promet > Mobilni prenos podatkov
Zaklep telefona
Kratek pritisk na tipko za vklop/izklop
Odklep telefona
Kratek pritisk na tipko za vklop/izklop in podrsajte po zaslonu.
Preklop vibra-zvonec
Pritisnite tipko za glasnost ob strani mobitela.
Izbira jezika
Meni Nastavitve > Jezik in vnos > Jezik
Popoln izbris aparata (varnostna koda)
Meni Nastavitve > Izdelaj varnostno kopijo in ponastavi > Tovarniška ponastavitev podatkov
Vklop Možnosti za razvijalce
Meni Nastavitve > O telefonu > 7-krat pritisnite opcijo Ustvari številko.
Ročna izbria operaterja
Meni Nastavitve > Več > Mobilna omrežja > Omrežni operaterji
Odstranitev aplikacij
Meni Nastavitve > Več > Mobilna omrežja > Omrežni operaterji
Izklop / vklop premijskih sporočil
Programi > Nastavitve > Aplikacije in obvestila > Dodatno > Poseben dostop do aplikacije > Dostop za plačljiva sporočila SMS

Servis

Toptime d.o.o.
Stegne 33
1000 Ljubljana
T: 01 600 50 20

www.toptime.si
delovnik: pon - pet: 09:00 – 16:30

 

​​

Pišite nam

Prosim izberite vrsto sporočila: