​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Vstopite v svet kratkega filma 360°


Znan je zmagovalec kratkega filma 360° leta 2017

Za zmagovalca kratkega filma 360° je bil izbran film Svoboda brez izgovorov!

Pod zmagovalni film so se podpisali Matej Lozar, Anja Čotar, Rok Jagodnik, Uroš Kokol in Sašo Stojak. Vsak član zmagovalne ekipe je prejel mobilni telefon Samsung Galaxy J7 2017 Dual SIM in diplomo.

Med prijavljenimi deli so bili še filmi z naslovom Plin, Svoboda v času življenja in Tvoja svoboda, moji spomini. Opise tekmovalnih skupin in filmov si lahko preberete v nadaljevanju. Vsak prijavljen film je bil ocenjen na podlagi glasov obiskovalcev festivala in strokovne žirije, ki so jo sestavljali 3 člani: Miha Mazzini, Katarina Morano in Zvezdana Lazar. Glasovanje prek SMS-ov je predstavljalo 25% ocene, 75% pa strokovne ocene žirije.

Pravila in pogoji natečaja
Sodelujoči po skupinah:

Skupina 1: Uroš Kramberger, Miha Kok, Ana Frelih, Pia Oražem:PLIN
V filmu so prikazana tri dekleta, ki vsaka po svoje stremijo za svobodo v življenju. Svoboda pa je plinasta snov, težko oprijemljiva in vsak, ki jo želi ujeti, bo v lovu za njo večno. Dekleta so za lovljenje svobode izbrala poti umetnosti, ki jim da vsaj delček željenega cilja.

Koda za glasovanje: FILM1 na 041 148 148

Ana (21), Miha (24), Pia (21) in Uroš (21) smo ekipa študentov različnih fakultet in programov; arhitekture, oglaševanja, multimedije, slovenistike in antropologije, ki nas veže predvsem eno – ljubezen do estetike in umetnosti. Radi odkrivamo nove stvari in snemanje v 360° kotu je za nas, čeprav na področju videa že imamo izkušnje, nekaj povsem novega in zanimivega, tako da se zelo veselimo dela na tem projektu, ki nam pomeni veliko več kot le izkušnjo.
Skupina 2: Jan Horvat, Grega Jeraša, Jaka Dornig, Nuša Plazovnik:SVOBODA V ČASU ŽIVLJENJA
S filmom smo želeli poudariti, da življenje ni odvisno samo od naključja, temveč si življenje krojimo z lastnimi dejanji. Naš izvor in status v katerem se rodimo nas ne sme omejevati pri naših željah, kajti želje so lahko kmalu resničnost, če smo v tej smeri pripravljeni nekaj narediti in se mogoče kakšnim stvarem tudi odpovedati.

Koda za glasovanje: FILM2 na 041 148 148

Smo skupina štirih študentov IAMa, prihajamo iz različnih smeri kot so 3D, fotografija, audio in video. 360 stopinjski video nam predstavlja iziv, saj gre za novo in neraziskano področje zato smo se odločili, da sodelujemo v natečaju. Svoboda brez izgovorov nam predstavlja velik problem današnjega sveta, saj je nekaterim samoumevna, drugi pa se morajo zanjo boriti.
Skupina 3: Matej Lozar, Anja Čotar, Rok Jagodnik, Uroš Kokol, Sašo Stojak:SVOBODA BREZ IZGOVOROV
Portretom v okvirjih je dovolj omejenosti in se odločijo, da pobegnejo. Izdelajo načrt in ko je soba prazna se osvobodijo okvirjev in pobegnejo.

Koda za glasovanje: FILM3 na 041 148 148

Smo ekipa petih študentov iz IAMa. Ekipo sestavljajo člani iz različnih področji multimedije: 3D animatorji, zvočni mojstri, montažerji in producenti. Želimo ustvariti film, ki bo navdušil nove in stare poznavalce 360 stopinjskega filma.
Skupina 4: Anja Jerala, Lori Grum, Manca Zdesar, Benjamin Plut, Ajda Markič:TVOJA SVOBODA, MOJI SPOMINI
Svobodo si vsi predstavljamo drugače. Za nekoga to pomeni zmožnost, da počne, karkoli si zaželi, drugemu življenje brez skrbi, spet tretjemu pa lahko zadostuje že kratek sprehod v naravo. Svobodo lahko občutimo že v lepem nedeljskem dopoldnevu. Pa naj bo to ob opazovanju letenja ptic, veličastnem plavanju morskih levov ali pa ob igrivem lovljenju surikat. Včasih je negibno opazovanje narave lahko edina možnost občutiti svobodo, kot jo imajo nekateri drugi. V našem filmčku si oglejte posnetke živalskega vrta skozi VR očala - najboljši način za paralizirano osebo, ki bi rada obudila spomine življenja, kot je bilo včasih.

Koda za glasovanje: FILM4 na 041 148 148

Lori je stara 20, ostali pa smo stari 19 let. Vsi smo v prvem letniku programa Multimedije (Fakulteta za elektrotehniko, Fakulteta za računalništvo in informatiko) na Univerzi v Ljubljani. Za ta natečaj smo se odločili, da dobimo izkušnje in, da se seznanimo z 360 video tehnologijo. Seveda se veselimo tega zanimivega izziva.
Skupina 5: Domen Košir, Matic Potočnik, Damir Ibrahim Kadić, Živko Ratkovič, Vanja Tlaker - Odstopili

Skupina 6: Nejc Hirci, Matej Bevec, Lan Zukanović, Filip Kotnik, Jan Krnc - OdstopiliPravila in pogoji natečaja
Najboljši kratki film 360° leta 2016

Na zadnjem dnevu 27. Liffa je bil za zmagovalca kratkega filma 360° 2016 izbran film Torta napad, pod katerega so se podpisali Monika Janjilovič, Maks Bernard, Jan Uderman in Tadej Anclin. Vsak član zmagovalne ekipe je prejel mobilni telefon Samsung Galaxy S6 32 GB in diplomo.
O zmagovalcu so odločali SMS glasovi gledalcev in ocena strokovne žirije, ki so jo sestavljali Martin Horvat, Amir Mureškić in Zvezdana Lazar.
Med prijavljenimi deli so bili še filmi z naslovom Ujetnik, Maska, Vse bo v redu in Kaj. Vse filme si lahko ogledate spodaj.

Torta Napad

Tadej, Monika, Jan in Maks

Klikni za ogled filma

Režija

Monika Janjilovič

Scenarij

Monika Janjilovič, Maks Bernard, Anclin Tadej

Igralci

Simona Gorjan, Monika Janjilovič, Maks Bernard, Jan Uderman, Rok Ilovar, Tadej Anclin, Andraž Corn, Rok Mlinar, Sebastian Škoić, Nika Kvas Lapkovski, Benjamin Sabol, Aljaž Pečak, Martin Plaskan Hodnik, Maks deznak, Benjamin Kohl, Urska Jankovič

Opis

Sredi bitke se zberejo štirje bojevniki, ki sestavljajo bojni načrt do zmage. Dvom enega izmed teh, na prizorišče pripelje sovražnike, kateri ugrabijo vodjo skupine. Preživeli se hrabro odločijo za njegovo rešitev. ki jim spodleti. Dogajanje prekine eden izmed igralcev z nepridipravim predmetom, s katerim razkrije, da je vse plod otroske domisljije skozi namizno igro.

Ujetnik

Sabina, Anja, Barbara, Niko in Tine

Klikni za ogled filma

Režija

Sabina Brdnik

Scenarij

Sabina Brdnik

Igralci

Vladimir Kostevc, Anel Čirić - Keglo, Gregor Tomšič, Lenart Poklič, Anže Pršina, Miha Kostevc

Opis

Film "Ujetnik" popelje gledalca v daljno leto 1450, kjer je priča dogajanju v stražarski sobi srednjeveškega gradu, ki ga napadajo sovražne enote.

Maska

Žiga in Živa

Klikni za ogled filma

Režija

Žiga in Živa Ostaševski

Scenarij

Živa Ostaševski

Igralci

Maša Tiselj, Samo Jakoš, Žiga Bunič, Matjaž Klemenc, Barbara Strajnar

Opis

Veronika je mlada poslovna ženska, ki se odloči pogledati pod svojo masko in se skupaj s svojim psihoterapevtom sooči s sencami preteklosti.


Vse bo v redu

Urša in Urša

Scenarij

Urša Milič, Urša Primčič

Igralci

Pia Brezovar, Dejan Kunda, Primož Primožič, Janko Bizjak

Opis

Glede na različne potrebe smo za vas pripravili ponudbo v obliki paketov. Paketi so prilagojeni glede na velikost podjetja in na vrsto posla, s katerim se ukvarjate. Prehajanje med paketi je enostavno, tako lahko z rastočimi potrebami svojo spletno stran z dodatnimi moduli tudi nakradno nadgrajujemo.

Vse bo v redu

Urša in Urša

Klikni za ogled filma

Režija

Urša Milič, Urša Primčič

Scenarij

Urša Milič, Urša Primčič

Igralci

Anja Janc

Opis

Upanje je droga, od katere je vsak od nas odvisen. Ko ti jo oziroma si jo vbrizgaš sam, dojameš da se nekatere stvari, nikoli ne bodo zgodile. Ideja o sanjah se z odvisnostjo počasi spreminja v prah, na katerem vsak od nas gradi svoj dom. Ljudje mi govorijo o odnosih, etiki, kot, da sama nikoli nisem bila na napačni strani, kjer nisem imela možnosti spregovoriti. Ko govor preglasi kričanje o enakosti.. vidim vse drugo, le te ne. Verjamem v laži, smrt in v to, da nekateri spomini trajajo dlje od samega momenta. Vi mi pravite, naj ne izgubim upanja, ampak bojim se, da ste vi naslednji – ki ga boste. Moje misli so tiste, ki me čuvajo ponoči, in moje sanje ne zgledajo tako, da bi se zlile med vse druge sanje na tem svetu. Zaupanje je začasno. Ljubezen je pijanost. Ljudje so navidezno tukaj. Jaz, grem pa na sprehod. Vse bo vredu!

Kaj

Špela, Marko, Jelisaveta, Blaž, Lucija in Matic

Klikni za ogled filma

Režija

UAUU

Scenarij

UAUU

Igralci

Blaž Berdnik, Marko Lekič, Jelisaveta Đuričić, Lucija Tratnik, Špela Tušar

Opis

Kaj je znotraj in kaj zunaj. Skrito ali odkrito? Kaj vidimo in kaj ne. Kaj oživlja gledalca in ga vabi k ustvarjanju.


Režija

UAUU atelje

Scenarij

UAUU atelje

Igralci

Pia Brezovar, Dejan Kunda, Primož Primožič, Janko Bizjak

Opis

Glede na različne potrebe smo za vas pripravili ponudbo v obliki paketov. Paketi so prilagojeni glede na velikost podjetja in na vrsto posla, s katerim se ukvarjate. Prehajanje med paketi je enostavno, tako lahko z rastočimi potrebami svojo spletno stran z dodatnimi moduli tudi nakradno nadgrajujemo.

​​

Pišite nam

Prosim izberite vrsto sporočila: